Het favoriete seizoen van Monique

| |
Het favoriete seizoen van Monique

Het favoriete seizoen van Monique, zijn er eigenlijk twee, de Herfst en de Winter. Monique is een natuurliefhebber. Daarnaast heeft Monique een enorme passie voor reizen. Ik wil Monique heel erg bedanken om mee te doen aan deze rubriek. Ik zal zeggen heel veel leesplezier en geniet van de prachtig foto’s die erbij horen. Enjoy!

Het favoriete seizoen van Monique

printable

1- Stel jezelf voor aan de lezers van Seizoenen blog?

Hallo, ik ben Monique en woon samen met mijn partner in een klein dorpje in Flevoland. Ben dol op reizen, fietsen en fotograferen. Daarnaast mag ik graag wandelen en wintersporten. Één van mijn passies is ook anderen inspireren met bijzondere vakantiebestemmingen binnen Europa. Zo is het idee ontstaan voor een reisblogsite. Daar delen we onze eigen reizen, fietstochten en wat we in en rond de bergen beleven (Travelsbymonique). Daarover post ik ook regelmatig op Instagram @Travelsbymonique.

Monique Donkersloot
Monique Donkersloot

2- Welk seizoen of seizoenen zijn jouw favorieten?

De Herfst en de Winter zijn absoluut mijn favoriete seizoenen. De Herfst vanwege haar bonte, warme kleuren. De Winter kan ik moeilijk onder woorden brengen. Ik hou zo ontzettend van een besneeuwd landschap. Dat roept iets magisch, iets sprookjesachtigs in mij op. Lekker gehuld in winterse kleding naar buiten, muts op of een haarband om, heerlijk!

De herfst en de winter zijn absoluut mijn favoriete seizoenen.
De herfst en de winter zijn absoluut mijn favoriete seizoenen.

3- Het lekkerste winter recept is?

Het lekkerste winterrecept voor mij is een lekkere stamppot met draadjesvlees. En niet te vergeten Kaiserschmarrn! Mijn man maakt dat ook af en toe thuis, als lunchgerecht!

Kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn

4- Laat je favoriete seizoen foto zien.

Ondanks dat ik heel erg van de Herfst en de Winter hou, blijft dit beeld toch één van mijn favoriete foto’s. Als de heide bloeit, zoals hier op de Posbank, bij Arnhem, in augustus. Dan ben ik er ’s ochtends vroeg, rond zonsopkomst. Als de zon dan achter de heuvels verschijnt dan weet je niet wat je meemaakt.

Laat je favoriete seizoen foto zien
Laat je favoriete seizoen foto zien

5- Wat zijn de lekkerste seizoen producten voor jou?

Elk seizoen biedt wel heerlijk vers fruit, of (vergeten) groenten. De lekkerste vind ik kersen en rabarber in het voorjaar. Perziken en nectarines, of blauwe bessen uit eigen tuin. Daar kan ik niet van afblijven. Ook niet van eigen gemaakte zuurkool!

Het favoriete seizoen van Monique
Het favoriete seizoen van Monique

6- Beschrijf het gevoel wat je krijgt met je favoriete seizoen.

Als het zachte zonlicht in de herfst haar stralen werpt op de bonte bladkleuren. Daar kan ik intens vrolijk van worden. Helemaal als ik de warme sfeer goed kan vastleggen met m’n camera. In de winter kan ik eindeloos genieten van alle vormen van wintersport, zoals het maken van een sneeuwschoen wandeling door de diepe sneeuw. De stilte die ik dan ervaar vind ik zo puur, dat is voor mij puur genieten.

7- In welk seizoen ga je meestal op vakantie of een weekend weg.

Meestal gaan wij buiten de schoolvakanties op vakantie. Het liefst elk seizoen. Dat kan in januari of maart zijn (wintersport), of in het voor- of najaar. Vroeger ging ik in augustus op de motor op vakantie. Tegenwoordig boeken we een appartementje. Verder reizen mijn partner en ik zo veel als we kunnen binnen Europa. Van, Duitsland, de Alpenlanden, Italië, Noord-Spanje en Portugal tot IJsland. Er valt ‘dichtbij huis’ nog zoveel te ontdekken en te beleven. Onze vakantie in IJsland, in mei 2022, heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten.

Jökulsárlón gletsjer IJsland
Jökulsárlón gletsjer IJsland

8- Jouw favoriete zomergerecht is?

Een frisse salade (met een lekker rosé’tje). In ieder geval een lichte maaltijd, want een favoriet zomergerecht heb ik eigenlijk niet. Als ik maar veel groente kan eten ☻

9- Wat is je favoriete seizoen kleding?

Je ziet mij bijna altijd in een broek. Het liefst draag ik een spijkerbroek. Of outdoor kleding. Een goed ventilerend outdoor shirt met een lekker fleecevest en een outdoor broek. Dat zit altijd lekker comfortabel en zo heb ik toch een beetje het gevoel dat ik dicht(er) bij de bergen ben.

Het liefst draag ik een spijkerbroek
Het liefst draag ik een spijkerbroek

10- Welke seizoenen vind je de mooiste om foto’s te maken?

Haha, de Herfst en de Winter. Het zachte licht in de Herfst en het serene, witte landschap in de Winter. Voor mij dé twee seizoenen om de mooiste foto’s te maken.

Seiseralm Dolomieten
Seiseralm Dolomieten

11- Hoe beschrijf je alle 4 seizoenen?

Hoe beschrijf je alle 4 seizoenen

Laat ik beginnen met de Winter, in de bergen. Het landschap straalt dan voor mij zoveel rust uit. Als de zonnestralen het landschap verwarmen is er zoveel moois om te fotograferen, net of ik in een sprookje ben beland. Daar kan ik me dan helemaal ‘in verliezen’.

Voor de Lente kruip ik graag achter mijn camera, ‘in de macrostand’. Alles wat dan bloeit straalt voor mij energie uit. Zo mooi om bijvoorbeeld de bloesem te zien bloeien. Dan kan ik intens genieten van een stukje wandelen of fietsen langs het frisse groen en wat er op dat moment bloeit. Ook fijn dat de dagen alweer wat langer zijn.

In de Zomer kan ik eindeloos genieten van een veld klaprozen. Of voor dag en dauw op de fiets zitten en van het ochtendgloren genieten. Beloofd het dan een warme zonnige dag te worden, dan heb ik mijn sportieve portie al ‘in the pocket’, voordat het (mn. op de Veluwe) te druk wordt. Verder mijd ik het heetst van de dag op een terras. Zijn we in Italië, dan lunch we net als de Italianen, binnen. In de zon bakken aan het strand is trouwens niks voor mij. Helaas is een oom van mij aan huidkanker overleden, dus ik ben gewaarschuwd. Door al het actief buiten zijn krijg ik toch wel genoeg vitamine D.

De Herfst vind ik de ideale periode voor lange boswandelingen, of een wandeling over een alpenweide. Het licht, de warme kleuren. En helemaal als er ‘zonneharpen’ in het bos re zien zijn, of de oranje kleuren van lariksbomen. Dat zijn voor mij pure geluksmomentjes.

Vind je deze rubriek ook leuk en wil je meedoen. Dat kan. Stuur een email naar seizoenenblog@outlook.com en ik zal alle informatie doorgeven wat je nodig hebt om dat te doen. Ik hoop tot snel.

Het favoriete seizoen van Monique

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

9 reacties

  1. Wat leuk om te lezen dat Monique helemaal blij wordt van de herfst en winter. Zelf word ik erg blij van de lente.

  2. Als groot zomerliefhebber kan ik me bijna niet voorstellen dat er mensen zijn die groot fan zijn van de herfst en de winter, ben de regen nu ook echt helemaal zat! Al kan ik er ook wel weer van genieten als het buiten koud is en regent en ik lekker warm binnen zit onder een dekentje met een kop thee en een serie of filmpje.

  3. Wat een leuk idee om iemand te interviewen over zijn/haar favoriete seizoenen! En ja, de herfst ben ik de laatste jaren echt gaan waarderen, maar de winter is voor mij nog steeds een seizoen die voor mij niet snel genoeg voorbij kan gaan.

  4. Wat een super leuk artikel is dit. Altijd leuk om in de gedachten van een ander te kruipen. Ik word het meest blij van de lente & zomer. De lange dagen en de warmere temperaturen.