DIY brocante glazen fles

| |
DIY brocante glazen fles

DIY brocante: Met een glazen fles kun je leuke dingen doen en het kost bijna niks. Deze diy brocante glazen fles is daar een voorbeeld ervan. Omdat ik dol ben op brocante heb ik schattige sjabloon bloemetjes uitgezocht en die waren mijn referentie om deze zelfgemaakt decoratie te maken. Zo leuk om te doen en zo makkelijk.

Deze brocante glazen fles kun je ophangen als decoratie in je huis of in de tuin. Je kunt het gebruiken als vaasjes of als theelichthouder. Wat ook heel leuk is om deze Diy te maken is dat je de glazen fles in veel verschillende maten en vormen kunt gebruiken. Dat maakt het spannend en ook heel mooi!

De truc van dit zelfgemaakte project is Snow Paint. Deze soort decoratie verf wordt gebruik tijdens Kerst om een sneeuweffect te maken.

DIY

Tips

DIY brocante glazen flessen zijn heel mooi als zelfgemaakt cadeau. Je kunt het bijvoorbeeld voor Moederdag maken met de naam van je lieve moeder of alleen mama.

DIY brocante
DIY brocante

Diy brocante inspiratie:

Als je dit hebt gemaakt, laat het ons even weten door op sociaal media @seizoenenblog of #seizoenenblog te gebruiken, dat zullen we echt supertof vinden.

Benodigdheden: DIY brocante

Benodigdheden: DIY brocante
 • Glazen fles
 • Sjabloon
 • Snow paint
 • Touw
 • Schaar
 • Kwast of spons
 • Lijmpistool
 • Plakband

Instructies: 

Begin met de glazen fles goed schoon te maken. De fles moet vrij van vet en stof zijn.

Daarna knip je een stuk touw met gewenste lint. Dit stuk touw is om de glazen fles op te kunnen hangen. Nu met een lijmpistool lijm je de 2 uiteinden op de opening van de fles. Zie foto’s.

Vervolgens met het andere stuk touw, lijm je een uiteinde van het touw op de bovenkant van de flessen opening, aan de buitenkant. Omwikkel de bovenkant van de fles met touw, en maak af met lijm. Zie foto’s.

Met stukjes plakband maak je het sjabloon vast op de fles op de plaats waar je wilt. Nu ga je met een kwast de verf aanbrengen. Voorzichtig het sjabloon losmaken en verwijderen. Laat goed drogen.

TDAAAA klaar!! Zo schattig vind je niet? Ga je dit ook maken?

DIY brocante glazen fles

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

10 reacties

 1. Super cute and love the final product.
  Thanks so much for participating and sharing at SSPS 292. See you again next week!

 2. Heyy, ik heb een vraagje. Ik las jouw artikel over het maken van brocante glazen flessen! Ik vond de techniek met Snow Paint bijzonder interessant en vraag me af of deze verf ook goed zou hechten aan beugelflessen. Ik heb onlangs enkele beugelflessen van (https://beugelflessen-kopen.nl/product/beugelfles-olijfolieflesjes-200ml/) gekocht en ben benieuwd of ik ze op een vergelijkbare manier kan decoreren. Denk je dat dit mogelijk is? Ik hoor graag je advies of ervaringen hiermee!

  1. Ola,
   In principe zal dat geen probleem zijn. Ik weet alleen niet of je het daarna mag schoonmaken met water. Dat moet je nog proberen. Heel erg bedankt voor je reactie en dat je mijn flessen leuk vond. Altijd leuk om te horen. Succes ☻