Friesland is leuk! Weet je waarom?

| | |
Friesland is leuk! Weet je waarom?

Friesland is leuk voor een korte vakantie of om er een lang weekend te verblijven. Een unieke omgeving om te ontdekken. Echt een andere omgeving als de rest van Nederland. Zoals je op de snelweg rijdt en je ziet ineens een boot boven je varen. Dat had ik nog nooit gezien. Normaal gesproken is het andersom, je rijdt op een viaduct en de boten varen onder je. Hier is het precies andersom. Dit noemen ze een aquaduct. Heel bijzonder om te zien. Een ander aparte beleving zijn de rotonden, Normaal gesproken heb je daar ook een fietspad omheen. In Friesland niet. Het fietspad gaat door het midden van de rotonde heen. Apart maar mss makkelijker. Ik weet het niet ☻

In mijn zomervakantie ben ik met mijn man een paar dagen in Friesland geweest en die ervaring wil ik heel graag met je delen. Wij zijn naar steden geweest die heel bekend zijn van de Elfstedentocht en dat maakte het nog specialer om naar toe te gaan.

Friesland is leuk!

Leeuwarden is mooi!

Leeuwarden is de hoofdstad van het mooie Friesland en een van de oudste steden van Noord-Nederland. Een gezellige culturele stad waar je zeker naar toe moet gaan als je in Friesland bent. Smalle straatjes en veel horecagelegenheden met veel muziekpodiums. Het maakt deze stad heel erg leuk! Maak een rondvaart door de grachten of ontdek Leeuwarden al wandelend. Verken de stad zelf of neem deel aan de openbare stadswandeling. Deze start bij de Oldehove (de scheve toren). Deze wandeling brengt je onder andere langs de Kanselarij, de Waag en de Blokhuispoort (een voormalige gevangenis).

Leeuwarden, Netherlands
Leeuwarden, Netherlands

Sneek (Snits ) Friesland is leuk!

Snits op zijn Fries of Sneek op zijn Nederlands, is een stad met veel water. Het symbool van Sneek is de Waterpoort, zoals je ziet op de foto. Deze poort heeft een belangrijke geschiedenis. Vroeger werd deze Waterpoort  gebruikt om de toegang naar de stad over het water af te sluiten (bron: Wikipedia). Zeker de moeite waard om te bezoeken. Wij hadden het geluk er terecht te komen tijdens de Sneekweek. Een zeilwedstrijd op het Sneekermeer waar meer dan 700 boten aan meedoen. Tijdens de week is het een drukte van belang, zowel op het water als op de vele terrasjes met bandjes die optreden.

Sneek (Snits )
Sneek (Snits )

Bolsward is mijn favoriet

Mijn favoriete stad in Friesland is zeker Bolsward. Het centrum van de stad is heel knus en mooi. Het Stadhuis is zonder twijfel een monument waar je niet zomaar aan voorbij kunt lopen en dat geldt ook voor het oudste monument van Bolsward, de Broerekerk die stamt uit de 13e eeuw. Hier proef ik een bepaalde sfeer die heel aangenaam is. Bolsward wordt daarom niet voor niets het centrum van de Friese Elfsteden genoemd.

Mijn favoriete stad in Friesland is zeker Bolsward
Mijn favoriete stad in Friesland is zeker Bolsward

Stavoren, Hindeloopen, Franeker en Lemmer zijn typisch Friese plaatsen die we ook bezocht hebben. Met name Lemmer was erg gezellig met alle terrasjes en restaurants in het oude centrum rondom het water. Bezoek Friesland eens voor een korte vakantie of lang weekend en je weet ook waarom het er zo leuk is!

Friesland is leuk! Weet je waarom?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

8 reacties

 1. Hallo via Linkparty van huis vlijt kwam ik nu eens buurten bij jou. In bepaalde dorpen en steden in Friesland was ik vroeger toen mijn man nog leefde veel geweest. En onze vakantie deden we het meeste in het gezellige plaatstje in Wirdum. Daar vandaan deden we toen ook vele kleine dorpjes aan want we hielden van rust en natuur en niet van drukte. En door wat rond te rijden kwamen we ook in mooie dorpjes en buurtgemeente terecht zoals Swichem, Akkrum, Easterwierrum,Warten -Wartena en zo leerde we ook andere mooie omgevingen kennen dan het bekende. En aan menige zat ook een geschiedenis aan vast en dat maakte het ook weer heel mooi. Heb deze als herinnering op mijn Yt kanaal gezet. Want nu is het heel moeilijk voor mij om zo ver te gaan daar ik geen vervoer meer hebt. Groetjes, Tine en wens jou en al je bezoekers voor elke dag mooie momenten toe. Ik kom zo af en toe weer eens op visite.

  1. Ola Tine, wat leuk dat jij op onze blog bent geweest. Ik vind het altijd leuk om nieuwe blogs te ontdekken. Ik ben meteen naar je Yt kanaal gegaan en ben je gaan volgen. Als ik de filmpjes zo zie houd je heel erg van natuur. Ik ook ♥ Natuur is zo mooi en eenvoudig en soms zien we dat niet.

   Ik vond het zo leuk om te horen dat jij Friesland leuk vindt. Ik ben helemaal weg van Nederland. Molens, water en veel groen, vind ik prachtig. Zoals Kinderdijk. Ik heb je filmpje gezien met de eendjes in de winter. Prachtig!

   Bedankt voor het bezoek, ik ga je zeker volgen. Alvast bedankt voor je hele mooi reactie. Groetjes Elsa

 2. Dank je wel Elsa ik had je reactie al gezien op Yt en ook erop gereageerd. Kinderdijk staat ook op mijn kanaal en nog veel meer. En ik heb je blog nu toegevoegd aan mijn leeslijst en ook een abo genomen op het Yt kanaal. en ja ik heb een passie voor alles wat leeft en groeit in de natuur. Ik ben een echt natuur mens. Soms schrijf ik erover op mijn natuurblog en ook eens op mijn andere. Probeer het wat te combineren nu. Ik kreeg geen notitie dat je had gereageerd maar ik kom toch altijd terug en zag het. Soms ontbreekt het mij wel aan de tijd om te lezen daar ik een wens aan het afmaken bent van mijn man † om de wandelingen en bezoekjes te doen die we nog samen zouden gaan doen. En ook die komen dan op mijn Yt kanaal. Heel veel groetjes aan jou en aan Camiel.

  1. Heel erg bedankt dat jij op ons YT-kanaal bent geabonneerd. Dat waarderen we echt ☻
   Camiel is net begonnen met zijn recepten te delen op Yt en vindt het heel leuk!
   Ik heb je blog ook op mijn lijst met mijn blogs op Pinterest.
   Ik hoop dat jouw wens uitkomt.
   Liefs Elsa