Tafeldecoratie van wc-rol, een low budget Diy

|
Tafeldecoratie van wc-rol

Tafeldecoratie van wc-rol, is een low budget Diy dat iedereen kan maken. Het zijn servetringen met een mooi dessin.

Deze supergave tafeldecoratie is gemaakt van wc-rol en ziet er helemaal top uit! Een low budget Diy. Ideaal voor deze tijd dat de energiekosten zo hoog zijn. Voor Pasen is deze tafeldecoratie ideaal omdat je zelf kunt bepalen welk dessin je erop doet. Ik heb een servet met bloemetjes, maar het kan ook met hartjes, kippetjes, tekst enz. Servetten techniek of Decoupage en Mod Podge is een makkelijke en goedkope manier om iedereen zelf aan het knutselen te krijgen. Hier in dit artikel leg ik uit hoe je deze servetringen als tafeldecoratie voor Pasen (of Lente) kunt maken.

Tip: leuk Diy om te maken met kinderen op de kinderdagverblijven of zelfs met bewoners van een verzorgingshuis.

Servetringen zijn altijd leuk omdat het je tafeldecoratie net af maakt. Het voordeel van deze servetringen is dat je de servetten die je hebt geplakt ook kunt gebruiken om erin te doen. Zo krijg je een heel mooi geheel. Zoals je op de foto’s ziet!

Tafeldecoratie van wc-rol
Tafeldecoratie van wc-rol, een low budget Diy

Als je dit hebt gemaakt, laat het ons even weten door op sociaal media @seizoenenblog of #seizoenenblog te gebruiken, dat zullen we echt supertof vinden.

Benodigdheden:

Papieren servet met dessin (Ik heb met bloemetjes)

wc-rollen

Mod Podge

2 kwasten

Schaar

Witte verf

Leeg bakje

Instructies: 

In een leeg bakje giet je de witte verf. Met een kwast schilder je de buitenkant van de wc-rol. Laat goed drogen. Als de verf goed droog is, herhaal je dit nog een keer.

Nu ga je het dessin uit het servet knippen, wat je graag wil hebben. Ik wil een vrolijke tafeldecoratie maken voor Pasen of Lente en daarom heb ik mooie bloemetjes gekozen. Zie foto’s.

Nu maak je de vellen van de geknipte papieren bloemetjes, los van elkaar. Meestal heeft een servet 2 vellen. Je gaat alleen het bovenste vel gebruiken.

Met een kwast breng je voorzichtig Mod Podge aan, op de plek waar je het bloemetje wil plakken. Leg nu het stukje papieren bloemetje erop. Vervolgens breng je lijm aan op het papier bloemetje en op de hele wc-rol. Op die manier blijft de wc-rol stevig. Laat goed drogen.

En tadaaaa!!! Je tafeldecoratie van wc-rol is klaar om te gebruiken. Welke tafeldecoratie ga je maken? 

Tafeldecoratie van wc-rol, een low budget Diy

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

4 reacties

  1. Hi Elsa! What a crafty and budget friendly DIY! I love seeing everyday items upcycled, and this one was too cute. Thank you for sharing with Whimsy Home Wednesday!