Een tripje Parijs als verjaardagscadeau

| | | |
Een tripje Parijs als verjaardagscadeau

Een poos geleden hebben mijn vrouw en ik voor de eerste keer Parijs bezocht. Ik heb een bezoek aan de stad van de liefde altijd afgehouden omdat het me te massaal en te druk leek. Omdat mijn vrouw een tripje Parijs als verjaardagscadeau wilde, kon ik er niet meer onderuit! Maar hoe pak ik dit aan? Waar verblijf ik en hoe reizen we er naartoe?

Een tripje Parijs als verjaardagscadeau is een geweldig idee als je van stedentrips houdt. Een stad als Parijs is de ultieme beleving.

 Een stad als Parijs is de ultieme beleving
Een stad als Parijs is de ultieme beleving

Gelukkig hadden mijn zus en nichtje deze reis een jaar eerder gemaakt en kon ik met hun hulp en ervaringen een plan maken. Zij hadden een goede ervaring met Hotel Aston, een gezellig, klein en rustig hotel in het hart van Parijs. Na deze reservering was het de vraag, hoe komen we daar? Mijn vrouw kwam op het idee om met de trein te reizen of beter gezegd de Thalys.

Op 11 Februari was het zover.

We stapten om 07.30 uur op de stadsbus die ons binnen een kwartier naar het station bracht. Aldaar hadden we direct de aansluiting met de trein die ons binnen 1 uur naar Rotterdam Centraal bracht. Aldaar hadden we nog voldoende tijd voor een kop koffie en een broodje. Om 10.00 uur kwam de Thalys aangereden die ons via Antwerpen en Brussel in 2 ½ uur naar station Gare du Nord in het centrum van Parijs zou brengen. Wat een geweldige ervaring. Binnen 5 uur stonden we vanaf onze woonplaats Eindhoven in hartje Parijs. Geen gedoe met paspoort en koffer controle maar enkel inchecken bij de poortjes van het station en bij de conducteur (tegenwoordig treinmanager). Vanaf het station was het nog maar een kwartiertje lopen naar het hotel.

Thalys
Thalys
Station Gare du Nord
Station Gare du Nord
Hotel Aston
Hotel Aston

We waren te vroeg om in te checken maar konden alvast onze bagage bij de receptie laten staan. Zo konden we meteen de omgeving gaan ontdekken. Zo kwamen we uit bij de Sacré Coeur, de bekende basiliek op een heuvel in de wijk Montmartre. Als je de trappen hebt overwonnen, word je beloond met een schitterend uitzicht over de stad.

Sacré Coeur
Sacré Coeur

Arc de Triomphe de hoogtepunt van onze reis

Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt stond op dag 2 de Eiffeltoren op het programma. We besloten om dit al wandelend te doen. Daar hebben we geen spijt van gehad. Je kunt natuurlijk de metro nemen en van de ene naar de andere bezienswaardigheid racen maar dan proef je niet de sfeer van de stad. Ik had via google maps een route gepland die ons via het Louvre, de wijk Montparnasse en de Jardin du Luxembourg naar de Eiffeltoren zou leiden.

Louvre Museum
Louvre Museum

Uiteindelijk hebben we ons niet helemaal aan de route gehouden omdat je onderweg zoveel prachtige gebouwen en monumenten tegenkomt. Zo zagen we van afstand de Dôme des Invalides. Een indrukwekkende kerk met vergulde koepel waar onder andere de tombe van Napoleon Bonaparte ligt.

La Bourse de commerce
La Bourse de commerce
Dôme des Invalides
Dôme des Invalides
La Bourse de commerce
La Bourse de commerce
Louvre
Louvre

Eenmaal bij de Eiffeltoren was het teleurstellend dat de top die dag gesloten was vanwege schilderwerkzaamheden. We besloten om via het Palais de Chaillot verder te lopen naar de Arc de Triomphe. Na 1 uur in de rij te hebben gestaan, konden we met de trap naar boven. Voor mij was dit uiteindelijk het hoogtepunt van onze reis. Vanaf de 50 meter hoge boog heb je een magnifiek uitzicht over de hele stad.

Uitzicht over de hele stad
Uitzicht over de hele stad

Onder je komen 12 avenues samen. Dit maakt het een van de drukste verkeerspleinen van Parijs. Na een wandeling van 20 kilometer zijn we moe maar voldaan gaan slapen.

Arc de Triomphe
Arc de Triomphe
Arc de Triomphe
Arc de Triomphe
de drukste verkeerspleinen van Parijs
de drukste verkeerspleinen van Parijs
Trap: Arc de Triomphe
Trap: Arc de Triomphe

Naar de top van de Eiffeltoren

Dag 3 wilden we toch nog een poging wagen naar de top van de Eiffeltoren. Ditmaal via Jardin de Tuileries en de Place de la Concorde.

Rivier de Seine
Rivier de Seine

Het laatste gedeelte langs de rivier de Seine met de beroemde brug, Pont Alexandre III.

Brug, Pont Alexandre III
Brug, Pont Alexandre III
Elsa in Parijs
Elsa in Parijs
Brug in Parijs
Brug in Parijs
Deur in Parijs
Deur in Parijs

Deze keer hadden we meer geluk. De lift bracht ons naar de top op een dikke 300 meter hoogte!

Uitzicht vanaf Eiffeltoren
Uitzicht vanaf Eiffeltoren

Na deze enorme beleving een flinke wandeling naar de Galeries Lafayette, om ons te vergapen aan de dure merkartikelen in dit enorme warenhuis.

Een tripje Parijs als verjaardagscadeau

Dag 4 (Valentijnsdag) stond in het teken van de terugreis. Om 10.30 uur stond de Thalys weer klaar om ons veilig thuis te brengen. Tijdens deze comfortabele rit hebben we alle gemaakte foto’s nog eens bekeken. Rond 15.00 uur waren weer thuis en konden we met heel veel plezier terugkijken op een geslaagde stedentrip. Parijs, wat een stad. We gaan zeker nog eens terug! Vive la France!!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie