Makkelijke en overheerlijke Kerst voorgerechten

Makkelijk en overheerlijk kerst voorgerechten

Makkelijke en overheerlijke Kerst voorgerechten voor je op een rij. In deze drukke dagen is het heel belangrijk dat gerechten voor Kerst lekker zijn maar ook makkelijk om te bereiden. Ik heb er een paar uitgekozen voor je. Deze voorgerechten zijn een per een heel lekker en is voor ieder wat wils. Ik zal zeggen, kijk een beetje rond en maak je keuze voor deze Kerst. Succes gegarandeerd!

Makkelijke en overheerlijke Kerst voorgerechten


Wij beginnen met een mooie krans voor Kerst van foodquotes. Voor deze speciale dagen is een krans met verschillende ingrediënten een lust voor het oog en om te eten. Iedereen kan pakken wat die het lekkerste vindt. De hele uitleg vind je op Voorgerechten krans . Supermooie foto’s van Simone! Vind je niet?

Zelf hapjes maken als kerstkrans is ook een voorbeeld van een mooie presentatie voor Kerst om te serveren. Deze krans is overheerlijk door de combinatie van ingrediënten, en dat je kunt het zelf in een handomdraai maken. Een toppertje.

Deze zalm Tataki, is een lust voor het oog. Een geweldig voorgerecht dat je gemakkelijk vooraf kunt bereiden. Handig voor deze drukke dagen. Anke heeft het hele recept op haar Foodblog Donna Caramella.

Tartaar rode biet met gepocheerd ei: Voor de vegetariërs heb ik dit heerlijke en frisse voorgerecht. Het is een tartaar van rode biet en als final toch een gepocheerd ei. Ziet er heerlijk en gezond uit. Thx Ana om dit recept te delen op Aan tafel bij Anna.

zalm Tataki
zalm Tataki
Tartaar rode biet met gepocheerd ei
Tartaar rode biet met gepocheerd ei

Het volgende voorgerecht is op het lijf geschreven voor mijn schoonvader, Haring tompouce met zeewier bacon. Een bijzondere combinatie ingrediënten, zoals de naam al zegt, plus een super presentatie. Het hele recept vind je op Eet lekker anders. Namens mijn schoonvader Wim, bedank ik Marjolein ☻

Gereon heeft op Gereons keuken thuis een heerlijk appetizer recept voor je. Een Toast met Noordzee garnalen. Lekker om te serveren als voorgerecht voor deze feestdagen met een glaasje bubbels. Klik lekker toch?

En nu mijn favoriete voorgerecht: Vijg met blauwe kaas en walnoten uit de oven. Ik vind deze combinatie echt een toppertje. Jammer dat de kinderen bij ons het niet echt lekker vinden. Maakt niet uit, heb ik meer voor mij over haha…

Kerst voorgerechten


Haring tompouce met zeewier bacon
Haring tompouce met zeewier bacon
Vijg met blauwe kaas en walnoten uit de oven
Vijg met blauwe kaas en walnoten uit de oven

Anne-Marie van My Happy Kitchen heeft ook een supermakkelijk maar heel succesvol voorgerecht of hapje voor Kerst gemaakt. De Caprese candy canes . Een feestelijke manier om je caprese salade te serveren. Vind je niet?

Een van de meeste geserveerde voorgerechten voor de feestdagen is zonder twijfel Garnalen-langoustine cocktail. Deze cocktail is fris, lekker, makkelijk te maken en ziet er onwijs feestelijk uit. Dankjewel Liz voor het recept. Ik ga nogmaals meer recepten bekijken op je mooie foodblog K van koken.

Maayke heeft op haar blog Nutmeg and Vinegar een Kerstsalade met brie en honing. Een klassiek voorgerecht dat het altijd goed doen bij kaasliefhebbers en vegetariërs. Zo lekker!!!

Bresaola met tonijnmayonaise is het laatste voorgerecht in deze heerlijke lijst met makkelijk Kerst voorgerechten. Het is gemaakt door Elisabeth en het hele recept staat op haar blog Elisabeths Magazine. Dit voorgerecht is een goed voorbeeld dat iets heel lekkers niet moeilijk hoeft te zijn om te bereiden. Dit gedroogd rundvlees maakt deze salade heel speciaal. Enjoy!!

Caprese candy canes
Caprese candy canes
Garnalen-langoustine cocktail
Garnalen-langoustine cocktail

En dit waren mijn favoriete voorgerechten als je niet veel tijd hebt en toch indruk wilt maken met deze dagen. Ik wil alle bloggers bedanken dat ik hun recepten mocht delen. En voor nu wil ik iedereen een fijne en gezonde Kerstdagen wensen. Geniet ervan, het leven is zo kort.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

2 reacties