Het favoriete seizoen van Yvonne

| |
Het favoriete seizoen van Yvonne

Het favoriete seizoen van Yvonne is makkelijk te raden als je de foto’s ziet. Yvonne heeft een kleine boerderij en geniet elk seizoen van haar omgeving. Wil je meer weten over Yvonne en haar favoriete seizoen? Lees hieronder de antwoorden op mijn vragenlijst. En wat is jouw favoriete seizoen?

Het favoriete seizoen van Yvonne

1- Stel jezelf voor aan de lezers van Seizoenen blog?

Hallo lezers en liefhebbers van seizoenen! Ik ben Yvonne, veertigplusser, getrouwd moeder, kwaliteitsverpleegkundige, blogger (overyvonne) over al het moois in Groningen en Friesland en heel gelukkig op onze mini boerderij waar wij echt met de seizoenen meeleven.

Yvonne van overyvonne
Yvonne van overyvonne

2- Welk seizoen of seizoenen zijn jouw favorieten?

Mijn favoriete seizoen is toch echt wel de lente. De dagen worden langer, alles wordt weer fris groen, er worden lammetjes geboren en we kunnen weer met mooi weer aan het werk op ons erf en in de groentetuin! Ook ga ik in de lente altijd weer op pad om mooie wandelroutes in Groningen en Friesland te ontdekken. Heerlijk genieten van de rust van de natuur.

Lammetje
Lammetje

3-Het lekkerste winter recept is?

Ik ben geen groot van de winter. Behalve de wintersport en lekkere winterse maaltijden. Vooral een kop warme verse tomatensoep soep na een koude winterwandeling vind ik heerlijk!

4- Laat je favoriete seizoen foto zien.

Misschien foto technisch niet de beste foto, maar deze foto van onze magnolia boom voor in de tuin laat echt mijn lente gevoel en geluk zien: een mooie blauwe lucht, een prachtige bloeiende boom en als je goed luistert, hoor je de lammetjes op de achtergrond! (grapje) Maar dat dat gevoel geeft deze foto mij echt!

favoriete seizoen foto
favoriete seizoen foto

5- Wat zijn de lekkerste seizoen producten voor jou?

Aardbeien! Met stip bovenaan mijn favorieten lijstje. Zodra er aardbeien in de winkel liggen koop ik ze. Ook in mijn groentetuin staan veel aardbeienplanten. En je vindt er ook frambozenstruiken en blauwe bes. En ik eet heel graag verse sla uit eigen tuin. Deze is toch echt voller van smaak en zo lekker!

6- Beschrijf het gevoel wat je krijgt met je favoriete seizoen.

Het gevoel is bijna niet te beschrijven wat ik van de lente krijg. Misschien komt de beschrijving: ‘bruisende spa rood bubbeltjes vol energie in mijn lijf’ wel het dichtste bij! Zodra het ’s ochtends lichter wordt sta ik ook eerder naast mijn bed en wanneer het kan drink ik mijn kopje thee in de tuin in de zon.

Het favoriete seizoen van Yvonne
Het favoriete seizoen van Yvonne

7- In welk seizoen ga je meestal op vakantie of een weekend weg.

Op vakantie gaan we altijd in de zomer. Het liefste met de vouwwagen naar een camping in de bergen. Maar sinds we op onze mini boerderij wonen (nu 3 jaar) gaan we niet langer dan een week weg. Thuis roept dan toch weer en daar hebben we het heerlijk met al onze dieren, grote tuin met bos en zwembad om heerlijk af te koelen! In de winter gaan we graag met het hele gezin op wintersport. Wanneer we dan met z’n allen van de piste af dalen ben ik echt super gelukkig en trots op mijn gezin.

8- Jouw favoriete zomergerecht is?

Geen twijfel mogelijk. Dat is een rode pesto pasta salade met frisse groente erin. Dit recept eten we minimaal één keer per week. Bij de bbq, op een luie zondag of als picknick gerecht. Ook op hete dagen wanneer je niet lang in de keuken wilt staan is deze pastasalade echt heerlijk! Je vindt het recept op mijn site.

9- Wat is je favoriete seizoen kleding? Vertel waarom

Het liefste draag ik in de zomer rokjes met een t shirt. Altijd een vestje erbij want mijn oma zei altijd: ga nooit van huis zonder een jas, je weet nooit wat het weer doet. Ze heeft al vaak gelijk gehad!

10- Welke seizoenen vind je de mooiste om foto’s te maken? En waarom.

Ook de lente. Alles is dan zo heerlijk fris groen, de bloesem bloeit mooi. Vooral het fluitenkruid langs de weg maakt heel veel foto’s eens tuk mooier! Oh ja en vergeet niet alle foto’s die ik in dit seizoen van onze dieren maak. Waarom dan precies weet ik niet maar ik maak dan heel veel foto’s van alles wat leeft op ons erf!

Ons erf vol in bloei met de dieren
Ons erf vol in bloei met de dieren

11- Hoe beschrijf je alle 4 seizoenen?

Bij de winter denk ik toch het liefste aan sneeuw en wintersport. De lente aan frisgroen, lammetjes, tjilpende vogels en zonnestralen. Bij de zomer denk ik aan mijn zwembad op hete dagen. Heerlijk dobberen in het zwembad bruin worden terwijl ik geniet van de natuur om mij heen!

Bladblazen : Het favoriete seizoen van Yvonne
Bladblazen : Het favoriete seizoen van Yvonne

Tot slot de herfst. Dan denk ik toch vooral aan de bladeren die van de boom vallen en die we allemaal met de blad blazer uit de tuin blazen. Want in een tuin met veel bomen wonen is super mooi, maar heeft ook echt nadelen!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie