DE LEKKERSTE PASTA CARBONARA OOIT

|
De lekkerste pasta carbonara

De lekkerste pasta carbonara ooit wordt gemaakt met originele Italiaanse ingrediënten. En dat is juist wat we vandaag presenteren in onze nieuwe rubriek “In de Tongelrese keuken met”. De primeur heeft mijn zus Alice die dit overheerlijke gerecht komt bereiden. Ontdek hoe je de lekkerste pasta carbonara maakt met originele Italiaanse ingrediënten. Volg ons recept en geniet van deze heerlijke klassieker. Smullen gegarandeerd!

In de Tongelrese keuken met…
In de Tongelrese keuken met..

In de Tongelrese keuken met… laat je zien hoe gezellig het kan zijn om samen te koken en recepten van anderen te proberen. Ook actiefoto’s achter het schermen is een primeur bij Seizoenen Blog. De liefde voor eten brengt mensen bij elkaar en dat zie je in deze superleuke rubriek. Enjoy en niet vergeten om te abonneren op ons YouTube kanaal. Het is gratis en je krijgt altijd lekkere recepten als wij iets nieuws gepubliceerd hebben.

Recept Tips

Je kunt deze heerlijke pasta carbonara serveren met een zomersalade met Burrata.

DE LEKKERSTE PASTA CARBONARA OOIT
DE LEKKERSTE PASTA CARBONARA OOIT

Heb je dit recept gemaakt? Laat het ons vooral weten via onze Social media met @seizoenenblog en #seizoenenblog. Wij zouden het super vinden om je gerecht te zien en hoe het heeft gesmaakt.

Ingrediënten voor 4 personen: De lekkerste pasta carbonara

Ingrediënten voor 4 personen:
 • 450 gr guanciale (Italiaanse buikspek)
 • 500 gr pasta
 • 100 gr geraspte pecorino (Italiaanse schapenkaas)
 • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
 • 4 geklopte eieren
 • 1 eierdooier
 • Zwarte peper

Zo maak je het:

Snijdt de guanciale in blokjes ter grootte van een dobbelsteen en verhit een koekenpan zonder olie of boter. Daar bakken we de guanciale in, voor 10 tot 15 minuten. De guanciale bakt uiteindelijk in eigen vet. Daarna haal je de guanciale dobbelsteentjes uit het vet met een schuimspaan. Het vet laten we afkoelen en verwerken we later bij de saus.

Daarna gaan we de pasta koken. Kijk op de verpakking hoe lang jouw pasta moet koken.

Ondertussen gaan we de saus maken van 4 geklopte eieren en voeg daar nog 1 eierdooier aan toe om de saus wat romiger te maken. Daarbij gaat 100 gr pecorino, 100 gr Parmezaanse kaas en zwarte peper naar smaak. Blijf dit mengsel goed roeren totdat alle ingrediënten goed zijn opgenomen en je een egale massa hebt.

Als de pasta klaar is, giet je het water af maar houdt wat kookvocht apart voor de saus. Nu voeg je bij het eiermengsel wat afgekoeld vet van het buikspek toe, om extra smaak te krijgen. Belangrijk is dat het vet is afgekoeld zodat het niet gaat stollen in je mengsel. Bij de pasta gaan nu de dobbelsteentjes van buikspek en het eiermengsel. Meng dit alles goed terwijl de pan op matig vuur staat.

Om wat meer saus te creëren voeg je wat kookvocht van de pasta toe en eventueel wat peper en zout voor de smaak. Maar bedenk dat de guanciale al wat zout van zichzelf is en dus voor de smaak zorgt. Serveer direct met een frisse salade als bijgerecht. Buon apetito!

De lekkerste pasta carbonara ooit

De lekkerste pasta carbonara ooit wordt gemaakt met originele Italiaanse ingrediënten. En dat is juist wat we vandaag presenteren in onze nieuwe rubriek “In de Tongelrese keuken met”. De primeur heeft mijn zus Alice die dit overheerlijke gerecht komt bereiden.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Dagschotels, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Equipment

 • grote pan 
 • koekenpan

Ingrediënten
  

 • 450 gr guanciale (Italiaanse buikspek)
 • 500 gr pasta
 • 100 gr geraspte pecorino (Italiaanse schapenkaas)
 • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
 • 4 geklopte eieren
 • 1 eierdooier
 • Zwarte peper

Instructies
 

 • Snijdt de guanciale in blokjes ter grootte van een dobbelsteen en verhit een koekenpan zonder olie of boter. Daar bakken we de guanciale in, voor 10 tot 15 minuten. De guanciale bakt uiteindelijk in eigen vet. Daarna haal je de guanciale dobbelsteentjes uit het vet met een schuimspaan. Het vet laten we afkoelen en verwerken we later bij de saus.
 • Daarna gaan we de pasta koken. Kijk op de verpakking hoe lang jouw pasta moet koken.
 • Ondertussen gaan we de saus maken van 4 geklopte eieren en voeg daar nog 1 eierdooier aan toe om de saus wat romiger te maken. Daarbij gaat 100 gr pecorino, 100 gr Parmezaanse kaas en zwarte peper naar smaak. Blijf dit mengsel goed roeren totdat alle ingrediënten goed zijn opgenomen en je een egale massa hebt.
 • Als de pasta klaar is, giet je het water af maar houdt wat kookvocht apart voor de saus. Nu voeg je bij het eiermengsel wat afgekoeld vet van het buikspek toe, om extra smaak te krijgen. Belangrijk is dat het vet is afgekoeld zodat het niet gaat stollen in je mengsel. Bij de pasta gaan nu de dobbelsteentjes van buikspek en het eiermengsel. Meng dit alles goed terwijl de pan op matig vuur staat.
 • Om wat meer saus te creëren voeg je wat kookvocht van de pasta toe en eventueel wat peper en zout voor de smaak. Maar bedenk dat de guanciale al wat zout van zichzelf is en dus voor de smaak zorgt. Serveer direct met een frisse salade als bijgerecht. Buon apetito!

Notities

Heb je dit recept gemaakt? Laat het ons vooral weten via onze Social media met @seizoenenblog en #seizoenenblog. Wij zouden het super vinden om je gerecht te zien en hoe het heeft gesmaakt.
DE LEKKERSTE PASTA CARBONARA OOIT
Trefwoord De lekkerste pasta carbonara ooit, pasta, Pasta carbonara

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

4 reacties