Paasdecoratie Diy: gemarmerde eieren

|
Paasdecoratie Diy: gemarmerde eieren

Paasdecoratie Diy: gemarmerde eieren maken. Dit knutselproject voor Pasen is makkelijk en ook zo klaar. Het zijn schalen van halve eieren die een gemarmerde look krijgen door een bepaald techniek. Dus de schaal van de eieren niet meteen weggooien, die kun je gebruiken om deze Paasdecoratie te maken. De gemarmerde eieren kun je op Paastakjes hangen. De techniek die ik hier gebruik is heel eenvoudig. Nagellak en water. Ben je al nieuwsgierig? Ik leg je hieronder uit hoe ik het gemaakt heb.

Tips

De kleur kun je zelf bepalen van deze Paasdecoratie, wat handig is als je een bepaald kleur wilt hebben, die bij jouw decoratie past, tijdens Pasen. Ik heb vandaag verschillende roze kleuren gebruikt maar je kunt ook verschillende kleuren bij elkaar gebruiken. Persoonlijk vind ik het mooier als een kleur duidelijk aanwezig is i.p.v. groen met rood enz.

Paasdecoratie Diy: gemarmerde eieren
Paasdecoratie Diy: gemarmerde eieren
Paasdecoratie Diy: gemarmerde eieren

3 Lente decoraties die je makkelijk zelf kunt maken:

Als je dit hebt gemaakt, laat het ons even weten door op sociaal media @seizoenenblog of #seizoenenblog te gebruiken, dat zullen we echt supertof vinden.

Benodigdheden: Paasdecoratie Diy: gemarmerde eieren

Benodigdheden: 
  • 3 verschillende kleuren nagellak
  • Oude schaal
  • Water
  • Halve eierschaal
  • Lint of touw
  • Pincet
  • Lijmpistool (optioneel)
  • Schaar of mes
  • Keukenrol

Instructies: Paasdecoratie Diy: gemarmerde eieren

Stap 1: De eierschaal moet schoon zijn. Begin met een klein gaatje te maken op de bovenste punt van de eierschaal. Voorzichtig, de eierschaal gaat heel snel kapot. Om dat te doen heb ik een scherp puntig voorwerp gebruikt. Je kunt een punt van een mes of schaar gebruiken.

Stap 2: In een oude schaal/pan giet je water tot meer van de helft van de schaal.

Stap 3: Vervolgens druppel je een per een de nagellak in het water. Niet te veel.

Stap 4: Met behulp van een pincet, dompel je de halve eierschaal voorzichtig in dat badje. Als je het eruit haalt, zie je dat het patroon van water met nagellak, blijft plakken aan de schaal. Nu leg je de halve eierschaal op een vel keukenpapier om af te drogen. Herhaal deze handeling tot alle eierschalen geschilderd zijn. Laat minimaal een uur staan.

Stap 5: Knip een stukje touw of lint. Vouw door het midden en maak de twee uiteinden vast met een knoop.

Stap 6: Met behulp van een pincet, steek je het lint door het gaatje vanaf de binnenkant van de eierschaal en trek voorzichtig aan het lint, totdat het knoopje vast blijft. Als het lint niet vast blijft, dan kun je een lijmpistool gebruiken. Je Paasdecoratie is klaar om te gebruiken.

Paasdecoratie Diy: gemarmerde eieren

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

2 reacties