De lente in huis met 5 bloembollen

De lente in huis

De lente in huis: Wil je de lente in huis halen, zet dan een van deze bloembollen in de woonkamer. Ik ben een echte interieurfreak, zodra de lentetijd in aantocht is, is het tijd om mijn interieur een lenteachtige vibe te geven. Dat doe ik door de bollen die ook vaak in de tuin kunnen staan, naar binnen te halen. Zo ontstaat er een heerlijk voorjaarsgevoel in je interieur. Je woonstijl krijgt niet alleen een sfeervolle opfrisser, de bollen zorgen ook voor gezellige kleurrijke woondecoratie. Zelf ben ik dol op bloemen en planten in huis. Ik probeer dan ook wekelijks een bosje bloemen in huis te halen.

De lente in huis


Als je aan mij vraagt was mijn favoriete seizoen is dan is het toch echt de voorjaarstijd. Zodra de eerste kenmerken van de lente zichtbaar zijn, zoal de fluitende merel, de opkomende bloemen die weer gaan bloemen en het weer warmer wordt, raak ik enthousiast. Het wordt lente!

Ik ben geen type die dan ook het interieur een andere switch geeft met bijvoorbeeld pasteltinten decoratie, maar ik zorg er wel voor dat de eerste bloeiende bloembollen op tafel staan. In dit artikel staan vijf bloeiers, die je woonkamer mooi kunnen opfleuren.

Mijn favoriete bollen voor binnen

Hyacinten

Hyacinten vind ik een erg mooie vorm hebben, de bollen voor binnen zijn namelijk kegelvormig. De voorjaarsbloeiers zijn een van de grootse. De bol kan namelijk 20-40 cm hoog worden. Ook dit plantje is verkrijgbaar in meerdere kleuren, zoals in wit, roze, blauw, paars, rood en zelf geel. Toch zult je de bloeier niet snel bij mij op de eettafel zien staan, ik vind de geur namelijk niet zo fijn. Vaak vind je de sterke intense aroma fijn of helemaal niets. Ik behoor tot de laatste categorie.

Hyacinten
Hyacinten

Krokussen

Krokussen hebben iets liefs, het zijn een van de eerste voorjaarsbloeiers welke na de winter tevoorschijn komen. Wil je de lente verwelkomen in je woonkamer dan zijn deze voorjaarsbloeiers een aanrader. De bloemetjes kun je in alle kleuren kopen, van paars, geel, wit tot blauw. Wil je een passend bloemetje welke goed past bij je interieur kleuren, dan is er voor elke gekleurde stijl wel een juiste kleurtint te vinden. Omdat het vijftien centimeter hoge bloemetje redelijk goed vorstbestendig is, kan ook deze bloembol na de bloei de aarde in.

Blauwe druifjes

Misschien ken je de Blauwe druifjes wel, de bloembol heeft het blauwe klokachtige bloemen. Kleine bloemetjes in de vorm van een druiventros. De voorjaarsbloemen zijn vaak verkrijgbaar in de vorm van een bol, maar vaak kun je ze bij de bloemist ook als een bloemenbosje kopen. Persoonlijk is dit een van mijn favoriete bloemetjes omdat de bloemen een heerlijke muskusgeur door je huis verspreiden. Zijn de bloemen uitgebloeid, dan kun je de bollen makkelijk een plekje geven in de tuin of in een buiten plantenbak plaatsen. Volgend jaar, zullen de blauwe bloeiers in het voorjaar weer omhoogkomen.


Tulpen

Tulpen behoren natuurlijk echt tot het voorjaar. Voor binnen zijn ze niet als bloembol verkrijgbaar, je de tulpen als bloembos kopen. De snijbloem is erg geliefd, de lange stelen passen daarom ook prima in een mooie vaas. Toch staat het trosje tulpen bij mij niet op nummer een. De vaak rode bloeiers groeien namelijk erg snel, waardoor ze al snel over je vaas heen gaan hangen. Na de bloei vallen ze uit, persoonlijk vind ik dat ook niet alles. Desalniettemin staan ze heel vrolijk en weet je met een tulp in huis zeker dat de lente is begonnen.

De lente in huis
De lente in huis

Narcissen

Van de bloeiende Narcissen, word ik altijd zo blij. De kleuren, denk hierbij aan geel en oranje, zorgen voor een echte lentesfeer. De Narcisbol bloei uitbundig en ook deze bloeier is in het voorjaar als een van de eerste zichtbaar. De Narcis is in verschillende hoogtes verkrijgbaar, vaak een decoratief mandje met deze mooie gele bloeiers. Het liefst de kleine versie, zodat ik nog makkelijk naar de televisie kan kijken.

Narcissen
Narcissen

Bloembollen binnenshuis water geven

Bloembollen hebben in huis ook zeker water nodig. Het beste kun je de bollen regelmatig water geven, maar ook niet te vaak. Geef je de plant te veel water dan zal de plant het niet lang vol houden, de wortel gaan dan rotten en de Blauwe druifjes of Hyacint zal sterven. Het beste kun je tijdens de verzorging ervoor zorgen dat de aarde licht vochtig blijft, dat doe je door de plant twee keer per week een scheutje water te geven.

Dit zijn mijn voorjaarstips voor je interieur. Ik ben Linda en ik heb twee blogs, Linda schrijft ’t op is een lifestyle blog en de ander is een interieur, huis en tuin blog, met de naam Kijkje in huis en tuin.

Schrijven over als de inrichting van keuken, slaapkamer, woonkamer, badkamer en tuin is mijn passie. Ik heb voor degene die wel een inrichting willen veranderen of aanpassen in het voorjaar, een leuk blog geschreven, namelijk interieur voorjaartrends. Op mijn blogs geef ik je wooninspiratie en ideeën, maar ook binnen kijkers van huis en tuin om zo ideeën op te doen.

De lente in huis met 5 bloembollen

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

4 reacties

  1. Bloemen fleuren en kleuren je kamer en heb dan ook elke week nieuwe verschillende bloemen in huis. Bollen heb ik nog niet gekocht al zag ik wel een paar mooie in bloemwinkel hier in grote schaal staan. Over hoe je tulpen goed kan houden heb ik al eens tips over geschreven op de natuur website. Dan weet ik zeker dat ze bij jou ook niet meer gaan hangen. ze staan hier in huis ook trots te wezen in bijpassende vaas die is als een tulp en die ik in winkel vond. Je hebt mooie tips verder gepost. Laat de lente maar komen hoor. Beter dan al die natte boel.

    1. Ola Tine,
      Ja tulpen zijn ook mijn favorieten. Ik zal binnenkort een kijkje nemen naar jouw tips. Helaas ben ik al 2 weken heel ziek. Ik ben ook moe van dit depressieve weer. De zon mag wel komen ☻