Beleef de zomer in de Tuinen van Appeltern

| |
Beleef de zomer in de Tuinen van Appeltern

Afgelopen zomer hebben we een dagtrip gemaakt naar de Tuinen van Appeltern. Appeltern is een gemeente in de provincie Gelderland in het Land van Maas en Waal.

De Tuinen van Appeltern zijn een inspiratiebron voor iedere tuinliefhebber en de grootste in Nederland.


Beleef de zomer in de Tuinen van Appeltern

Zo zijn er wel meer dan 200 voorbeeldtuinen met elk een ander thema. Veel van die tuinen zijn ook compleet ingericht met tuinmeubels en andere accessoires. In de belevingstuinen kun je volop genieten van allerlei prachtige bloemen en planten. Als beginnende tuinier kun je hier ideeën op doen voor tuinaanleg en actuele tuintrends maar ook meer te weten komen over planten, onderhoud en snoeien. Je kunt zelfs workshops en cursussen volgen over allerlei onderwerpen zoals; tuinontwerp, tuinaanleg en snoeien. Daarnaast worden er ook regelmatig lezingen en festivals georganiseerd. Denk nu niet dat je met 1 bezoek alles hebt gezien. 


Met de wisseling van de seizoenen, veranderen uiteraard ook de tuinen.

Dit maakt een bezoek in de Lente of Herfst, ook zeker de moeite waard. Wie denkt dat de Tuinen van Appeltern niet geschikt zijn om met kinderen te bezoeken, heeft het helemaal mis. Behalve dat ze enorm veel kunnen leren over de natuur, kunnen ze zich uitleven op een speciaal voor kinderen ingericht eiland. Hier kunnen ze ravotten, spelen, klimmen en op avontuur. Er is zelfs een doolhof aangelegd. Een meevaller is dat kinderen tot 12 jaar, gratis naar binnen mogen.

Moe van al het wandelen en spelen?

Op het park zijn 3 restaurants waar je lekker iets kunt eten en drinken en op je gemak je tuin ideeën met je partner kunt bespreken. Mogelijk heb je al zoveel inspiratie opgedaan dat er gelijk wat planten en accessoires uit de winkel worden gekocht of besteld. Hoe ga jij de Tuinen van Appeltern beleven?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

2 reacties