Makkelijke hartige winter recepten

Makkelijke hartige winter recepten

Makkelijke hartige winter recepten is de recepten verzameling voor vandaag voor je. Overheerlijke winter recepten om de donkere dagen lekker door te komen. Het ene recept is nog lekkerder als het andere. Er zijn vegan winter recepten bij voor de liefhebbers. En recepten met vlees zoals het recept van Gereon, speklapjes abrikozenjus , een aanrader. Dit recept staat uiteraard op zijn blog, Gereons keuken thuis.

Winter recepten vegetarisch
1- Vegetarische hutspot: foxilicious
1- Vegetarische hutspot: foxilicious
2- Zuurkool frittata: GoedDoorFood
2- Zuurkool frittata: GoedDoorFood
3- Vegetarische Wellington van wintergroenten: Culinea
3- Vegetarische Wellington van wintergroenten: Culinea

Traditionele hutspot met vegetarische balletjes – 1

Vegetarische hutspot: Dit vega winter recept is een overheerlijke winterse maaltijd. Een supermakkelijk recept waar je in deze donkere dagen van kunt smullen. Dit recept kun je vinden op Foxilicious. Een Foodblog met heerlijke vegetarische gerechten met heel mooie foto’s. Nienke Vos is de beheerder van deze mooie blog.

Zuurkoolfrittata – 2

Zalige zuurkool (frittata): Ik ben dol op zuurkool. Wist je dat zuurkool heel gezond is? Omdat zuurkool een gefermenteerde groenten is, maken de goede bacteriën stoffen die de spijsvertering opwekken. Ideaal voor mij, als je snapt wat ik bedoel haha… Dankjewel Nicole voor dit lekkere winter recept. Wil je nog meer recept zoals deze maken, dan kun je @nicole_goeddoorfood volgen op Instagram, zij is voedingsdeskundige en heeft onwijs leuke adviezen voor je over voeding en om je hormonen in balans te brengen.

Wellington van wintergroenten – 3

Vegetarische Wellington van wintergroenten: Ziet er zo lekker uit, vind je niet? Deze Wellington van wintergroenten is een feest om op je tafel om serveren. Het perfecte gerecht voor de feestdagen of speciale gelegenheden. Een feestelijk recept dat je volgens Hanneke van Culinea kun van tevoren kunt bereiden en vervolgens bakken in de oven voor het diner. Het is een vegetarisch recept dat zelfs de vlees liefhebbers lekker zullen vinden.

Winter recepten
Romige andijvie stamppot: byandreajanssen
4- Romige andijvie stamppot: byandreajanssen
Franse uiensoep: byandreajanssen
5-Franse uiensoep: byandreajanssen
Snertstamppot: CêlaVíta
6- Snertstamppot: CêlaVíta
Portugese bonenstoofpot: kvankoken
7- Portugese bonenstoofpot: kvankoken

Andijvie stamppot en Franse uiensoep – 4 en 5

Romige andijvie stamppot is een van mijn favoriete recepten in deze verzameling van makkelijke hartige winter recepten. De combinatie van andijvie met spekjes en roomkaas is onvoorstelbaar lekker. Vind ik! Andréa van foodblog by andrea janssen heeft dit winter recept gemaakt en op haar blog gedeeld. Er zijn nog veel meer lekkere recepten te vinden op haar blog voor deze winter, zoals de Franse uiensoep. Een soep met drie soorten gekarameliseerde uien. Superlekker!

Snertstamp – 6

CêlaVíta heeft op zijn site een superlekkere klassieke snertstamppot. Echt een makkelijk hartig winter recept om te maken. De hele beschrijving en ingrediënten kun je op de site vinden. Ook andere winter recepten zijn te vinden zoals de winterwok met krokant speklapjes in sojasaus.

Bonenstoofpot van Carlos – 7

Portugese bonenstoofpot is een Portugees winter recept met veel vlees en bonen. Liz heeft een geweldige foodblog met veel recepten uit de Portugese keuken. Alle recepten zijn in het Nederlands geschreven. De k van koken is haar blog. Neem een kijkje, het is echt de moeite waard.

Zelf winterse ovenschotel maken
8- Jachtschotel met rundvlees: marielleindekeuken
8- Jachtschotel met rundvlees: marielleindekeuken
9- Bobotie: flying foodie
9- Bobotie: flying foodie

spitskool ovenschotel:  flying foodie
10- spitskool ovenschotel: flying foodie
spitskool ovenschotel: flying foodie 10- spitskool ovenschotel: flying foodie

Jachtschotel met rundvlees – 8

Mariëlle van de foodblog marielle in de keuken heeft deze jachtschotel met rundvlees op haar blog staan. Een overheerlijk recept met aardappelpuree, winterpeen, champignons, appel en rundvlees. Ik ben altijd dol op ovenschotels met aardappelpuree. Jij ook?

Bobotie en spitskool ovenschotel – 9 en 10

Mariska heeft op haar foodblog en travelblog flying foodie heerlijke winter recepten voor je. Persoonlijk vind ik ze allemaal lekker maar heb ik toch 2 recepten gekozen voor deze verzameling van hartige winter recepten. De eerste is de Bobotie, een Zuid-Afrikaanse ovenschotel met gehakt en rozijnen. Lijkt me heel lekker! En het tweede recept is een spitskool ovenschotel. Volgens Mariska is deze ovenschotel de favoriet thuis. Ik heb die al op mijn lijst om volgend weekend te proberen.

Als laatste heb ik nog een top recept dat echt niet mag ontbreken in mijn verzameling. Het runderlappen bier recept van Sandra. Op de foodblog culi-sandra vind je echt supermakkelijke en lekkere recepten om te smullen. Enjoy!

Wat is jouw favoriete winter gerecht?⁠

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie