Tavira: parel van de Oostelijke Algarve

| | |
Tavira

Tavira, parel van de Oostelijke Algarve aan de Atlantische kust. Het stadje Tavira is gelegen aan de rivier de Gilão en wordt ook wel het Venetië van de Algarve genoemd. Uiteraard kun je op de uitgestrekte zandstranden genieten van zon en zee maar een bezoek aan de oude stad is zeker de moeite waard.

Tavira: Ponte Romana
Tavira: Ponte Romana

Tavira heeft een treinstation en is daarom goed bereikbaar.

Vanaf het station wandel je door de smalle steegjes naar het centrum. Prachtig om te zien dat er nog zoveel gevels van huizen zijn bekleed met de Portugese tegeltjes. De Gilão stroomt dwars door Tavira, de oude Romeinse brug, Ponte Romana, verbindt de 2 stadsdelen.

Ponte Romana, verbindt de 2 stadsdelen.
Ponte Romana, verbindt de 2 stadsdelen.

Vanaf de rivier loop je zo verder naar de gerestaureerde markthal.

Deze plek met diverse restaurantjes en winkeltjes was vroeger de oude vismarkt. Aan de rivier vind je ook het openbare park de Jardim Público de Tavira met centraal de kenmerkende muziekkapel. Je kunt hier lekker tot rust komen maar dat kun je ook met een hapje en drankje op de Praça da República. Op dit plein vind je naast de terrasjes, het gemeentehuis en het monument ter nagedachtenis aan de eerste wereldoorlog. Van de verschillende kerkjes die de stad rijk is, is de Igreja Misericórdi misschien wel de mooiste. Ook hier zie je de azulejos oftewel Portugese tegeltjes weer volop terug. De binnenplaats herbergt een prachtige bloementuin.

Tavira
Tavira

Boven op de heuvel ligt de Igreja de Santa Maria do Castelo.

Gebouwd op ruïnes van oude moskeeën, ligt deze kerk met zijn aparte witte klokkentoren naast het kasteel Castelo de Tavira. Vanaf de gerestaureerde kasteelmuren, heb je van één kant een mooie aanblik op de binnentuin en aan de andere kant een geweldig uitzicht over de stad. Een ander markant gebouw naast de kerk is de Camera Obscura. In deze van oorsprong oude watertoren kun je nu, door middel van technische hoogstandjes, genieten van een panoramaview van de stad. Ondertussen vertelt een gids over de geschiedenis van de stad. Als je nog niet genoeg gewandeld hebt, kun je door natuurgebied, naar Tavira eiland lopen. Als je niet zo sportief bent, is dit echter ook per toeristentrein of ferry mogelijk.

Tavira: Igreja de Santa Maria do Castelo
Tavira: Igreja de Santa Maria do Castelo

Als je helemaal geen wandelaar bent, of niet zo goed ter been, kun je Tavira ontdekken per tuk-tuk. Een ongeveer 2 uur durende rondrit waar ook alle highlights worden bezocht.

Gaan jullie ook een bezoek brengen aan Tavira, parel aan de Oostelijke Algarve?

Portugal

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie