Mijn ideale tuin heeft een grindpad

| |
Mijn ideale tuin heeft een grindpad

Mijn ideale tuin is een die sowieso aan een leuk riviertje of meertje zit. Ik hou van een levendige tuin. Ik vind het rustgevend om diertjes in mijn thuis te zien langskomen. Bij een levendige tuin zijn er een paar dingen die zeker in mijn tuin moeten.

Om te beginnen: Het liefst wil ik een grindpad, zodat het een natuurlijke tuin blijft. Het grind het liefst van grind-split.nl. Heel belangrijk voor de indeling van mijn ideale tuin.

Mijn ideale tuin is een die sowieso aan een leuk riviertje of meertje zit
Mijn ideale tuin is een die sowieso aan een leuk riviertje of meertje zit

Vogelhuisjes: Ik hou heel erg van vogels en ik hou van vogelgeluiden vooral in de ochtend. Vogels moeten ook kunnen eten in mijn tuin dus er zal schaaltjes met vogel eten in mijn tuin liggen, maar ook een fruitboom of een bramenstruik. Op braamstruiken komen goudvinken af. Zo krijgen ze ook lekker vers fruit binnen. Daarnaast heb ik zelf ook vogels als huisdieren en die kan ik mijn eigen fruit uit mijn eigen tuin voeren. Een dubbele win voor mij en mijn vogels. Een olijvenboom vind ik erg mooi in de tuin passen vanwege de kleur, dus die moet er sowieso bij!

Een vlinderstruik: Ik vind het heel mooi om vlinders te zien en vooral als het lekker warm is. Je kunt lekker met een glas drinken buiten zitten en kijken welke kleuren vlinders er allemaal langskomen.

Bij een levendige tuin hoort ook een kleurrijke tuin.

Pluimspirea
Pluimspirea

Kleurrijke tuinen bestaat voor mij uit lavendel, zonnebloemen, pluimspirea en / of hydrangea. Daarnaast komen er heel veel vogels op zonnepitten af. Als je mussen, spechten of mezen wilt zien moet je gebruik maken van je zonnebloemen. Zo hebben we bloemetjes, een struik en boompjes in mijn tuin. Als ik een grote tuin heb, zou ik er ook graag een loungeset bij willen hebben, als dat niet lukt dan wordt het een hangmat. Ik zou dan graag een grijze bank willen met groene en licht paarse kussens, met een eikenhouten tafeltje. Dit matcht met de kleuren van de tuin. Als we het toch hebben over een grote tuin dan zou ik ook graag een mooie vijver willen hebben. In deze vijver zou ik het liefst koi vissen en schildpadden hebben. Naar de vijver en loungeset moet er natuurlijk ook een weg gelegd worden.

Met zoveel in je tuin heb je ook genoeg te doen.

Zo kan ik ook tot rust komen in de weekenden. Vooral met een lekker weertje is het heerlijk. Ik hoop dat jullie het met me eens zijn en dat jullie een beetje kunnen voorstellen hoe mijn ideale tuin eruit ziet.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie