Beijos de freira of kussen van een non

|
Beijos de freira

Deze beijos de freira in het Nederlands “kussen van een non” zijn zelfgemaakte snoepjes. Het is een traditioneel recept uit het Noorden van Portugal, Vila do Conde, district Porto. Het nonnenkusje is ontstaan ​​in het klooster van Santa Clara, aan het begin van de 14e eeuw. Deze snoepjes waren gemaakt door de nonnen en volgens de geschiedenis, waren ze in de vorm van een mond. Daarom de naam beijos (kussen) de freira (non). Later zijn deze beijos de freira of kussen van een non gemaakt met andere ingrediënten, zoals kokos en gecondenseerde melk. Maar dat wil ik nog maken voor je. Vandaag ga ik het recept maken zoals het hoort.

Beijos de freira of kussen van een non
Beijos de freira of kussen van een non

Beijos de freira of kussen van een non, zijn heel makkelijk om te maken. Ik vind dit zelfgemaakt snoep ideaal voor Pasen. Dit snoep kun je maken op een papiervormpje en vervolgens op een half geschilderd ei. Zoals je op de foto’s kan zien. Heel leuk voor de paasbrunch. Maakt de tafel meteen compleet met alle andere lekker dingen.

Ik vind deze snoepjes verrassend lekker. Die zijn niet overdreven zoet maar mijn man vond het niet speciaal. En jij? Ga jij het ook proberen? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Laat me weten. En nu naar het recept.

Doe de suiker en het water in een pan en als het begint te koken controleer je met een lepel of het parelmoer is

Blijf roeren tot je ziet dat het mengsel dik is doordat de spatel een straatje maakt op de bodem.

The Lazy Gastronome

Heb je dit recept gemaakt? Laat het ons vooral weten via onze Social media met @seizoenenblog en #seizoenenblog. Wij zouden het super vinden om je gerecht te zien en hoe het heeft gesmaakt.

Ingrediënten: voor 15 snoepjes

75 ml water

125 gr. suiker

25 gr. amandelmeel

5 eierdooiers 

*15 of 16 papiervormpjes, een spatel, oven schaal

Zo maak je het:

Doe de suiker en het water in een pan en als het begint te koken controleer je met een lepel of het parelmoer is. Dat zie je als je de suiker druppelt door de lepel.

Nu de pan van het vuur en blijf even roeren.

In een schaaltje, roer je de eierdooiers.

Nu voeg je de amandelmeel en de reeds losgeklopte eierdooiers toe aan het suikermengsel. Roer met een spatel.

Vervolgens zet je de pan terug op laag vuur. Blijf roeren tot je ziet dat het mengsel dik is doordat de spatel een straatje maakt op de bodem.

Plaats het mengsel in een schoon plat bakje (bv: oven schaal) en laat het een nacht rusten.

Daarna ga je een lepel in water deppen en pak je een vol lepeltje met het mengsel en met je handen maak je een klein balletje en wikkel ze in suiker. Herhaal dit tot het mengsel op is. Ongeveer 15 aan 16 snoepjes.

Elk balletje in een papiervorm.

Klaar om op te eten. Lekker bij koffie of thee of tussendoor… haha!

Beijos de freira

Beijos de freira of kussen van een non

Deze beijos de freira in het Nederlands “kussen van een non” zijn zelfgemaakte snoepjes. Het is een traditioneel recept uit het Noorden van Portugal, Vila do Conde, district Porto. 
Bereidingstijd 30 minuten
1 dag
Totale tijd 1 dag 30 minuten
Gang Zoetwaren
Keuken Portugese keuken recepten
Porties 15

Equipment

 • 16 Papiervormpjes
 • Spatel

Ingrediënten
  

 • 75 ml water
 • 125 gr. suiker
 • 25 gr. amandelmeel
 • 5 eierdooiers 

Instructies
 

 • Doe de suiker en het water in een pan en als het begint te koken controleer je met een lepel of het parelmoer is. Dat zie je als je de suiker druppelt door de lepel.
 • Nu de pan van het vuur en blijf even roeren.
 • In een schaaltje, roer je de eierdooiers.
 • Nu voeg je de amandelmeel en de reeds losgeklopte eierdooiers toe aan het suikermengsel. Roer met een spatel.
 • Vervolgens zet je de pan terug op laag vuur. Blijf roeren tot je ziet dat het mengsel dik is doordat de spatel een straatje maakt op de bodem.
 • Plaats het mengsel in een schoon plat bakje en laat het een nacht rusten.
 • Daarna ga je een lepel in water deppen en pak je een vol lepeltje met het mengsel en met je handen maak je een klein balletje en wikkel ze in suiker. Herhaal dit tot het mengsel op is. Ongeveer 15 aan 16 snoepjes.
 • Elk balletje in een papiervorm. Klaar om op te eten. 

Notities

Heb je dit recept gemaakt? Laat het ons vooral weten via onze Social media met @seizoenenblog en #seizoenenblog. Wij zouden het super vinden om je gerecht te zien en hoe het heeft gesmaakt.
Trefwoord beijos de freira, Portugese gastronomie, snoep, traditioneel recept

Heb je dit recept gemaakt?

Laat het ons weten in de reacties!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

4 reacties