Lente bladerdeegkrans met chocolade

Lente bladerdeegkrans met chocolade

Lente bladerdeegkrans met chocolade is een superlekker hapje voor een zondagmiddag met een kopje koffie, cappuccino of thee. Dit zoete bladerdeegkrans hapje ziet er prachtig uit en smaakt overheerlijk. Kransen zijn altijd prachtig en als je het kunt opeten is het nog beter. Mijn Lente bladerdeegkrans heb ik gevuld met Duo Penotti, maar met Nutella of jam is ook een aanrader. Omdat ik deze bladerdeegkrans in de Lente maak, heb ik een tulpen steekvormpje gebruikt. Tulpen zijn mijn favoriete Lentebloemen dus is het meteen duidelijk dat deze krans voor dit seizoen is.

Recept Tips

Wil je een krans maken voor Moederdag, dan kun je een hartje steekvorm gebruiken. Maar als je deze bladerdeegkrans voor Pasen maakt, dan kun je een steekvormpje van een kip of konijn gebruiken. En natuurlijk voor Kerst, kun je een kerstboompje steekvormpje gebruiken. Zoals je ziet, zijn er heel veel mogelijkheden.

Lente bladerdeegkrans met chocolade
Lente bladerdeegkrans met chocolade
Lente bladerdeegkrans met chocolade

Lente inspiraties:

Heb je dit recept gemaakt? Laat het ons vooral weten via onze Social media met @seizoenenblog en #seizoenenblog. Wij zouden het super vinden om je gerecht te zien en hoe het heeft gesmaakt.

Ingrediënten: 
 • 2 bladerdeegrollen
 • Chocoladepasta (Duo Penotti, Nutella of jam)
 • Tulpen steekvormpje
 • 2 eigeel
 • Bord
 • Vork
 • Kwast
 • Potlood
 • 1 of 2 vellen bakpapier

Begin het bladerdeeg uit te rollen.

Vervolgens ga je met het tulpen steekvormpje, de vormen uit het bladerdeeg halen. Leg de bladerdeeg tulpen op een vel bakpapier.

Nu leg je een bord zo groot als je de krans wil maken, op het vel bakpapier en teken rondom het bord. Ik heb een dinerbord gebruikt en heb 13 tulpen voor deze bladerdeegkrans nodig. Je kunt ook 2 iets kleinere kransen maken.

Leg nu voorzichtig elke bladerdeeg tulp op de getekende cirkel tot een krans. Let op: je moet de tulpen vast aan elkaar zetten. Ik heb een vorkje gebruikt om dat te doen (zie foto).

Met een lepeltje vul je elke bladerdeeg tulp met chocoladepasta. Niet te veel.

Bij het andere bladerdeeg vel, ga je ook tulpen uithalen met het tulpen steekvormpje. En leg een per een op de andere tulpen. Maak af met een vorkje rond elke tulp om vast te maken (zie foto).

Met een kwast smeer je het eigeel goed op de Lente bladerdeegkrans met chocolade.

Nu in de oven op 180 graden voor 15 minuten. Als de Lente bladerdeegkrans met chocolade klaar is kun je het eventueel met poedersuiker serveren. Hmmm lekker! Lekker!!

Lente bladerdeegkrans met chocolade

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

10 reacties

 1. Heerlijk en wat je al niet met bladerdeeg kan doen hè! Het water loopt me in de mond…
  Misschien is het met aardbeienjam (ipv chocola) ook wel lekker.

  1. Ja idd, met bladerdeeg kun je zoveel lekker dingen maken. Met aardbeienjam is zeker een aanrader, Ook met vlees als hartig hapje is het lekker. Fijn weekend, gr. uit Eindhoven