Het favoriete seizoen van Piet Basten

| |
Het favoriete seizoen van Piet Basten

Het favoriete seizoen van Piet Basten zijn er eigenlijk twee, Zomer en Lente. Piet houdt van mooi weer en lekkere temperaturen. Lekker weer doet veel met mensen. Ik hou ook van mooi weer, daar word ik blij ervan. Wil je nog meer weten over Piet Basten, lees hieronder de antwoorden op mijn vragenlijst. Echt heel leuk! Enjoy!

Het favoriete seizoen van Piet Basten

printable

1- Stel jezelf voor aan de lezers van Seizoenen blog?

Mijn naam is Piet Basten, omdat mijn vader ook Piet heette kreeg ik al snel de naam Pietje. Ben 58 jaar, weduwnaar en woon samen met mijn Duitse Herder Denzell. Ik ben een geboren, getogen en trotse Eindhovenaar. Hou me vooral  bezig met muziek (soms sidekick bij Radio S&B), koken (heb een eigen YouTube kanaal genaamd Pietje Bakt Er Nikx Van) dat zijn kookvideo`s met een knipoog en verder genieten van het leven, een dag niet gelachen is een dacht niet geleefd.

Het favoriete seizoen van Piet
Het favoriete seizoen van Piet

2- Welk seizoen of seizoenen zijn jouw favorieten?

Mijn favoriete seizoenen zijn toch wel de Lente en Zomer. Dit vanwege dat de temperatuur weer gaat stijgen, de bloemen en planten gaan bloeien en dat je weer lekker buiten dingen kunt ondernemen zoals weekendjes weg, cabrio rijden, wandelen, BBQ’en.

Voor BBQ: Saté van kip en garnalen
Voor BBQ: Saté van kip en garnalen
Eigen tuin achter
Eigen tuin achter

3-Het lekkerste winter recept is?

Mijn lekkerste winter gerecht is zelfgemaakte gevulde soep en dan maakt het voor mij niet uit of het erwtensoep, goulashsoep, rundvleessoep of pittige zoete Chinese tomatensoep is.

4- Laat je favoriete seizoen foto zien.

Zomer: El Gouna
Zomer: El Gouna

5- Wat zijn de lekkerste seizoen producten voor jou?

Mijn lekkerste seizoen producten zijn: Nieuwe haring, die meestal begin juni wordt verkocht. Mosselen, vroeger was het seizoen als er een R in de maand zat, tegenwoordig in Nederland kan je ze het beste eten van juli tot maart, als je ze in maart, april, mei, juni eet dan zijn het hangcultuur mosselen.

Printable copo

6- Beschrijf het gevoel wat je krijgt met je favoriete seizoen.

Mijn gevoel die krijg bij de lente en zomer is vreugde, genot, enthousiasme, laat maar lekker het zonnetje schijnen, erop uit en/of genieten onder mijn veranda of bij iemand anders in de tuin.

 zelfgemaakte gevulde soep
zelfgemaakte gevulde soep
planten gaan bloeien
planten gaan bloeien

7- In welk seizoen ga je meestal op vakantie of een weekend weg.

In welk seizoen ik meestal op vakantie ga is verschillend, vroeger toen mijn vrouw nog leefde gingen we altijd begin September, 1x Tenerife geweest, 5x Turkije (Kusadasi, Bodrum, Marmaris meerdere malen). De laatste 2 jaren naar El Gouna in Egypte, dit was echt geweldig en ons favoriete plekje. We gingen er naar toe om te relaxen na een jaar hard werken, de zon, lekker eten en drinken. Ook deden we altijd hele mooie excursies, de mooiste was om met dolfijnen te zwemmen.

Corine: weekend weg naar Scheveningen in de Lente
Corine: weekend weg naar Scheveningen in de Lente
 Auschwitz
Auschwitz

In 2023 heb ik na het overlijden van mijn vrouw 2 stedentrips gemaakt met een vriend. In maart bezoek gebracht aan de stad Krakau in Polen, heerlijke goulashsoep gegeten daar, zeer mooi centrum, de Zoutmijnen bezocht in Wieliczka en als hoogtepunt Auschwitz bezocht, zeer indrukwekkend en een traantje gelaten.

8- Jouw favoriete zomergerecht is?

Heerlijk buiten met vrienden genieten van vlees, vis, salades, stokbrood en sausjes.

9- Wat is je favoriete seizoen kleding?

Mijn favoriete seizoen kleding heb ik niet. Als ik weg ga dan een spijkerbroek en T-shirt/trui en mooie schoenen, als ik de hond uit ga laten dan een makkelijke joggingbroek en als ik thuis ben dan altijd ongeacht het seizoen een T-shirt en korte broek.

Denzell
Denzell
 mijn Duitse Herder Denzell
mijn Duitse Herder Denzell

10- Welke seizoenen vind je de mooiste om foto’s te maken?

Het mooiste seizoen om een foto te maken heb ik niet. Elk seizoen heeft zijn eigen charme.

11- Hoe beschrijf je alle 4 seizoenen?

Winter: koud, wijntje, openhaard, kaarsjes

Lente: nieuw leven, naar buiten, gaan ontdekken, stedentrip, genieten

Zomer: zon, vakantie, zwemmen, BBQ, genieten

Herfst: regenachtig, somber

Het favoriete seizoen van Piet Basten

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

4 reacties