Monte Gordo, meer dan alleen een strandvakantie

| | |
Monte Gordo

Monte Gordo, meer dan alleen een strandvakantie. Daar kan ik over meepraten. 2 jaar geleden hebben mijn vrouw en ik daar onze voorjaarsvakantie doorgebracht.

Monte Gordo is een klein vissersplaatsje

in Portugal in de oostelijke Algarve, dicht bij de Spaanse grens. Het staat bekend om zijn uitgestrekte strand van ongeveer 16km. Daar kun je heerlijk wandelen, zonnen en luieren. Met name ideaal in het voorjaar, als de temperatuur aangenaam is en het dorpje nog niet overspoeld wordt door de Spaanse toeristen. Wandelen over de houten strandboulevard met de vele strandtentjes waar je lekker kunt genieten van de verse vis, die dagelijks uit zee wordt gevangen. Kijk naar de kleine vissersbootjes die met hun verse vangst van de zee terugkomen. En de vissers die op het strand hun visnetten repareren.

Monte Gordo
Monte Gordo

Fietspaden aangelegd

Omdat de oostelijke Algarve redelijk vlak is, kun je deze ook prima per fiets verkennen. Zo zijn er zelfs diverse fietspaden aangelegd. Je kunt vanaf Monte Gordo, over het fietspad, naar het nabijgelegen Vila Real de Santo Antonio. Een aanrader is om vanaf daar het pontje over de rivier de Guadiana te nemen. Aan de overkant ben je namelijk al in Spanje! Vanaf het plaatsje Ayamonte kun je over het fietspad het Spaanse landschap ontdekken.

Vila Real de Santo
Vila Real de Santo

Pittoreske dorpje

Vanaf het plaatsje Vila Real de Santo Antonio, kun je de trein pakken om per spoor de Algarve te bekijken. De rails hebben grotendeels uitzicht op de kust en brengen je voor een paar euro langs pittoreske dorpjes zoals Altura en Tavira. Misschien is Tavira met zijn smalle, kronkelende straatjes wel een van de mooiste plekken in de Algarve. De oude Romeinse brug over de rivier de Gilão verbindt de 2 gedeeltes van het dorp. Tavira heeft ook enkele mooie oude kerken. De bekendste is misschien wel de Igreja da Misericórdia, gebouwd op een heuvel, met een prachtige bloementuin.

Igreja Misericórdia
Igreja Misericórdia
Tavira
Tavira
Tavira centrum
Tavira centrum

Naar Sevilla

Sevilla ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Monte Gordo. Wij kozen ervoor om deze stad te bezoeken via een excursie onder begeleiding. Op deze manier konden we toch zoveel mogelijk highlights in 1 dag bekijken. Sevilla is een van de warmste plekken in Europa, ideaal om in het voorjaar te bezoeken dus. Het historisch centrum is het grootste van Spanje.

Het Plaza de España
Het Plaza de España
Catedral de Santa María de la Sede
Catedral de Santa María de la Sede
De smalle straatjes in Sevilla
De smalle straatjes in Sevilla
Zonwering in Sevilla
Zonwering in Sevilla

Je vindt hier onder meer de kathedraal van Sevilla (Catedral de Santa María de la Sede) het grootste gotische kerkgebouw ter wereld. Het koninklijk paleis (Alcázar) is het oudste van Europa. In de oude wijk Triana vond in 1992 de Expo plaats. De prachtige paviljoens kun je hier nog steeds terugvinden. Hier kun je, in de vele barretjes en restaurantjes, proeven van de overheerlijke tapas.


Combineren jullie komend voorjaar ook een strandvakantie met activiteiten in Monte Gordo?

Monte Gordo video

Algarve

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

4 reacties

  1. Wanneer ben je er precies geweest? Ik zie korte broeken etc. En hadden jullie een huurauto? Ik zit met de grens naar Spanje en zou het liefst zelf weer naar Sevilla en Cordoba gaan.

  2. Wat een heerlijke blog, Camiel. Mijn viel vooral die ene foto met die bloemen op. Tavira staat eronder. Wat is dat een mooie foto.