Het favoriete seizoen van Rens

|
Het favoriete seizoen van Rens

Het favoriete seizoen van Rens is net als ik de zomer. Rens wordt gelukkig als hij de zon ziet en voelt. Het mooie weer geeft aan Rens een gevoel van vrijheid. Genoeg reden om zijn antwoorden hieronder te lezen en een kijkje nemen op zijn site. Vind je deze rubriek ook heel leuk? Je kunt ook meedoen, lees hier verder voor de uitleg om mee te doen. Echt heel leuk!!!

Het favoriete seizoen van Rens

1- Stel jezelf voor aan de lezers van Seizoenen blog?

Dag iedereen! Mijn naam is Rens, ik ben 20 jaar oud en student Journalistiek in Gent! In mijn vrije tijd ben ik verhalenverteller en fotograaf voor mijn reisblog Reizen Rens. Daar probeer ik iedereen te helpen om budgetvriendelijk te reizen.

Rens van reis blog Reizen Rens
Rens van reis blog Reizen Rens

2- Welk seizoen of seizoenen zijn jouw favorieten?

Een favoriet seizoen kiezen vind ik enorm moeilijk, maar mijn favorietje is toch wel de zomer! Ik ben een persoon die enorm afhankelijk is van de zon; telkens ik de zonnestralen voel, word ik meteen zoveel blijer. Een kleurtje krijgen, zonnebril op, zwemmen in het zwembad en elke dag barbecueën, wat wil je nog meer!

3-Het lekkerste winter recept is?

Koken doe ik enorm graag. Tijdens de winter kunnen mijn vegetarische ovenschotels dan ook niet te ontbreken. Vele groenten zoals tomaten, courgettes, aubergines, paprika, … Allemaal zijn ze perfecte ingrediënten voor een heerlijke ovenschotel!

4- Laat je favoriete seizoen foto zien.

Mijn favoriete seizoensfoto is deze. Ik maakte de foto tijdens een reis naar Marseille afgelopen september. We maakten toen een wandeling in het natuurpark Les Calanques, werkelijk een van de mooiste plaatsen die ik ooit heb gezien! Iedereen was er aan het zonnebaden, zwemmen in de zee of aan het genieten van elkaars gezelschap. Ik herinner me nog goed hoe gelukkig ik was om er te zijn.

Het favoriete seizoen van Rens: favoriete seizoensfoto
Het favoriete seizoen van Rens: favoriete seizoensfoto

5- Wat zijn de lekkerste seizoen producten voor jou?

Voor mij zijn de lekkerste seizoensproducten de verschillende fruitsoorten! Heel het jaar door droom ik van verse aardbeien en mango’s. Want die geven me een echt vakantiegevoel! Tijdens de zomer eet ik dan ook bijna elke dag aardbeien met suiker.

6- Beschrijf het gevoel wat je krijgt met je favoriete seizoen.

Tijdens de zomer voel ik me enorm vrij. Het is vakantie, de zon schijnt, je kan doen wat je wil, en gaan en staan waar je maar wil. Elk moment van de dag ben ik dan buiten te vinden. Want eens ik de zon zie, ben ik duizend keer gelukkiger!

7- In welk seizoen ga je meestal op vakantie of een weekend weg.

Eigenlijk probeer ik elk vrij moment op vakantie te gaan. Vaak is dat in september of januari. In die maanden is het namelijk lesvrije week. Afgelopen januari ging ik op citytrip naar Barcelona om de zon op te zoeken. Alle tips voor zo een citytrip kan je hier lezen. In juli ben ik ook vaak in het buitenland te vinden. Dan heeft iedereen verlof en is het makkelijk om met vrienden of familie op vakantie te gaan.

Barcelona
Barcelona

8- Jouw favoriete zomergerecht is?

Mijn favoriete zomergerecht is een lekkere doodgewone barbecue. Niet alleen voor het lekkere eten, maar puur voor het gevoel en de sfeer van barbecueën. Samen met familie of vrienden een hele avond genieten met een lekker drankje; daar word ik oprecht blij van!

9- Wat is je favoriete seizoen kleding?

Ik ben dol op zonnebrillen. Ik heb dan ook een enorme collectie, allemaal verschillende modellen, kleuren, merken, … Zelfs in de winter kan je me soms weten te vinden met een zonnebril op, al is dat natuurlijk minder toepasselijk. Zodra het in april warmer wordt, zet ik mijn zonnebril niet meer af!

10- Welke seizoenen vind je de mooiste om foto’s te maken?

Mijn favoriete seizoen om foto’s te maken is waarschijnlijk de herfst. Dan is er nog een grote kans om de zon te zien, maar dan koelt het wat af en vallen de bladeren in duizend verschillende kleuren naar beneden. In oktober ging ik hiken door de bossen in Luxemburg, en de uitzichten die ik toen zag waren adembenemend! Allemaal dankzij de mooie kleurtjes.

Herfst foto
Herfst foto

11- Hoe beschrijf je alle 4 seizoenen?

Elk seizoen heeft zijn charmes. De zomer staat in teken van vrijheid. De herfst is een teken van kalmte. Gezellig achter het raam een boek lezen. De winter betekent samenzijn met familie. De kerstlichtjes branden, de haard geeft zijn warmte en een warme chocomelk in de hand. Al ben ik geen grote fan van de koude… De lente staat dan weer in teken van een nieuw begin! Dieren ontwaken, bloemen bloeien, en we mogen eindelijk terug die zon verwelkomen!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

3 reacties

  1. Ik vind vooral nummer 10 heel leuk. Dat klinkt echt geweldig! 🍂📷 Ik vind de herfst ook de perfecte tijd om foto’s te maken. De kleuren van de bladeren zijn zo prachtig en het weer is meestal nog mild genoeg om lekker buiten te zijn. Nu heb ik zin om de bossen in Luxemburg met eigen ogen te zien 🌳🌲🌳 Bedankt voor de inspiratie! 😊

  2. Hey Aritha, ik ben het helemaal eens met jou! Tijdens de herfst kan je de natuur echt op haar mooist zien. Van al die kleuren word ik spontaan gelukkig :). De bossen in Luxemburg zijn alleszins een echte aanrader, dus gaan is de boodschap! Groetjes, Rens.