Het favoriete seizoen van Mirjam

|
Het favoriete seizoen van Mirjam

Het favoriete seizoen van Mirjam, is de zomer. Zomer geeft aan Mirjam heel veel energie. Zoals zij het beschrijft, werkt ze op zonne-energie. Ik vind het een geweldige opmerking! Wil je meer weten over Mirjam en haar lievelingsseizoen, dan lees hieronder dit artikel. Wil je misschien ook meedoen met deze superleuke rubriek? Klik hier voor de uitleg.

Het favoriete seizoen van Mirjam

1- Stel jezelf voor aan de lezers van Seizoenen blog?

Mijn naam is Mirjam Hart. Samen met mijn vriend, drie kinderen en twee katten woon ik in Zwaag Noord-Holland. Ik beheer twee websites: eengoedverhaal.nu is een lifestyle en interieurblog, een goedereis.nu is een reisplatform. Beide hebben een groen randje, want duurzaam leven vinden wij belangrijk. Mijn hobby’s zijn fotograferen, op stap gaan met vrienden en mijn gezin en schrijven.

2- Welk seizoen of seizoenen zijn jouw favorieten?

Ik ben dol op de zomer. Ik houd van die lome, hete zomerdagen. Ik lig gek genoeg niet graag lang te bakken in de zon, we gaan op dit soort dagen juist pas na het eten naar het strand. Maar ik geniet ervan als de dagen zo lang licht zijn. En zonder jas en op slippers naar buiten gaan, er is niets lekkerder dan dat! Ik ben ook blij als de lente begint. Dan sta ik de knoppen te tellen in de tuin en geniet van de bedrijvigheid van alles vogels.

3-Het lekkerste winter recept is?

Foto van Mirjam

Ik ben dol op stamppot! Spruitjesstampot met (plantaardige) kaas bijvoorbeeld. Maar ook zoete aardappelstampot met spinazie, feta, zongedroogde tomaten en walnoten vind ik heerlijk. Ik houd  dan het liefst wat apart, zodat ik het de volgende dag ook weer als lunch kan eten. 

4- Laat je favoriete seizoen foto zien.

Deze foto maakte ik aan het eind van de zomer in de Schoorlse Duinen. Het was een warme zomeravond en we hadden zin om nog even lekker in de natuur te wandelen. Het licht was die avond prachtig, zeker als het door de bomen scheen. Mijn dochter had haar ballerinajurk nog aan (die loopt het liefst altijd verkleed rond) en dat gaf dit plaatje een extra sprookjesachtige sfeer.

favoriete seizoen foto
favoriete seizoen foto van Mirjam

5- Wat zijn de lekkerste seizoen producten voor jou?

Ik houd van vers fruit, dus in de zomermaanden eet ik extra gezond. Verse aardbeitjes bij het ontbijt op een versgebakken wafel, bessen in de plantaardige kwark en fruit op de borrelplank in het weekend.

6- Beschrijf het gevoel wat je krijgt met je favoriete seizoen.

Wakker worden als de zon naar binnen schijnt en de vogels buiten fluiten, zo start ik mijn dag het liefst. Het mag wat mij betreft al lekker warm zijn. Ik gooi dan een luchtige jurk of jumpsuit aan en loop in en om het huis op blote voeten. Ik word echt blij van warmte en veel licht. En waar veel mensen slapeloze nachten hebben tijdens hete zomers, slaap ik juist heerlijk! Ik ben echt een ontzettend koukleum en ik grap altijd dat ik werk op zonne-energie.

Na het eten gaan we vaak nog even een stukje wandelen of fietsen. Of we stappen in de auto om naar het strand of een natuurgebied te rijden. Wat mij betreft mogen scholen in de zomer best wat later beginnen, want wij proberen zo veel mogelijk uit de zomeravonden te halen. 

7- In welk seizoen ga je meestal op vakantie of een weekend weg.

Wij gaan eigenlijk het hele jaar door wel weekendjes weg. Ook omdat ik voor mijn reisblog vaak op pad moet. Toch vermijden wij regenachtige dagen zoveel mogelijk. En natuurwandelingen doe ik het liefst met een zonnetje erbij.

In de lente en in de zomer zijn we het meest buiten. Een vakantiehuisje met een tuin of veranda is dan wel een must. Het liefst ook gelegen in een natuurlijke omgeving waar we veel kunnen wandelen. In de herfst en in de winter bezoeken we meer musea als we samen op pad zijn.

Gek genoeg zijn wij geen vakantiegangers die op zoek gaan naar zon-zekerheid. We brengen veel tijd door in eigen land. En omdat we liever ook niet het vliegtuig pakken voor een lange vakantie vanwege de de milieu-impact, kiezen we voor landen in Europa. Ik ga niet zozeer weg voor lekker weer, maar juist echt voor een andere omgeving.

8- Jouw favoriete zomergerecht is?

In de zomer maak ik vaak koude pastasalades en couscoussalades. Lekker als lunch of als bijgerecht voor het avondeten. Ook eten we dan vaak soep met brood.

9- Wat is je favoriete seizoen kleding?

Ik kleed me het liefst lekker luchtig. Ik heb veel jumpsuits in de kast, voor ieder seizoen. Maar de luchtige jumpsuits en maxi jurken voor de zomer draag ik het liefst. Daaronder draag ik vaak slippers. Die schop je namelijk snel uit, want als het even kan, loop ik op blote voeten.

10- Welke seizoenen vind je de mooiste om foto’s te maken?

Als fotograaf is de herfst mijn favoriete seizoen. Het licht zorgt voor prachtige plaatjes. We gaan dan ook vaak met het gezin op stap, de bossen of de duinen in om mooie sfeervolle plaatjes te maken. Maar qua weer en beestjes betreft (brr, spinnen!) houd ik totaal niet van de herfst en de winter.

11- Hoe beschrijf je alle 4 seizoenen?

De lente zie ik echt als een frisse start. Ik ben dan (heel cliché) druk bezig met het opruimen en schoonmaken van keukenkastjes, ga weer even door de garderobekasten om te zien wat er weg kan en wat we eventueel nog nodig hebben en het huis krijgt een opknapbeurt waar nodig.

In de zomer bloei ik echt op. Ik spreek dan vaak af met vrienden om ergens samen een hapje te eten, een stukje te wandelen of om ergens op het terras te borrelen. Ik sta al vroeg naast mijn bed en ga pas laat slapen. Ik vind het namelijk heerlijk om tot laat in de avond in de tuin te zitten. We wonen aan een brede sloot, dus er is altijd wel iets te zien.

Als de herfst begint, kan ik al behoorlijk balen. Ik houd echt niet van regen en wind. Ik weet dat je je ertegen kunt kleden, maar ik blijf dan het liefst zo veel mogelijk binnen. Alleen als de zon schijnt, wil ik wel met mijn camera op pad.

we spelen spelletjes aan de eettafel
we spelen spelletjes aan de eettafel

In de winter doe ik het liefst een winterslaap. Ik spreek echt een stuk minder af met vrienden. Ik kijk veel films en series, we spelen spelletjes aan de eettafel, bezoeken  wat musea en ik ga vroeg naar bed en kom de ochtenden er maar moeilijk uit. Ik heb meestal echt wel last van een winterdip. Waar ik trouwens wel erg blij van wordt, zijn de vele kerstmarkten. Die bezoeken we dan ook graag.

Liefs, Mirjam

Op Instagram deel ik mijn kleurrijke huis en duurzame woontips @mirjam_hart . Mijn  reizen deel ik op en @eengoedereis.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie