8 tips voor een goedkope(re) vakantie naar Curaçao

| |
8 tips voor een goedkope(re) vakantie naar Curaçao

8 tips voor een goedkope(re) vakantie: De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent voor veel mensen dat ze er lekker een paar weken op uit gaan. Zoals alles, zijn ook vakanties flink in prijs omhooggegaan en zeker voor verre reizen moeten mensen de portemonnee trekken. Maar wil je toch goedkoper(er) op vakantie naar een verre zonbestemming? Dan heb ik hier acht tips voor jou om niet de volle mep te betalen voor een reis naar het zonovergoten Curaçao.

8 tips voor een goedkope(re) vakantie

Prijzen


Wist je dat een vakantie naar Curaçao soms goedkoper is dan twee weken in een chalet aan
het Gardameer in Italië of tien dagen naar een viersterrenhotel in Griekenland? Het kan echt
en je hoeft zeker niet bang te zijn dat je in een aftands hotel terecht komt. Vaak is het een
kwestie van goed zoeken en goed boeken.

Reisperiode 


Kies een voordelige reisperiode. Nu kan ik me voorstellen dat dit lastig kan zijn, zeker omdat niet iedereen de luxe heeft om buiten de vakantieperiodes om te kunnen reizen. Curaçao is met name rond de kerstperiode en de jaarwisseling erg duur. Ook de periode van de zomervakantie kan (net zoals bij alle andere bestemmingen) flink oplopen. Houd ook de lokale feestdagen op Curaçao in de gaten. Het eiland is bijvoorbeeld ook erg populair rond de carnavalsperiode, want ook hier barst het feest dan los.

8 tips voor een goedkope(re) vakantie naar Curaçao
8 tips voor een goedkope(re) vakantie naar Curaçao
Reisperiode
Reisperiode

Last minute 


Last minutereizen zijn vaak goedkoper. Bij TUI zie ik regelmatig deals voorbijkomen waardoor er tot €200,- bespaard kan worden. Dit komt doordat touroperators altijd vluchten en hotels reserveren. Wanneer deze niet geboekt worden, loopt een touroperator veel geld mis omdat de vluchten en hotels hoe dan ook betaald moeten worden. Daarom gaan de prijzen last minute omlaag. 

Vroegboekkorting 


Aan de andere kant kennen we natuurlijk de early birds die er op tijd bij zijn en al ver voor dat de ze daadwerkelijk op vakantie gaan, hun reis vastleggen. Dit kan ook zo zijn voordelen hebben, namelijk profiteren van een vroegboekkorting.  

Sanne vd Boomen
Sanne vd Boomen

Pakketreizen of losse tickets 


Een touroperator koopt in grote aantallen vluchten en kamers op een hotel of resort in, waardoor er gestunt kan worden met de prijzen. Het Trupial Inn Hotel kan bijvoorbeeld al vanaf €821,- per persoon bij TUI geboekt worden, inclusief vlucht. 
Maar wanneer een vliegmaatschappij ticketsale heeft, kan dit ook weer hoge kortingen betekenen. Sommige vliegmaatschappijen zoals KLM bieden ook regelmatig speciale ‘pakketreizen’ aan of hebben acties op verschillende bestemmingen wat weer kan schelen in de beurs. Daarnaast gaat Corendon vanaf november ook vliegen op Curaçao. Hopelijk betekent dit dat door het grote aanbod de maatschappijen die naar het eiland vliegen gaan stunten met prijzen, om zo klanten aan te trekken.

All-inclusive of een appartement met eigen keuken 


Bij een all-inclusive hotel of resort zijn alle drankjes en maaltijd inbegrepen. Op deze manier weet je ongeveer wel wat je vakantie gaat kosten. Mensen die de accommodatie weinig zullen verlaten, zullen niet veel meer geld kwijt zijn.  
Het iets wat meer ondernemende type zal misschien eerder voor een appartement met eigen keuken kiezen. Boodschappen kunnen in de winkel gedaan hebben en zo bespaar je al op veel maaltijden die niet buiten de deur gegeten hoeven te worden. Op deze manier kan je je vakantie zo duur maken als je zelf wil en er ook lekker op uitgaan.

Pakketreizen of losse tickets 
Pakketreizen of losse tickets 
8 tips voor een goedkope(re) vakantie naar Curaçao
8 tips voor een goedkope(re) vakantie naar Curaçao

Van basic tot enorme luxe 


Hoeveel geld iemand bereid is om uit te geven speelt natuurlijk altijd de grootste rol en ook wat iemands behoeftes zijn. Curaçao telt talloze hotels in verschillende prijsklassen. Hoe hoger de prijs, hoe luxer het verblijf uiteraard zal zijn.  
Sommige mensen kiezen ervoor om ‘huizen te swappen’. Hiermee wordt bedoeld dat je iemand kosteloos in jouw huis laat verblijven en jij kosteloos in het huis van degene met wie je ruilt verblijft. Ben je hier nieuwsgierig naar geworden? Kijk eens op de websites van Huisswap, Homeswap of ThirdHome.

Locatie  


De ligging van een accommodatie speelt ook mee in de prijs. In het centrum van Willemstad of dichtbij een van de populaire stranden zullen de hotels of resorts altijd wat duurder zijn. Zeker de accommodaties die pal aan het strand liggen weten de prijzen wel te vragen. Net zoals populaire resorts of hotels die hoog aangeschreven staan, kunnen duurder zijn dan de minder bekende hotels. Dit hoeft niet altijd te betekenen dat ze minder van kwaliteit zijn. 
De accommodaties aan de westkant van Curaçao zijn weer goedkoper omdat deze een stuk verder van het centraal gelegen Willemstad en alle hotspots afzitten. Maar voor wie rust wil en dicht bij prachtige duikbestemmingen en stranden wil zitten, zit hier zeker goed.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie