Het favoriete seizoen van Dionne Knooren

|
Het favoriete seizoen van Dionne

Het favoriete seizoen van Dionne is de Lente. Dionne is dol op Italiaans eten en ik snap heel goed waarom. Ik vind Italiaans eten ook zo lekker. Simpel te bereiden en toch zo heerlijk. Maar zoals je hieronder verder leest hieronder, is Dionne ook dol op Nederlandse kost. Wil je weten welke? Kijk op het antwoord van vraag nr. 3. Heel veel leesplezier!

Vind je deze rubriek ook leuk en wil je meedoen. Dat kan. Stuur een email naar seizoenenblog@outlook.com en ik zal alle informatie doorgeven wat je nodig hebt om dat te doen. Ik ben benieuwd! Mss tot snel.

Het favoriete seizoen van Dionne

printable

1- Stel jezelf voor aan de lezers van Seizoenen blog?

Mijn naam is Dionne Knooren. Parttime digital nomad en een avonturier in hart en nieren. Ik woon in Amersfoort, samen met mijn vriend en kat Ollie. In het dagelijks leven werk ik als freelance customer journey specialst voornamelijk in de financiële sector. Daarnaast heb ik eigenaar van diverse websites waaronder Pasta à la Dio waar ik mijn passie voor Italiaans koken deel. In mei 2023 heb ik een week lang een kookcursus gevolgd in het Italiaanse Toscane. Koken vond ik altijd al heel leuk om te doen, maar sinds de kookcursus is mijn vuurtje alleen maar verder aangewakkerd. Ik kreeg veel vragen hoe je verse pasta maakt en wat lekkere pasta recepten zijn. Dus ik besloot mijn passie voor het Italiaanse eten te delen op Pasta à la Dio.

Mijn naam is Dionne Knooren
Mijn naam is Dionne Knooren

2- Welk seizoen of seizoenen zijn jouw favorieten?

Mijn absolute favoriete seizoen is het voorjaar. Ik vind het heerlijk als de bomen weer bladeren aan de bomen krijgen, de vogeltjes fluiten, de zon weer gaat schijnen en de dagen langzaam warmer worden.

3- Het lekkerste winter recept is?

Het lekkerste winter recept is zuurkool. Ik ben dol op zuurkoolstamppot. Ik eet het dan ook bijna elke week. Het vult goed en zuurkool herinnert mij altijd aan warmte en gezelligheid.

4- Laat je favoriete seizoen foto zien.

Favoriete seizoen foto
Favoriete seizoen foto

5- Wat zijn de lekkerste seizoen producten voor jou?

De lekkerste seizoen producten voor mij zijn zuurkool in de winter, verse aardbeien in de zomer en peren in de herfst.

6- Beschrijf het gevoel wat je krijgt met je favoriete seizoen.

Het gevoel dat de lente begint, de dagen langer worden en de bomen verse bladeren aan de boom krijgen, zorgt voor een heerlijk gevoel van een frisse start. Ik heb zin om uit mijn schulp te kruipen, leuke dingen te doen en uren op het terras in de zon te zitten.

Printable copo

7- In welk seizoen ga je meestal op vakantie of een weekend weg.

Ik ga in elk seizoen op vakantie. Ik reis veel en graag. Elke maand ga ik wel weg. Of dat nu een weekendje weg is aan de Nederlandse kust, een workation naar de zon of een hike vakantie in Oostenrijk. Ik ben net terug van Tunesië en volgende week ga ik naar Portugal. Ik heb geen favorietseizoen. Ik houd van de zon als het winter is in Nederland, maar ben ook dol op de bergen, Scandinavië of juist een roadtrip langs de kust in het najaar.

8- Jouw favoriete zomergerecht is?

Mijn favoriete zomergerecht is een pastasalade met veel vers fruit. Lekker licht verteerbaar en fris. Een perfect maaltje voor de warme zomerse dagen. Ook eet ik graag verse pasta met een verse truffelsaus of een zelfgemaakte roomsaus. Simpele gerechten die je binnen een uur op tafel zet en ook nog eens erg lekker zijn.

9- Wat is je favoriete seizoen kleding?

In de zomer vind ik het heerlijk om lange luchtige zomerkleding te dragen. Denk daarbij aan oversized zomerbroeken die lekker dun zijn. Het is een heerlijk gevoel als de wind je luchtige zomerkleding laat fladderen. In de winter ben ik team dikke truien. Ik draag thuis het liefst oversized truien waar ik mijzelf in kan verstoppen. Ideaal voor een cosy avondje thuis op de bank.

 Dionne van Pasta a la Dio
Dionne van Pasta a la Dio

10- Welke seizoenen vind je de mooiste om foto’s te maken?

Het voorjaar! Zo mooi het verse groen aan de bomen. De vogeltjes die fluiten en alle voorjaarsbloemen die weer gaan bloeien.

11- Hoe beschrijf je alle 4 seizoenen?

Elk seizoen heeft zo zijn charme. Ik vind het heel fijn dat elk seizoen anders is. Ik heb 1,5 jaar in Barcelona gewoond waar het altijd lekker warm is. Dat is heel fijn, maar ik miste heel erg de kou. Kerst vieren terwijl de zon schijnt en het warm is, is heel erg gek. Ik vind het voorjaar het mooiste seizoen, maar de herfst kan ik ook waarderen.

Het favoriete seizoen van Dionne Knooren
Het favoriete seizoen van Dionne

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Eén reactie