Naar Ibiza met een budget

| | | |
Naar Ibiza met een budget

Naar Ibiza met een budget: Ibiza staat bekend als een duur partyeiland waar je al snel €20,- voor een drankje in een club betaalt. Dat niet alleen, de hotels en etentjes kunnen flink in prijs oplopen. Hoe kan je nou toch een tripje maken naar Ibiza, zonder veel te veel te betalen?

Tijd van het jaar

Natuurlijk zijn sommige periodes duurder om op vakantie te gaan, zoals natuurlijk de vakantieperiode. Op Ibiza spreken ze van het ‘party season’, waarin alle clubs geopend zijn en het erg druk is op het eiland. Dit is natuurlijk een superleuke periode om te gaan, maar daardoor zijn alle hotels en AirBnb’s aan de dure kant. Ga je buiten het seizoen zoals in het voorjaar of nu in het najaar, dan betaal je een stuk minder.

Naar Ibiza met een budget is zeker mogelijk. Met mijn tips kun je zeker van een geweldige vakantie genieten op dit populaire eiland.

Vluchten

Boek op tijd een vlucht. Kijk goed naar verschillende vliegmaatschappijen, vluchten, (vakantie)periodes en tijden. Op Skyscanner kan je alle vluchten met elkaar vergelijken en wordt de goedkoopste optie.

Naar Ibiza met een budget
Naar Ibiza met een budget

Verblijf

Ook de ligging van je verblijf kan bepalend zijn voor de prijs. De accommodaties rondom Ibizia-stad zijn vaak iets prijziger dan buiten het centrum. Naast de ligging heb je natuurlijk ook de ‘hotspots’ zoals Ushuaïa Tower en Six Senses Ibiza waar je een flink bedrag per nacht betaald, al zit je dan wel op een gave en prachtige locatie!

Uitgaan

Het uitgaan in Ibiza is over het algemeen erg duur, zeker in de bekende clubs. In Ibiza-stad weten de barretjes hun prijzen ook wel te vragen, maar zijn er vaak happy hours. Veel zaakjes bieden bovendien gratis drankjes aan. Bovendien hebben sommige uitgaansgelegenheden Ladies Night, waardoor vrouwen in elk geval een gedeelte van de avond voor de helft van de prijs drinken of soms zelfs gratis.

Eten voor een fijn prijsje

La Scala. Een restaurantje met vooral een gezellig en romantische sfeer. Het terras is overdekt met parasols en planten en binnen is het interieur zoals in een typisch ouderwets Spaans restaurantje. De prijzen op de kaart zijn te vergelijken met die in Nederland.

La Gastroteca

Ook hier kaart waar de gerechtjes per stuk besteld moeten worden en je het zo duur kan maken als je zelf wil. Dit keer is het een variatie van tapas, wat Aziatische gerechtjes en hamburgertjes.

El Faro

Een gezellig tentje gelegen in de haven. Het terras is overdekt door grote bomen. ’s Middags fijn voor de schaduw, ’s avonds gezellig en sfeervol. De kaart telt vooral veel

Tiki Taco

Dit eettentje heeft voornamelijk taco’s op de menukaart staan. Alle gerechten zijn onder de €3,50 en het duurste drankje op de kaart is een cocktail van €7,-.

La Cava

Dit zaakje heeft een uitgebreide tapaskaart. De gerechtjes moeten apart besteld worden, waardoor je het zo duur kan maken zoals je zelf wil. Het duurste gerecht op de kaart is een portie Ibericoham, maar dit is overal flink aan de prijs, niet alleen op Ibiza.

Naar Ibiza met een budget

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie