Ontdek Walcheren en Zuid-Beveland in Zeeland

| | | |
Ontdek Walcheren en Zuid-Beveland

Ontdek Walcheren en Zuid-Beveland: Afgelopen zomer hebben mijn vrouw en ik een paar dagen doorgebracht aan de Zeeuwse kust. We hadden een B&B geboekt in Dishoek, vlak achter de duinen. De bedoeling was om een aantal dagen te genieten van zon, zee en strand. Maar omdat de zon achter de wolkjes bleef moesten we iets anders bedenken. We besloten om Walcheren en Zuid-Beveland per auto te ontdekken.

Dishoek
Ontdek Walcheren en Zuid-Beveland: Dishoek

Zo kwamen we uit in Vlissingen.

Deze havenstad aan de Westerschelde heeft de langste boulevard van Nederland. Vanaf het Keizersbolwerk waar ook het standbeeld van Michiel de Ruyter staat, hebben we een 2 kilometer lange wandeling over de boulevard gemaakt. Met de voorbijvarende schepen, die je haast aan kunt raken, verandert het uitzicht keer op keer.

Ontdek Walcheren en Zuid-Beveland: Vlissingen
Ontdek Walcheren en Zuid-Beveland: Vlissingen

Van Vlissingen door naar Middelburg, de hoofdstad van de provincie Zeeland.

Wij hadden de auto geparkeerd op een van de terreinen aan de rand van de stad. Dan heb je meteen een mooie wandeling langs de vele monumentale gebouwen op weg naar het oude centrum. Omdat Middelburg vroeger een van de handelssteden van de VOC was, heeft het en rijk verleden met prachtige gebouwen. Midden in de stad ligt de Abdij met 2 kerken en abdijtoren. Deze toren staat beter bekend als de “Lange Jan” en is kenmerkend voor Middelburg. Beklim de toren en je wordt beloond met een magnifiek uitzicht over Walcheren. Op de markt vind je het stadhuis, volgens kenners een van de mooiste gebouwen van Nederland. Daarnaast is de enig overgebleven stadspoort (Koepoort) en de karakteristieke Oostkerk ook zeker de moeite waard.

Op dag 2 vroeg uit de veren voor een bezoek aan Veere!

Gelegen aan het Veerse Meer is het tegenwoordig een genot voor de watersporter terwijl het vroeger een haven- en handelsstad was. De rijke historie zie je nog steeds terug als je door het plaatsje slentert. Een wandeling brengt je langs het oude stadhuis met prachtige voorgevel en klokkenspel. De Campveerse toren, een van de oudste herbergen van het land en de Schotse Huizen aan de kade. Loop je verder over de stadswallen, kom je uit bij de Grote Kerk, die door Napoleon nog werd gebruikt als militair hospitaal. Na kennis te hebben genomen van al deze geschiedenislessen was het nu tijd voor iets luchtigs.

Op naar Goes, de winkelstad van Zeeland.

Op de gezellige Grote markt met historische panden, kun je heerlijk op het terras zitten met uitzicht op de Grote of Maria Magdalena Kerk. In de smalle, kronkelende steegjes achter de markt vind je de meeste winkels en boetiekjes. Vandaar kun je ook verder naar de oude middeleeuwse jachthaven, om toch nog een beetje historie op te snuiven.

Gaan jullie Zeeland ook ontdekken omdat het zoveel meer te bieden heeft als alleen maar zon, zee en strand?

Tip: wist je dat je zeehonden kunt spotten in Zeeland? Echt heel gaaf!

Ontdek Walcheren en Zuid-Beveland in Zeeland

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

2 reacties