Zomer in Nederland, wat doen wij?  

|
Zomer in Nederland

De zomer in Nederland heeft zijn charmes. Een heerlijk seizoen. Ik word er vrolijk van ☻. Ik heb altijd gehoord dat je van de zon, energie kan krijgen en dat is zeker waar. Maar wat doen wij eigenlijk in de zomer van Nederland? 

Als we het hebben over de zomertijd dan begint de zomer de laatste zondag van maart en eindigt het op de laatste zondag van oktober. Dit betekent dat wij een uurtje langer in bed kunnen blijven liggen, maar ook dat het langer licht blijft. In de zomer is er ook de langste dag van het jaar. De zon komt op om 05:19 en gaat onder om 22:04 uur. 


Zomer in Nederland

Zomer is het warmste seizoen van het jaar. In de zomer is het natuur op zijn mooist, alles bloeit. Struiken en bomen maken vruchten aan die aan het begin van de herfst rijp zijn. In de zomer is de zee ook lekker warm (zelfs af en toe in Nederland haha).  In de zomer hebben de meeste mensen vakantie en maken ze hier ook zeker gebruik van. De meeste mensen gaan er altijd tussenuit naar een ander land. Vaak is het ook te merken dat het zomer is omdat er dan hele erge onweersbuien komen omdat het heel lang droog en warm is geweest. Je moet je ook altijd goed insmeren in de zomer. 

In de zomer is het natuur op zijn mooist, alles bloeit
In de zomer is het natuur op zijn mooist, alles bloeit

Wat eten we meestal in de zomer?

Wat heel veel gegeten wordt in de zomer is natuurlijk ijs! Ijs is lekker afkoelend. Vooral als het 35 graden is. Dan staat er een rij bij de ijssalon. Bij de zomer hoort natuurlijk ook een lekkere BBQ erbij. Eindelijk buiten zitten en lekker genieten van lekkerste stukje vlees en groenten van de BBQ. Wat ook veel wordt gedronken is een glaasje limonade of ranja in de zomer. Vooral na het zwemmen, heerlijk. Mensen eten in de zomer ook meer (pasta)salades, omdat dit vaak lichte maaltijden zijn. Je kan je natuurlijk voorstellen als het 35 graden is, dat je erg veel moeite hebt om jezelf helemaal vol te eten.

Zomer in Texel
Zomer in Texel
Barbecueën, in de zomer doen we het massaal
Barbecueën, in de zomer doen we het massaal

Een andere reden dat mensen veel salades eten in de zomer is natuurlijk ook voor het bikini seizoen. In de winter doen veel mensen ‘bulken’, dit betekent dat zij meer ‘gezonde’ calorieën eten om aan te komen zodat zij meer spiermassa kunnen kweken. In de zomer gaan mensen ‘cutten’, dat betekent dat je minder calorieën gaat eten en gaat afvallen zodat je spieren beter te zien zijn. Hoe vaker je bulk en cut, hoe grotere spieren je krijgt met een laag vetpercentage. 

 Welk fruit wordt vooral gegeten in de zomer?

Als ik denk aan een zomerse fruit, dan denk ik zeker aan een watermeloen. Dit is heerlijk om te eten aan het strand of bij het water. Ook aardbeien worden steeds meer gegeten. Een heerlijk bakje aardbeien bij je lunch is een must. Vooral als ze lekker zoet zijn. Naast watermeloen zijn galia meloenen ook erg populair in de zomer. Vooral met een stukje ham eromheen, is het een uitstekend borrelhapje. Daarnaast worden er ook heel veel bessen en frambozen gegeten. Dit wordt vaak in een toetje gemengd, stel je maar voor een mascarponetaart met bessen erop. Heerlijk om na een BBQ te eten als toetje. 

Zomer fruit: Aardbeien, Abrikozen, Frambozen, Kersen, Kruisbessen, Nectarines, Perziken, Rabarber, Rode bessen, Appelen, Bramen, Blauwe bessen, Nectarines, Druiven, Sinaasappelen, Meloenen, Peren, Pruimen.


Wat vind je leuk om te doen in de zomer?

Wat ik het leukste vind aan de zomer is al mijn vrienden zien. Mijn beste momenten in mijn leven zijn altijd in de zomer gemaakt. Ik hou ervan als ik een mooie herinnering heb gemaakt met mijn vrienden op de dag waar we ook een hele mooie zonsondergang zien. Ik kan het beste genieten van zonsondergangen. Vaak als ik een leuke dag heb gehad, mag ik op de terugweg naar huis in de auto een mooie zonsondergang zien die ik nooit meer vergeet. Ik ging heel vaak naar Gulbergen in Nuenen (hoogste punt van Noord-Brabant) om daar een picknick te houden en naar de zonsondergang te kijken. Het blijft altijd mooi. Daarnaast hou ik heel erg van vakanties naar andere landen. Ik hou heel erg van natuur en vooral van mooie bergen.

Bij vakanties hoort ook zwemmen. Ik hou heel erg van zonnen, dus ik ben heel vaak te vinden bij de ijzeren man in Eindhoven. Dit is een natuurlijk meertje (het komt het dichtst bij een strandgevoel die in de buurt). Zonsondergangen op het strand zijn mijn mooiste herinneringen die ik heb. Tot slot is het uitgaan 100 keer leuker in de zomer. Ik kan aandoen wat ik wil zonder het ijskoud te hebben. Iedereen is veel blijer in de zomer en dat is ook zeker te merken opstap. En natuurlijk de zomerhits die er elk jaar zijn waar ik altijd naar uitkijk. Zo kan ik mijn playlist steeds groter maken en elk jaar denken aan de mooie herinneringen die ik heb gemaakt elk jaar. 

Zomer groente: Aardappel, Andijvie, Artisjok, Asperge, Aubergine, Bloemkool, Bleekselderij, Chinese kool, Broccoli, Doperwt, Groene selderij, Courgette, Komkommer, Koolrabi, Knolselderij, Kropsla, Paddenstoelen, Paksoi, Paprika, Mais, Peultjes, Prei, Raapsteel, Radijs, Pompoen, Rode biet, Savooikool, Spinazie, Rodekool, Spitskool, Tomaat, Snijboon, Tuinboon, Ui, Venkel, Waterkers, Wortel

Welke landen zijn populair voor de zomervakantie?

In Nederland heb ik gemerkt dat de meeste mensen richting zuiden. Ik geef ze ook volkomen gelijk. Ik was bijna elk jaar in Portugal te vinden. Veel mensen die ik ken gaan bijna elk jaar naar Italië, Spanje, Frankrijk, Turkije en Griekenland. Als ik moest kiezen dan zou ik kiezen voor Griekenland. Ik hou van de diversiteit in natuur bij de verschillende eilanden van Griekenland.

Griekenland: Kos
Griekenland: Kos

Ik wil ze op een dag allemaal verkennen. Wat een opkomende populaire zomervakantie is, is Madeira. Dit wordt ook wel de Hawaï van Europa genoemd. Een heel erg mooi eiland met bewonderwaardigende natuur en lieve mensen. 

Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn artikel. Wat zijn jullie lievelings vakantie bestemmingen en wat is een must bij jouw zomers diner? 

Zomer tips in Nederland

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

5 reacties

  1. Goed gescrheven. Ik hield van de zomer. Maar nu het soms te warm is vind ik eigenlijk de nazomer of het begin van de herfst leuker.

    1. Hey Aritha, groot gelijk. Tegenwoordig is het inderdaad heel warm. Doe mij maar tussen de 25 en 30 graden. Dan is het in Nederland het lekkerst. Met natuurlijk een windvlaag erbij anders is het ook zo benauwd!
      Liefs Nikita ☻

    1. Ja, ik ook. Als het echt warm is in Nederland dan is het heel benauwd. Heidi, heb je mijn artikel met 25 levensvragen tag gelezen? Ik heb je genoemd ☻