Spoom recept voor Nieuwjaar

|
Spoom recept voor Nieuwjaar

Spoom recept voor Nieuwjaar is een heerlijke drank met champagne en sorbetijs dat perfect is voor een oudjaarsavond of Nieuwjaarsdag diner. Is echt een overheerlijke drank! Een goede manier om het nieuwe jaar te beginnen. Vind je niet?

Zoals veel mensen weten, is spoom een drank dat je een recept kunt noemen. Er zijn veel manieren om deze spoom te drinken. Als voorgerecht, als tussengerecht en als nagerecht.

Spoom recept voor Nieuwjaar
Spoom recept voor Nieuwjaar

Dit recept heb ik gemaakt met roomijs maar sorbetijs is het meeste gebruikt om een spoom te maken. Met roomijs krijg je meer structuur en zachte smaak in je drank. Met sorbetijs proef je de smaak van het fruit meer. Ik heb geen voorkeur omdat ik elke spoom heel lekker vind!

Dit spoom recept is supermakkelijk om te maken en je kunt het zo feestelijk maken als je maar wil. Met kleurrijke rietjes, vers fruit en takjes van verse tijm of mint is helemaal top. Maak je spoom recept voor Nieuwjaar zo mooi als je maar wil. Deze simpele spoom is echt een aanrader. Het recept vind je hieronder in dit artikel.

Spoom recept

Heb je dit recept gemaakt? Laat het ons vooral weten via onze Social media met @seizoenenblog en #seizoenenblog. Wij zouden het super vinden om je gerecht te zien en hoe het heeft gesmaakt.

Ingrediënten: voor 2 personen

4 bollen bananasplitijs roomijs of sorbetijs

150 ml champagne

2 thl. suiker

Verse vijgen schijfjes (om te versieren=optioneel)

*blender

Zo maak je het:

In de blender meng je al de ingrediënten: bananasplitijs, champagne en suiker.

In de blender meng je al de ingrediënten: bananasplitijs, champagne en suiker

Verdeel de spoom over 2 champagne glazen.

Garneer met vers fruit. Ik heb schijfjes van verse vijgen gebruikt en een toepasselijk rietje erbij.

Serveer meteen.

Tip: Als je deze spoom maakt moet je die meteen serveren, als je niet doet, moet je daarna nog even roeren voordat je gaat drinken.

Spoom recept voor Nieuwjaar

Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd5 minuten
Gang: Drankjes, Tussendoortje
Trefwoord: spoom
Porties: 2

Equipment

 • blender 
 • 2 Champagne glazen

Ingrediënten

 • 4 bollen bananasplitijs roomijs of sorbetijs
 • 150 ml champagne
 • 2 thl.  suiker
 • Verse vijgen schijfjes (om te versieren=optioneel)

Instructies

 • In de blender meng je al de ingrediënten: bananasplitijs, champagne en suiker.
 • Verdeel de spoom over 2 champagne glazen.
 • Garneer met vers fruit. Ik heb schijfjes van verse vijgen gebruikt en een toepasselijk rietje erbij.

Notities

Heb je dit recept gemaakt? Laat het ons vooral weten via onze Social media met @seizoenenblog en #seizoenenblog. Wij zouden het super vinden om je gerecht te zien en hoe het heeft gesmaakt.
Spoom recept voor Nieuwjaar

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

4 reacties

 1. Leuk joh. Em de foto’s zijn zo mooi en ondersteunend bij de tekst. Complimentje. Ik drink nooit meer zoiets eigenlijk. Moet op histamine letten. Maar daarom kan ik het nog wel leuk vinden. Ik wens je een heel fijne jaarwisseling en hoop nog veel inspirerende blogs van je te lezen. Liefs van hier.

  1. Ola Aritha,
   Heel erg bedankt voor het compliment. Is superleuk en stimulerend als iemand een leuke reactie geeft en jij doet altijd zo attent en lief. Heel erg bedankt. Ik bof dat jij mij volgt. Jammer dat jij niet kunnen drinken. Ik wens je een hele fijne jaarwisseling. Dat 2023 je alles brengt wat jij heel graag wil. Met veel gezondheid en liefde. En ik blijf je ook volgen. Liefs Elsa