Genieten van een korte voorjaarsvakantie in Lissabon

| |
Genieten van een korte voorjaarsvakantie in Lissabon

Genieten van een korte voorjaarsvakantie: Lissabon (Lisboa) is met zo’n 3 miljoen inwoners, de hoofdstad van Portugal. Vanuit Nederland vlieg je in amper 3 uur naar deze prachtige stad.

In de lente zijn de temperaturen heel aangenaam, ideaal om deze levendige stad te ontdekken. Het afgelopen voorjaar hebben we 4 overnachtingen aan het centraal gelegen Rossio doorgebracht.

Genieten van een korte voorjaarsvakantie
Genieten van een korte voorjaarsvakantie
Dag 1 

De eerste dag zijn we naar de Praça do Comércio gelopen.

Dit prachtige plein met eeuwenoude gebouwen zoals het Ribeira paleis en de triomfboog Arco da Rua Augusta ligt direct aan de rivier de Taag. Van hieruit zijn er allerlei mogelijkheden om de stad te verkennen. Wij zijn te voet naar het Castelo São Jorge gegaan. Dit kasteel kun je bereiken met de nostalgische tram 28 maar wij kozen ervoor om door Alfama te lopen. Dit is met de kronkelige, steile steegjes de oudste wijk van Lissabon. Vanuit het kasteel heb je een magnifiek uitzicht over de stad.

Genieten van een korte voorjaarsvakantie: uitzicht over de stad
Genieten van een korte voorjaarsvakantie: uitzicht over de stad

Na de middag heeft een tuk-tuk ons naar het Parque das Nações gebracht. Dit “nieuwe” centrum is ontstaan naar aanleiding van de Expo (wereldtentoonstelling) in 1998. Hier vind je onder meer een aquarium (Oceanário de Lisboa) en de 17 kilometer lange Vasco da Gama brug. Wij hebben alleen het winkelcentrum Torre Vasco da Gama bezocht en zijn daarna met de metro teruggekeerd naar Rossio. Het contrast tussen dit moderne centrum en het oude gedeelte is enorm.

Dag 2

Dag 2 stond een bezoek aan Belém op het programma.

We besloten om tickets te kopen voor de speciale hop on hop off bussen. Belém is eigenlijk een voorstad van Lissabon en staat bekend om zijn Pastéis de Nata. Dit is een gebakje, gevuld met pudding en bestrooid met kaneel en poedersuiker. Natuurlijk heeft Belém veel meer te bieden. Je vindt hier het klooster Mosteiro dos Jerónimos waar ontdekkingsreiziger Vasco da Gama ligt begraven. Tijdens een wandeling langs de Taag zie je op afstand de Ponte 25 de Abril.

Torre de Belem Portugal
Torre de Belem Portugal

Deze brug lijkt op de Golden Gate brug in San Francisco en verbindt Lissabon met de zuidoever. Langs de brug staat het 75 meter hoge Cristo-Rei standbeeld. Als het ware in de Taag ligt de Torre de Belém, een oude verdedigingstoren en tevens werelderfgoed. Een stukje verder ligt het monument Padrão dos Descobrimentos, ter nagedachtenis aan de ontdekkingsreizigers. Na deze lange wandeling weer met de bus terug om ons voor te bereiden op een avond met fadomuziek in de wijk Alfama. Heerlijk genieten van het Portugese levenslied, waar verdriet, weemoed, saudade en andere gevoelens worden bezongen.

Genieten van een korte voorjaarsvakantie: Lisboa
Genieten van een korte voorjaarsvakantie: Lisboa
Dag 3 

Op de derde dag besloten we om met de hop on hop off bus de andere gedeeltes van de stad te bekijken.

Uiteindelijk zijn we uitgestapt op het Parque Eduardo VII. Een groot park nabij het centrum met een mooie aanblik op het lagergelegen centrum. Van hier te voet naar het plein Praça dos Restauradores met in het midden de obelisk ter herinnering aan de onafhankelijkheid na de Spaanse overheersing. De Elevador de Santa Justa, een 45 meter hoge ijzeren lift, verbindt het centrum met de wijk Bairro Alto. Met zijn nauwe, steile straatjes een wijk met vele kleine cafés en restaurantjes een mooie afsluiter van deze vakantie.

Dag 4

Dag 4 stond in het teken van de terugreis.

Na een korte nacht en een goed ontbijt wachtte een taxi ons al om naar het vliegveld te brengen. Gaan jullie komend voorjaar ook genieten in Lissabon?

 Heb je het Portugees gerecht Bacalhau à Brás  al eens geprobeerd?

Tip: Een stedentrip naar Rome is ook een superleuke optie voor een korte voorjaarsvakantie

Lissabon

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie