Viareggio, ideaal voor vakantie

| | |
Viareggio, ideaal voor een strand- en doevakantie

Viareggio, ideaal voor een strand- en doevakantie dankzij gunstige ligging en aangename temperaturen. Hieronder vertel ik hoe mijn vrouw en ik, in September 2023, onze vakantie in Viareggio (Italië) hebben ervaren.

Viareggio

Dag 1

Vanaf airport Eindhoven vertrokken we voor een 10 -daagse vakantie naar Viareggio. Na een vlucht van anderhalf uur, landden we op airport Pisa. Van daar met de Pisamover in 10 minuten naar treinstation Pisa om vervolgens met een rechtstreekse verbinding, in 20 minuten uit te stappen in Viareggio. Een geweldige ervaring omdat de treinen in Italië, betaalbaar en betrouwbaar zijn. Op elk station staan duidelijke ticketautomaten. Anders kun je ook tickets kopen aan de balie of via een app (Trenitalia) op je mobiel.

vakantie in Italië
vakantie in Italië

Als we samen op vakantie gaan, maken we vooraf nooit plannen. Niks hoeft alles mag! Omdat we een drukke 1e reisdag achter de rug hadden, zouden we het de 2e dag rustig aan te doen. Tijdens het ontbijt vanaf het dakterras van ons hotel San Francisco besloten we om lekker aan het strand te luieren. Het strand in Viareggio is enorm. Kilometerslang alleen maar strandbedjes, parasols, merkwinkels en eetgelegenheden.

Viareggio, ideaal voor een strand- en doevakantie
Viareggio, ideaal voor een strand- en doevakantie

Dag 2

Het grootste gedeelte van de stranden zijn privé, waar je een strandbed en parasol kunt huren. Deze gedeeltes worden netjes bijgehouden. Hier vind je ook strandwachten en restaurantjes. Kleine stukken zijn openbaar maar hier is geen verhuur en wordt ook niet bijgehouden. Overigens kun je wel gewoon langs de vloedlijn wandelen.

Tijdens zo’n dagje strand, bespreken we waar we s ’avonds gaan dineren en wat we de dag daarna gaan doen. Aan restaurantjes geen gebrek. Elke avond weer nieuwe gerechten uitproberen zoals de fritto misto, een gefrituurd visgerecht.

fritto misto
fritto misto
dagje strand
dagje strand
hmmm lekker!
hmmm lekker!
De Porta del Paradiso
De Porta del Paradiso
Italiaanse ijs
Italiaanse ijs
Lucca straatjes
Lucca straatjes

Dag 3

stond de scheve toren van Pisa op het programma. Een unieke trekpleister voor vele toeristen. Vanaf het treinstation steek je de rivier de Arno over. Aan de oever staat een prachtig kerkje (Santa Maria della Spina). Vandaar is het nog maar een klein stukje wandelen naar de Piazza dei Miracoli. Hier staat de scheve toren en de kathedraal (Duomo di Pisa).

Pisa Italië

Dag 4

zijn we langs het strand naar de haven van Viareggio gewandeld om ons te vergapen aan de exclusieve jachten die daar aangemeerd liggen. Achter de haven ligt een stuk openbaar strand. Na een frisse duik en een middagdutje langs de boulevard terug voor een hapje en drankje.

Dag 5

met de trein naar Florence. Wat een prachtige stad. En gezien de drukte op het station vonden meer mensen dat. We wilden deze dag zoveel mogelijk indrukken opdoen en hebben meer dan 20 kilometer gewandeld. Wat je zeker niet mag missen is de gigantische Cattedrale di Santa Maria del Fiore.

Cattedrale di Santa Maria del Fiore
Cattedrale di Santa Maria del Fiore Italië

De middeleeuwse Ponte Vecchio met zijn sieraden- en souvenirwinkels. Het Palazzo Pitti, een koninklijk paleis met veel kunst. Het Forte di Belvedere, waar je een schitterend uitzicht over de stad hebt. En het gezellige Piazza della Signoria met zijn markante toren in het hart van de stad. Maar het is onmogelijk om alles in 1 dag te zien.

Florence
Florence Italië

Dag 6 en 7

onze voetjes tot rust laten komen aan het strand. Waarbij gezegd moet worden dat we dag 7 via de kust naar het plaatsje Lido di Camaiore zijn gewandeld. Daar ligt een mooie pier in zee waar je lekker kunt uitwaaien.

Dag 8

hebben we de stad Lucca bezocht. Deze karakteristieke, authentieke stad staat niet bekend om zijn grote monumenten maar er heerst een heerlijk ongedwongen sfeer. De oude binnenstad is geheel omringd door historische stadswallen (Mura di Lucca) die nu dienstdoen als wandel- en fietspad. Geniet van de mooie uitzichten op deze vestingmuren en bezoek de knusse binnenstad met smalle steegjes via de 6 oude toegangspoorten. Andere bezienswaardigheden zijn de kathedraal van Lucca (Duomo di San Martino). De Torre Guinigi, een bakstenen toren met eikenbomen op de top. En het Piazza dell’Anfiteatro, een plein met oude huizen een markt en cafés. Even buiten het centrum ligt het Acquedotto Nottolini een aquaduct waar je een wandeling van 3 kilometer langs kunt maken.

 Acquedotto Nottolini
Acquedotto Nottolini

Dag 9

nog lekker een dagje zonnen aan het strand en nagenieten van de mooie dingen die we allemaal gezien hebben gezien of nog willen zien.

Dag 10

stond in het teken van de terugreis. Wij komen hier zeker nog eens terug. Hoe ziet een ideale strand- en doevakantie er voor jullie uit?

Viareggio, ideaal voor een strand- en doevakantie

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie