Drie geweldige herfst evenementen in Eindhoven

| |
Drie geweldige herfst evenementen

Drie geweldige herfst evenementen: Wat is er zoal te doen in het najaar in Eindhoven. Ik heb 3 geweldige evenementen voor je op rij gezet die ook nog eens grotendeels gratis zijn.

1. Glow

Glow is de naam van een lichtshow door de binnenstad. Elk jaar in November veranderd de stad. Door middel van licht weerkaatst op gebouwen en ruimtes, verschijnen en verdwijnen vormen, patronen en animaties. Vanaf het Centraal Station volg je een ongeveer 5 kilometer lange route in en rondom het centrum.

Je wandelt langs een dertigtal gebouwen en objecten en geniet van een adembenemend lichtspektakel. Dit evenement vond zijn oorsprong in 2006 en behoort inmiddels tot de 5 grootste in zijn soort en trekt zo’n 700.000 bezoekers!

2. Dutch Design Week

De Dutch Design Week vindt elk jaar plaats in Oktober en is het grootste design evenement van Noord-Europa. De ontwerpers willen voornamelijk sociaal, maatschappelijke projecten laten zien waarin een duurzame toekomst vaak het thema is. Het evenement duurt 9 dagen en omvat onder andere lezingen en tentoonstellingen op meer dan 100 locaties door wel 2600 ontwerpers. Als je in Oktober Eindhoven bezoekt is het eigenlijk niet te missen!

Een aantal bekende locaties zijn Strijp-S met Klokgebouw, Station, Evoluon en Sectie-C. Iedere locatie is weer onderverdeeld in diverse area’s met verschillende thema’s gebaseerd op kunst, mode, gezondheid, architectuur en ga zo maar door. De meeste locaties zijn te bezoeken van 11.00 tot 18.00 en voor sommige moet je een ticket kopen.

3. Lichtjesroute

De lichtjesroute is ontstaan als gevolg van de bevrijding van Eindhoven in de 2e wereldoorlog. Om deze gebeurtenis te blijven herinneren, start dit evenement elk jaar op 18 September en duurt tot de 2e zondag van Oktober. De route gaat over de openbare weg en is te bekijken per fiets of auto vanaf het moment dat ook de straatverlichting aangaat. Je kunt op elk willekeurig punt beginnen omdat de route duidelijk is aangegeven. De 22 kilometer lange route slingert door Eindhoven en is kleurrijk verlicht met allerlei figuren, voorwerpen en ornamenten. En helemaal gratis!


En hebben jullie het licht ook al gezien? Dan wordt het hoog tijd om Eindhoven eens te bezoeken in de herfst.

Drie geweldige herfst evenementen

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie