Theelicht hartje Diy van klei

Theelicht hartje Diy van klei

Theelicht hartje Diy is een doe het zelf dat iedereen kan maken. Dit schattige hartje is van klei gemaakt. Ideaal om voor Valentijnsdag te geven of voor op tafel als decoratie bij het romantisch diner. Met klei kun je veel leuke dingen maken, echt niet normaal. Een van mijn lievelingsklei is die van Fimo. Ik word hier niet gesponseerd, het is gewoon zo. Fimo heeft zoveel verschillende soorten klei en de kwaliteit is echt heel goed om mee te werken. Vandaag ga ik met FIMOair light lucht drogende boetseerklei werken en je zal zien, dat je in no time echt een superleuk hartje maakt om de theelichthouder te versieren. Zullen we beginnen?

Tips

Dit theelicht hartje is perfect om voor Moederdag te maken. Moeders houden heel veel van hartjes en deze zijn wel echt heel leuk!

Theelicht hartje Diy van klei
Theelicht hartje Diy van klei

Benodigdheden: Theelicht hartje Diy

Benodigdheden: 
  • FIMOair light lucht drogende boetseerklei 
  • Kleine lege glazen (ik heb van de toetjes van de Lidl)
  • 1 hart steekvormpje
  • Acryl Roller
  • Saté prikker
  • Lijm (ik heb seconde lijm gebruikt)
  • Plank
  • Een vel bakpapier

Instructies: Theelicht hartje Diy

Begin met een stuk klei los te maken van het grote stuk. Je moet zelf inschatten hoeveel je denkt nodig te hebben. Ik heb 2 kleine theelichthouders, dus ik hoef niet veel klei te gebruiken.

Nu kneed je met vingers het stukje klei, tot het soepel wordt. Neem de tijd. Maak er een platte bal van.

Met een acryl roller ga je de klei plat maken op een schone plank met een bakpapier. Heb je de juiste dikte van de klei, dan kun je het hart vormpje op de klei drukken tot je een hartje hebt.

Als je dat hebt ga je met een saté prikker, gaatjes prikken rond het hartje. Zie foto. Niet vergeten dat door de gaatjes het licht van de theelichtjes verschijnt.

Leg het hartje van klei op de glazen theelichthouder, op het plaats waar je straks het hartje wil plakken. Het hartje moet de vorm krijgen van het glas. Laat de hartjes goed drogen.

Als het hartje goed droog is, steek je de saté prikker nog een keer door alle gaatjes heen. Op deze manier voorkom je dat er gaatjes dicht zijn.

Breng een beetje lijm aan op het hartje en plak op het glas. En klaar! Ik heb een hartje geplakt op het glas maar je kunt meer hartjes plakken. Dat is jouw keuze. Wat je het mooiste vindt. Heel veel plezier met het maken.

Theelicht hartje Diy van klei

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

4 reacties