Het favoriete seizoen van Yvonne Bijkersma

|
Het favoriete seizoen van Yvonne Bijkersma

Het favoriete seizoen van Yvonne Bijkersma van Vegalifestyle is de Lente. In onze rubriek “Het favoriete seizoen van…” vertelt Yvonne waarom. Geniet van de mooie foto’s van Yvonne en van haar antwoorden op mijn vragen. Heel veel leesplezier en niet vergeten om een kijkje te nemen op haar sites.

Het favoriete seizoen van Yvonne Bijkersma

printable

1- Stel jezelf voor aan de lezers van Seizoenen blog?

Hallo, ik ben Yvonne, moeder van drie puberzoons en trotse eigenaar van meerdere online magazines, waaronder Vegalifestyle.nl en ReizenmetPassie.nl. Momenteel ben ik bezig met het opzetten van een cursus waarbij mensen gedurende 12 weken (zoveel mogelijk) plantaardig leren eten. Tijdens deze cursus krijgen deelnemers wekelijks een compleet weekmenu en talloze handige tips en tricks om hen te helpen bij hun plantaardige eetavontuur.

Yvonne Bijkersma
Yvonne Bijkersma

2- Welk seizoen of seizoenen zijn jouw favorieten?

Elk seizoen heeft zijn charmes, maar als ik moet kiezen, is de Lente voor mij toch het mooist. Dan komt alles weer tot leven: mensen gaan weer naar buiten, de bloemen bloeien, de vogels fluiten en niet te vergeten… het mooie weer is in aantocht.

... is de lente voor mij toch het mooist
… is de lente voor mij toch het mooist

3- Het lekkerste winter recept is?

Oh, in de winter zijn er zoveel lekkere gerechten! Stamppotten, warme chocolademelk of een heerlijk dampend bord soep.

4- Laat je favoriete seizoen foto zien.

Deze foto is vlakbij mijn huis genomen, terwijl ik samen met mijn hond Rosa door een park wandel dat dichtbij ons huis ligt. Het is herfst hier, wat weer zo’n prachtig seizoen is met al die mooie kleuren van de bladeren en de paddenstoelen.

Laat je favoriete seizoen foto zien
Laat je favoriete seizoen foto zien

5- Wat zijn de lekkerste seizoen producten voor jou?

Aardbeien, tegenwoordig kun je bijna alles het hele jaar door kopen. Maar verse aardbeien van het seizoen (zomer) zijn wel erg lekker.

6- Beschrijf het gevoel wat je krijgt met je favoriete seizoen.

Het voorjaar brengt altijd een glimlach op mijn gezicht. De temperaturen beginnen weer te stijgen, de vogels fluiten vrolijk, mensen lijken opgewekter en komen weer tot leven. Alles begint weer te bloeien. Het is echt een heerlijke tijd van het jaar.

Het favoriete seizoen van Yvonne Bijkersma

7- In welk seizoen ga je meestal op vakantie of een weekend weg.

Ik ga in elk seizoen weg, ik ben dol op reizen en weekendjes weg. Sinds 2023 ga ik in de winter graag op zonvakantie. Zo ben ik in die voorjaarsvakantie naar Turkijke (kemer) geweest en afgelopen winter een weekje naar Malta. Echt mega lekker om in de winter even op te laden in de zon. Die hoe ik er dus zeker in. In de zomervakantie ga ik ook altijd een weekje weg en tussendoor vaak weekendje of langer er even tussen uit. Maar ook van dagjes weg kan ik enorm genieten.

Het favoriete seizoen van Yvonne Bijkersma
Het favoriete seizoen van Yvonne Bijkersma

8- Jouw favoriete zomergerecht is?

In de zomer eet ik graag salades. Ik maak altijd salades met producten die ik in huis heb. Zo heb ik deze onwijs lekkere appelsalade per toeval ontdekt. Deze maak ik met e stukjes appel, walnoten en vegan Griekse feta, De appel stukjes maken de salade lekker fris en zoet, de walnoot geeft er een lekkere bite aan en de vegan Griekse feta maakt het helemaal af.

lekkere appelsalade
lekkere appelsalade
In de zomer eet ik graag salades
In de zomer eet ik graag salades

9- Wat is je favoriete seizoen kleding?

Ik vind het onwijs lekker om zonder jas naar buiten te kunnen, dat voelt echt als vrijheid.  En slippers, zodra het weer het een beetje toelaat, loop ik graag de hele dag op slippers.

10- Welke seizoenen vind je de mooiste om foto’s te maken?

Elk seizoen heeft iets en in elk seizoen kun je mooie foto’s maken. In de herfst van alle mooie kleuren die de natuur dan te bieden heeft. In de winter van de sneeuw (als die er is), in de lente van alle mooie kleuren van de bloemen en de jongen diertjes, in de zomer van de zonsondergang.

11- Hoe beschrijf je alle 4 seizoenen?

Winter

Winter

De winter is echt onwijs mooi. Water wat bevroren is, sneeuw. Dit ziet er echt onwijs mooi uit. Echter vind ik zelf sneeuw vreselijk. In het verkeer is het gevaarlijk, het wordt een drassige benden. Ook de kou vind ik minder fijn.

Lente

De lente is een fijn moment, je komt dan uit de winter. En alles warmt weer op.

lente
Zomer

Zomer

De zomer is ook een mooie tijd van het jaar. Hoewel het voor mij niet te warm hoeft. Vind ik het wel fijn om de deuren en ramen open te kunnen hebben. Lekker zwemmen in de meren en in de zee.

Herfst

De herfst is mooi, ik trek er dan graag op uit de natuur in. Ik kan dan enorm genieten van alle mooie kleuren en de paddenstoelen. Er zijn zo onwijs veel verschillende soorten paddenstoelen te vinden in de natuur. Ook hier vind ik de kou minder tof en ook de regen wordt ik niet heel blij van.

Herfst

Vind je deze rubriek ook leuk en wil je meedoen. Dat kan. Stuur een email naar seizoenenblog@outlook.com en ik zal alle informatie doorgeven wat je nodig hebt om dat te doen. Ik hoop tot snel.

Het favoriete seizoen van Yvonne Bijkersma
Het favoriete seizoen van Yvonne Bijkersma

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

2 reacties