Herfst is een van de vier seizoenen

Herfst is een van de vier seizoenen

Herfst is een van de vier seizoenen en een van de mooiste. In dit seizoen is de natuur heel erg bezig met verandering. De bomen laten de bladeren vallen en het hele land wordt bruin, geel en donkerrood van kleur. Ik vind de Herfst een heel charmant seizoen.  De Herfst begint op 21 September tot en met 20 December. In het laatste weekend van Oktober gaat onze klok een uur terug en dat noemen we Wintertijd.

Depressies zijn ook heel bekend rond deze tijd. Een van de factoren van depressies zijn de lange, donkere, grijze dagen. Na de zomer met lekkere temperaturen hebben we altijd een beetje moeite om aan de koude en natte dagen te wennen.

 Herfst is een van de vier seizoenen


Ik vind het persoonlijk heel lekker om in het najaar op vakantie te gaan. Als je van zon houdt i de Herfst het ideale seizoen om naar een warm land toe te gaan. Ten eerste omdat het meestal is niet meer zo druk als in de Zomervakantie en ten tweede zijn de temperaturen meestal aangenamer. Natuurlijk verschilt het naar welke bestemming je toe gaat. Ook nog een reden om in de Herfst op vakantie te gaan is dat de prijzen lager zijn als in het hoogseizoen. Zoals Zomer en Kerst.

Zomer fruit: Appels, Peren, Druiven, Bramen, Frambozen, Vijgen.

Knutselen in de Herfst

Knutselen is echt iets voor de Herfst. Vooral de pompoenen zijn echt superleuk om iets mee te doen. Op internet vind je superleuke ideeën om met pompoenen en blaadjes te knutselen. Het is toch geweldig om te knutselen met producten uit de natuur. Vooral voor de kinderen op school is het leuk om te knutselen in de Herfst. Het is leerzaam en goedkoop.

Pompoen decoratie 
Pompoen decoratie 

Herfst recepten

Heerlijk zijn de Herfst recepten. Veel ovenschotels met pompoen en paddenstoelen. Soep is ook een lekkere maaltijd voor deze dagen met verse ingrediënten. De meeste recepten hebben ook de kleuren van dit bijzondere seizoen, Herfst!

Ovenschotel van stroganoff gehakt
Herfst recepten

Zomer groente: Pompoenen, Paddenstoelen, Boerenkool, Stoofpeertjes, Pastinaak, Knolselderij.

Herfst is een van de vier seizoenen
Herfst is een van de vier seizoenen
Herfst is een van de vier seizoenen

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

2 reacties