Reisverslag van een trip naar Rome

| |
Reisverslag van een trip naar Rome

Reisverslag van een trip naar Rome Italy. In het voorjaar hebben we met vrienden een lang weekend in Rome verbleven. Voor mijn vrouw en mezelf was het de eerste keer dat we deze prachtige oude stad bezochten. We hadden geluk dat 1 persoon in ons gezelschap er al meerdere keren was geweest en zich opwierp als reisleider. Op die manier hebben veel highlights gezien en ook nog eens een stukje historie en geschiedenisles meegekregen!

Reisverslag van een trip naar Rome
Reisverslag van een trip naar Rome

Reisverslag van een trip naar Rome, dag 1

Dag 1 vlogen we rond 18.00 uur van Airport Eindhoven naar Fiumicino, de luchthaven van Rome. Daar stond al een taxi te wachten om ons naar het verblijf in het centrum van de stad te brengen. Een ritje van ongeveer 45 minuten. Na de check-in snel de stad in om nog ergens wat te eten, het was inmiddels al 22.30 uur. Nog een drankje en daarna lekker slapen na deze vermoeiende reisdag.

Na de check-in snel de stad in om nog ergens wat te eten
Na de check-in snel de stad in om nog ergens wat te eten
Pantheon, Rome
Pantheon, Rome
Spaghetti carbonara
Spaghetti carbonara

Tijdens het ontbijt besprak de reisleider het programma, dag 2

Dag 2 eerst maar eens ontbijten in ons gasthuis. Iets anders dan we gewend waren van een hotel maar daarom zeker niet minder. Een stuk kleinschaliger maar met persoonlijke aandacht van onze supervriendelijke Bengaalse gastheren. Tijdens het ontbijt besprak de reisleider het programma. Het ging via de lokale markt, waar we om 10.30 uur onze 1e limoncello kregen aangeboden, naar het Piazza Navona. Een heel mooi plein met fonteinen; Fontana dei quattro fiumi, Fontana del Moro en Fontana del Nettuno, een obelisk en een indrukwekkende kerk, Sant’ Agnese in Agone.

limoncello
limoncello
Vierstromenfontein
Vierstromenfontein/Fontana dei quattro fiumi
indrukwekkende kerk, Sant’ Agnese in Agone.
 Fontana del Nettuno
Fontana del Nettuno

Na een cappuccino en een eerste biertje door naar de wereldberoemde Fontana di Trevi. In de drukte vele foto’s gemaakt, muntjes over de schouder in het water gegooid en een wens mogen doen. Even een terrasje met overheerlijke antipasta en een drankje en verder naar het Terrazza Viale del Belvedere om ons te vergapen aan een schitterend uitzicht over een deel van de stad.

Schitterend uitzicht over een deel van Rome
Schitterend uitzicht over een deel van Rome

Vandaar naar het Piazza di Spagna, via de befaamde Spaanse trappen. Op het Piazza della Rotonda onder het genot van een Aperolletje onze indrukken gedeeld. Daarna opfrissen en genieten van ons diner in de uitgaanswijk Trastevere.

Wereldberoemde Fontana di Trevi
Wereldberoemde Fontana di Trevi
Spaanse trappen
Spaanse trappen

Dag 3 begon met een tegenvaller

Onze reisleider was niet lekker en besloot op de kamer te blijven. We waren op ons zelf aangewezen maar wisten via de Ponte Sant’ Angelo toch de Engelenburcht te bereiken. Een indrukwekkend rond kasteel uit de 2e eeuw. Op een steenworp afstand ligt Vaticaanstad de residentie van de Paus. Je kijkt je ogen uit op het enorme Piazza San Pietro. Duizenden gelovigen aanschouwen de grootste christelijke kerk, de Basilica di San Pietro, in de hoop een glimp van de heilige vader op te vangen. Via een van de vele bruggen over de Tiber en smalle straatjes kwamen we weer uit op het Piazza Navona. Even een pauze met een stuk pizza overleggen wat we nog meer wilden bekijken.

Vaticaanstad
Vaticaanstad

Er was die dag enorm veel politie op de been maar hadden geen benul van wat er gaande was. We kwamen uit op het Piazza Venezia, hier komen een aantal grote wegen van Rome bijeen. Op dit plein ligt ook het Monumento a Vittorio Emanuele II. We konden echter niet naar binnen. Alles was afgezet en werd bewaakt door militairen en politie. Later op de kamer zag we op televisie dat de Oekraïense premier Zelensky daar een bezoek had gebracht.

Vittorio Emanuele II
Monumento a Vittorio Emanuele II
Monumento a Vittorio Emanuele II
Monumento a Vittorio Emanuele II
Monumento a Vittorio Emanuele II

Tijdens het diner, bleek onze reisleider toch nog niet helemaal hersteld. Hij wilde dat we eens een goede fles rode wijn zouden proeven. De manager van het restaurant prees een Montepulciano van “seventeen” Euro aan. 3 flessen later waren we er inderdaad allemaal van overtuigd dat de wijn heerlijk was. Met het betalen van de rekening bleek de wijn “seventy” Euro te kosten. De dagen erna hebben we er smakelijk om kunnen lachen.

Diner: voorgerechten
Diner: voorgerechten
Gezellig samen op de foto
Gezellig samen op de foto

Een gigantisch bouwwerk, dag 4

Dag 4 konden we het Monumento a Vittorio Emanuel II wel bezoeken. Een gigantisch bouwwerk met daarachter een grote basiliek en het Capitool (Campadoglio). Van hier heb je een goed uitzicht op het Foro Romano, het opgegraven hart van het oude Romeinse Imperium.

Even afdalen en binnen 10 minuten sta je bij het Colosseum, waar vroeger de gladiatoren vochten. Via diverse grote parken kwamen we uit op het Circo Massimo waar vroeger de wagenrennen werden gehouden. We hadden al een aantal kilometers in de benen en nog voor de boeg. Nadat we voorbij waren gelopen aan de

Colosseum
Colosseum

Bocca dela Verità, besloten we van een late koolhydraatrijke lunch te genieten. De keuze is hierin enorm maar valt niet voor iedereen mee omdat er overal kaas doorheen zit. Met nieuwe energie ging het hierna verder met het beklimmen van tientallen trappen. Uiteindelijk de moeite waard omdat je uitkomt op Belvedere del Gianicolo. Een populaire plek met panoramisch uitzicht op de stad. Na deze enorme wandeling hadden we een fris Italiaans biertje meer dan verdiend.

Rome is één groot openluchtmuseum, dag 5

Dag 5 stond in het teken van de terugreis. Nog even wat lokale producten kopen op de markt en na de lunch met de taxi terug naar het vliegveld. Op de heenreis duurde de taxirit nog 45 minuten maar deze chauffeur vestigde een nieuw record met 30 minuten! Rome is één groot openluchtmuseum met fantastisch reisgezelschap.

ristorante in Italia
ristorante in italia
Camiel & Elsa
Camiel & Elsa
stedentrip met fantastisch reisgezelschap
stedentrip met fantastisch reisgezelschap

We kunnen terugkijken op een geslaagde stedentrip met fantastisch reisgezelschap. Wordt Rome jouw volgende vakantiebestemming?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

2 reacties