Tiramisu maken voor alle seizoenen

| | |
Tiramisu maken voor alle seizoenen

Tiramisu maken is het makkelijkste wat er is. Voor mij is dit echt het nagerecht. Het is een fris toetje, smaakt een beetje naar koffie, is romig en er zit een beetje alcohol in. Mijn recept van tiramisu is niet echt speciaal, maar ik vind dat het best lekker smaakt. Ik ben in Rome geweest en natuurlijk wil je als jij in Italië bent, de traditionele Italiaanse keuken proberen. Dat heb ik gedaan en ik vond de tiramisu niet overal lekker. Ik mag met veel trots zeggen dat deze wel heel lekker is.

Tiramisu maken voor alle seizoenen
Tiramisu maken voor alle seizoenen

Tiramisu maken voor alle seizoenen: in de Zomer kun je het garneren met verse aardbeien. In de Herfst kun je het bestrooien met cacaopoeder over de tiramisu i.p.v. geraspte kokos. In de Winter kun je geraspte chocolade gebruiken. Of in de Lente kun je de lange vingers dopen in thee i.p.v. koffie. Dit zijn alleen tips. Je kunt ook verse seizoenen fruit gebruiken om de tiramisu te maken met dit recept. Zoals je ziet, heel eenvoudig om te variëren, maar wel heel lekker! Feestelijke toetje voor Sinterklaas en Kerst!

Recept Tip

Wil je deze tiramisu maken zonder alcohol dan hoef je alleen de Moscatel likeur te vervangen door een likeurtje zonder alcohol, zoals karamel of vanille likeurtje.

Tiramisu maken voor alle seizoenen
Tiramisu maken

Kijk deze Italiaanse recepten:

Heb je dit recept gemaakt? Laat het ons vooral weten via onze Social media met @seizoenenblog en #seizoenenblog. Wij zouden het super vinden om je gerecht te zien en hoe het heeft gesmaakt.

Ingrediënten: Tiramisu maken voor 8 personen

500 gr Mascarpone

200 ml espressokoffie of oploskoffie

175 gr lange vingers

1 etl. geraspte kokos

5 etl. Moscatel likeur

3 eieren

50 + 25 gr rietsuiker

125 ml slagroom

*schaal van 22 x22 cm

Zo maak je het:

Om te beginnen klop de slagroom met 25 gr.  rietsuiker met een mixer bijna stijf.

Split de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt in dit recept. Die kun je mss gebruiken voor dit toetje ” Dessert met eieren en honing”.

In een kom klop je de eierdooiers met 50 gr suiker. Die moet een zacht en lichtgeel mengsel worden.

Vervolgens meng je de mascarpone door het eimengsel. Voorzichtig met een spatel meng je de geklopte slagroom door de mascarpone en het eimengsel.

In een diep bord meng je de Moscatel likeur en de koffie samen. De helft van de lange vingers ga je dopen in het koffiemengsel en leg meteen op de bodem van de schaal.

Nu de helft van het mascarpone mengsel boven op de lange vingers. En vervolgens herhaal je de vorige handeling.

De schaal is vol en zoals je ziet, eindig je met het mascarpone mengsel. Laat de Tiramisu voor alle seizoenen minimaal 2 uren in de koelkast opstijven.

Als final touch, op het moment van serveren, over de gehele Tiramisu, bestrooien met geraspte kokos! Serveer lekker koud!

Tiramisu maken voor alle seizoenen

Tiramisu maken voor alle seizoenen

Tiramisu maken voor alle seizoenen: in de Zomer kun je het garneren met verse aardbeien. In de Herfst kun je het bestrooien met cacaopoeder over de tiramisu i.p.v. geraspte kokos. In de Winter kun je geraspte chocolade gebruiken. In de Lente kun je de lange vingers dopen in thee i.p.v. koffie.
Voorbereidingstijd 15 minuten
2 uur
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Gang Dessert, Nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 8

Equipment

 • 1 schaal van 22 x22 cm

Ingrediënten
  

 • 500 gr Mascarpone
 • 200 ml espressokoffie of oploskoffie
 • 175 gr lange vingers
 • 1 etl. geraspte kokos
 • 5 5 etl. Moscatel likeur
 • 3 eieren
 • 50 + 25 gr rietsuiker
 • 125 ml slagroom

Instructies
 

 • Om te beginnen klop de slagroom met 25 gr.  rietsuiker met een mixer bijna stijf.
 • Split de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt in dit recept. Die kun je mss gebruiken voor dit toetje ” Dessert met eieren en honing”.
 • In een kom klop je de eierdooiers met 50 gr suiker. Die moet een zacht en lichtgeel mengsel worden.
 • Vervolgens meng je de mascarpone door het eimengsel. Voorzichtig met een spatel meng je de geklopte slagroom door de mascarpone en het eimengsel.
 • In een diep bord meng je de Moscatel likeur en de koffie samen. De helft van de lange vingers ga je dopen in het koffiemengsel en leg meteen op de bodem van de schaal.
 • Nu de helft van het mascarpone mengsel boven op de lange vingers. En vervolgens herhaal je de vorige handeling.
 • De schaal is vol en zoals je ziet, eindig je met het mascarpone mengsel. Laat de Tiramisu voor alle seizoenen minimaal 2 uren in de koelkast opstijven.
 • Als final touch, op het moment van serveren, over de gehele Tiramisu, bestrooien met geraspte kokos! Serveer lekker koud!

Notities

Heb je dit recept gemaakt? Laat het ons vooral weten via onze Social media met @seizoenenblog en #seizoenenblog. Wij zouden het super vinden om je gerecht te zien en hoe het heeft gesmaakt.
Tiramisu maken voor alle seizoenen
 
Trefwoord koffie, lange vingers, Tiramisu maken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

4 reacties