Basis tafeldekken in de Zomer

Basis tafeldekken in de zomer

Basis tafeldekken in de Zomer, zijn simpele en vooral goedkope tips om een mooie, frisse en vrolijke zomertafel te presenteren. Mijn favoriete seizoen is de Zomer en dat inspireert me heel erg om een mooie tafel te dekken. Er zijn zoveel manieren en ideeën maar vandaag heb ik de belangrijkste tips voor je op een rij gezet.


Met deze basis tafeldekken in de Zomer word je tafel echt een feestje voor jou en je gasten. Succes gegarandeerd! Simpel, mooi en niet te duur. Enjoy!

Basis tafeldekken in de zomer
Basis tafeldekken in de zomer

Zomertafel met tafellaken en servetten

De basis voor een mooie gedekte tafel in de Zomer is het tafellaken en de servetten. Deze 2 accessoires bepalen de uitstraling van je zomertafel. Ik gebruik altijd een tafellaken dat ik dagelijks gebruik en erbovenop leg ik een papieren tafelkleed. Het papieren tafelkleed kun je bij de supermarkt kopen, Action, Blokker, Hema enz. Het gewone tafellaken mag niet onder het papieren tafellaken uitsteken, tenzij dat het ongeveer van dezelfde kleur is. Meestal gebruik ik de kleuren, wit of beige. Deze 2 kleuren geven een chic, frisse en neutrale uitstraling op je zomertafel. Het voordeel hiervan is dat je met papieren dessin servetten eindeloos kunt variëren.

Basis tafeldekken in de zomer
Basis tafeldekken in de Zomer

Dus als je een tafel wil dekken in de Zomer met strand uitstraling, koop je papieren servetten met strand dessin. Ik heb vandaag gekozen (zoals je op de foto kan zien), voor vrolijke servetten met fruit dessin.

Servetten vouwen

Als je wil een mooie gedekte tafel wil presenteren, gaat dat niet zonder de servetten te vouwen. Tegenwoordig zijn er veel ideeën om servetten op verschillende manieren te vouwen. Ik heb op Pinterest een bord gemaakt met leuke inspiratie om dat te doen.  Vandaag heb ik het op de eenvoudige manier voor je gedaan, en zoals je ziet, is dat ook heel mooi. Hieronder een kort filmpje, hoe ik het gedaan heb. Makkelijker kan helaas niet. Vind je ook?

Servetten vouwen
Servetten vouwen

Ik heb papier servetten gebruikt omdat ze leuker en goedkoper zijn als katoenen servetten. De laatste zijn ook heel mooi met een klein bloemetje erbij als final touch. Daarbij kun je servetten ringen gebruiken om het nog extra speciaal te maken. Zoals een zomerbruiloft of communie.

Bloemen en planten van seizoenen

Als decoratie op tafel, zijn bloemen of plantjes een eye catcher. Persoonlijk word ik er heel blij van als groen op tafel wordt gebruikt om te decoreren. Als je een zomertafel wil versieren, kun je heel makkelijk bloemetjes uit je tuin of langs de weg plukken. Blaadjes op tafel of in kleine vaasjes zoals Hedera, zijn hele makkelijke en goedkope oplossingen. Ook heel leuk zijn schaaltjes met water of een grote schaal met water en daar bloemetjes in leggen die blijven drijven. Met drijfkaarsen erbij, is helemaal perfect.

Basis tafeldekken in de zomer

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

2 reacties