Kamado BBQ is voor alle seizoenen

|
Kamado BBQ is voor alle seizoenen

Kamado BBQ is voor alle seizoenen. Daar kan ik zelf over mee praten omdat er mij enkele jaren geleden een cadeau is gedaan. Jarenlang hebben we veel plezier beleefd aan onze betonnen BBQ in de tuin. Maar in Nederland wil het weer nog weleens een spelbreker zijn. Een plotselinge regenbui of de avonden waar het s ’avonds flink afkoelt. Mijn kamado BBQ staat in een verrijdbare tafel en kan dus verplaatst worden onder de veranda. Op die manier blijf je met een bui toch droog tijdens het grillen.  


BBQ is voor alle seizoenen

Met een kamado BBQ kun je hogere temperaturen bereiken en vasthouden dan met een traditionele BBQ. Dat komt omdat de pot van de kamado van keramiek is. Keramiek heeft het vermogen om warmte heel lang vast te houden. De voordelen hiervan zijn dat je langer kunt blijven grillen en je vlees gelijkmatig verhit wordt. Daarnaast kun je een goed stuk vlees, enkele uren langzaam laten garen (slowcooking). Iets wat op een gewone BBQ haast onmogelijk is. Ideaal voor de koude wintermaanden

Met een normale BBQ-grill je alleen maar vlees, vis of een beetje groente. Met een kamado kun je grillen, bakken, braden, roken en stomen. Als je de juiste hulpmiddelen hebt kun zelfs een pizza of een taart bakken.

BBQ is voor alle seizoenen
BBQ is voor alle seizoenen

Kwaliteit voorop

Nu zul je zeggen, ja alles leuk en aardig maar zo’n kamado BBQ is flink duurder in aanschaf. Besef dan dat kwaliteit voorop staat en de levensduur van een kamado, vele malen langer is. Kijk daarom eens rond voor goede aanbiedingen en verschil in kamados. Ook de houtskool en aanmaakblokjes zijn prijziger. Dat klopt, in een kamado mogen namelijk geen briketten en kun je geen “witte” aanmaakblokjes gebruiken. Hier zitten chemische stoffen in en die geur gaat in het keramiek zitten. Over de houtskool ben ik vrij duidelijk. Goede houtskool geeft een lekkere smaak aan je vlees. En met een kamado BBQ is je verbruik niet zo groot. Als je klaar bent zet je alle schuifjes dicht. Het vuur dooft vanzelf en de volgende keer kun je de houtskool gewoon weer opnieuw gebruiken. 

Bavette van de kamado
Bavette van de kamado

Van een traditionele BBQ kun je alleen genieten tijdens de warme zomerdagen en avonden. Een kamado BBQ is voor alle seizoenen. Op die manier hoef je niet te wachten op de Zomer voor een heerlijk gegrilld of gebraden stuk vlees of vis. 

Heb ik jullie kunnen overtuigen om te kiezen voor een kamado BBQ? 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie