Monschau in Duitsland, weekendje weg

| | |
Monschau in Duitsland

Monschau in Duitsland, is heel populair bij Nederlanders en Belgen. Deze pittoreske plaats Monschau is maar 75 km van Maastricht af en op amper vier kilometer van de Belgische grens. Dus niet heel ver van Nederland en België. Een aantrekkelijke ligging voor ons als Nederlanders om er een dagje aan te besteden.

Deze zomer hebben we, (ik en mijn man Camiel) een overnachting in Monschau gehad. Een bijzondere bestemming omdat het door zijn karakteristieke huizen is, alsof je terug in de tijd gaat. Ik ken niet veel van Duitsland maar daar wil ik verandering in gaan brengen. En jij ben je veel in Duitsland geweest?

Monschau in Duitsland
Monschau in Duitsland

De eerste indruk

Mijn eerste indruk op Monschau is dat het lijkt op een ansichtkaart die je met kerst opstuurt. Dit stadje/dorpje bestaat al vanaf 1198. De typisch Duitse huizen, de rivier de Roer en vele bloemen zorgen voor een magisch sfeer. Alles is zo authentiek en dat maakt deze stad een aanrader om te bezoeken. Ik denk het in de winter ook heel mooi is om er naartoe te gaan. Een dagje uit zal voldoende zijn om dit stadje/dorpje te ontdekken. Wil je toch een overnachting doen en genieten van de rustige omgeving, let je er dan op dat bijna alles rond 20/21 uur dicht gaat.

Monschau
Monschau

Monschau bezienswaardigheden

Als je daar bent zijn de volgende bezienswaardigheden de moeite waard om te doen. Wij zijn begonnen met een rondrit met het stadstreintje door heel Monschau en onderweg naar de geschiedenis te luisteren.

Rode Huis
Rode Huis

Een bezoek aan het Rode Huis is echt een beleving. Hier ga je terug in de tijd met inrichting in de Rococo stijl. Het bezoek naar de Historische mosterdmolen is niet alleen leuk maar daar kun je 19 verschillende mosterdsoorten proeven en kopen. Een bezoek aan de glasblazerij van Monschau is ook een beleving. Daar vind je demonstraties van deze techniek. Ik zal dat niet na kunnen doen hoor… pfff…

Monschau in de winter
Duitsland

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie