Diy: Pompeblêdden symbool van Friesland

Diy: Pompeblêdden symbool van Friesland

Diy: Pompeblêdden symbool van Friesland is heel makkelijk om te maken. Pompeblêdden lijken op hartjes. De vlag van Friesland is vol met dit mooie symbool. Vandaag heb op een schattige manier de Pompeblêdden gemaakt.

Diy: Pompeblêdden symbool van Friesland
Diy: Pompeblêdden symbool van Friesland

Wij zijn afgelopen Zomer naar Friesland geweest en vonden het echt en hele mooie provincie. Ik ben gecharmeerd van de mooie kleuren van de vlag van Friesland. Het rood, wit en blauw. Eigenlijk de kleuren van de Nederlandse vlag maar net een ander design.

Deze zelfgemaakte Pompeblêdden zijn leuk om te maken met kinderen of als cadeau te geven aan een echte Fries. Om deze Pompeblêdden makkelijk te kunnen maken, heb ik een sjabloon gemaakt dat je gratis kunt opslaan op je computer of telefoon en vervolgens printen. De gehele uitleg en gratis sjabloon van Pompeblêdden vind je hieronder. Succes met het maken.

Als je dit hebt gemaakt, laat het ons even weten door op sociaal media @seizoenenblog of #seizoenenblog te gebruiken, dat zullen we echt supertof vinden.

Benodigdheden: Pompeblêdden symbool van Friesland

Benodigdheden: Pompeblêdden symbool van Friesland

Pompeblêdden sjabloon

Verf (wit)

Dik stuk karton

Kwast

A4 lijst (bv: van Ikea)

Lijmpistool

Kleine schelpjes

Schaar

Potlood of pen

Alleslijm

Instructies: 

Begin met het Pompeblêd sjabloon te downloaden of opslaan als op je computer. Vervolgens print je het uit.

Met een schaar knip je de Pompeblêd uit het A4.

Leg het Pompeblêd sjabloon op een dik stuk karton. Met een pen of potlood teken je de Pompeblêd op het stukje karton. Daarna knip je het uit het karton.

Met een kwast, schilder je de hele Pompeblêd met witte verf. Laten drogen. Dit is optioneel, dat kun je overslaan.  Persoonlijk vind ik het mooier.

Nu plak je het papieren sjabloon op de hartje/Pompeblêd. Zie foto. Laten drogen.

Met een lijmpistool ga je elk schelpje plakken op het hartje, tot het helemaal vol is.

Daarna plak je de Diy: Pompeblêdden symbool van Friesland op een wit A4 en in de lijst doen zonder de voorkant van de lijst, anders past het niet natuurlijk! En klaar! Makkelijk toch?

Diy: Pompeblêdden symbool van Friesland
gratis sjabloon van Pompeblêdden
gratis sjabloon van Pompeblêdden

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

2 reacties