Diy recycling kerstboom wanddecoratie op canvas

|
Diy recycling kerstboom wanddecoratie

Deze diy recycling kerstboom wanddecoratie op canvas kan iedereen knutselen. Persoonlijk vind ik dit de mooiste zelfgemaakte kerstdecoratie van dit jaar. Om deze kerstboom te kunnen maken heb je wel geduld nodig. Je moet heel veel reepjes papier vouwen en op rollen om dit resultaat te kunnen krijgen.

Diy recycling kerstboom wanddecoratie
Diy recycling kerstboom wanddecoratie

Maar is een moeite waard of niet? Ik vind van wel, en als je bedenkt dat deze kerstboom gemaakt is van tijdschriftblaadjes is het nog leuker.

Als je dit hebt gemaakt, laat het ons even weten door op sociaal media @seizoenenblog of #seizoenenblog te gebruiken, dat zullen we echt supertof vinden.

Tip: Hoe groter het canvas, hoe groter de kerstboom. Dus je kunt het in alle afmeting maken.

Meer ideeën met kerstbomen: diy kerstboom budget decoratie met mos

Diy recycling
Diy recycling

Benodigdheden:

Een canvas

Lijmpistool

Oud tijdschrift

Droge takjes

Second lijm

Potlood

Liniaal

Instructies : 

Begin met een potlood de kerstboom op het canvas te tekenen.

Daarna pak je een tijdschrift en maak de bladeren, zoveel als je wil, los van het tijdschrijf.

Nu ga je elk blad vouwen en vervolgens scheuren, tot je een paar papier reepjes hebt. Deze handeling komt niet zo precies. Het leukst is, smalle en brede papier reepjes om verschillende effecten te creëren.

Vervolgens ga je elk papier reepje vouwen als een harmonica.

Als je dat gevouwen hebt, ga je dat oprollen en vastmaken met seconde lijm. Herhaal deze handeling tot je genoeg rolletjes hebt om de recycling kerstboom te kunnen maken.

Met een lijmpistool, lijm je de droge takjes op het canvas. Die moet de stam van de recycling kerstboom voorstellen.

Het leukste gedeelte komt nu. Elk papierrolletje ga je met een lijmpistool op het canvas plakken. Het beste is om bij het randje te beginnen. De grootse papierrolletjes zijn mooier als je die in het midden plakt.

Als je kerstboom van papierrolletjes helemaal vol is, is je recycling kerstboom van een tijdschrift klaar. Geloof me, het is echt heel mooi en superleuk om te maken.

Diy recycling

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

10 reacties