Het favoriete seizoen van Lindi

| |
Het favoriete seizoen van Lindi

Het favoriete seizoen van Lindi is ook mijn favoriet. Lindi volg ik al een tijdje, ook in de tijd dat ik ElsaRblog had. Sinds kort heeft Lindi een roman te koop in de winkel. Ik heb het zelf nog niet gelezen maar ik ben wel nieuwsgierig. Ik hoop dat het een succes wordt omdat ik merk dat schrijven haar passie is. En nu heel veel leesplezier met haar antwoorden op mijn vragenlijst. Enjoy!

Het favoriete seizoen van Lindi

printable

1- Stel jezelf voor aan de lezers van Seizoenen blog?

Hoi! Ik ben Lindi Melse en samen met mijn gezin woon ik in Culemborg. Een kleine stad waar toch een hoop te doen is. Ik schrijf regelmatig op mijn DIY en Lifestyleblog Linspiration.nl over kamerplanten, wonen en DIY. Dat vind ik erg leuk om te doen. Zelf houd ik er ook van om creatief bezig te zijn en illustreer ik graag. Daarnaast schrijf ik feelgood romans. Mijn allereerste roman ‘Een contract vol liefde’ is uit! Superleuk en spannend. 

Hoi! Ik ben Lindi Melse
Hoi! Ik ben Lindi Melse

2- Welk seizoen of seizoenen zijn jouw favorieten?

De lente en de zomer vind ik heerlijk, omdat je dan eindelijk de kou weer even achter je kan laten. Zo waren we in mei op Mallorca geweest en hoe gaaf was het dan om overal in het wild grote cactussen te spotten! 

3-Het lekkerste winter recept is?

Dat is toch wel oer-Hollandse Erwtensoep. Heerlijk en simpel. Ja, ik maak het inderdaad niet vers maar gewoon uit een pakje. Ik heb er helaas geen foto van, maar daar geniet ik toch wel het meeste van in de winter. Vooral als er extra veel rookworst bij zit. 

4- Laat je favoriete seizoen foto zien.

Mijn favoriete seizoen foto van afgelopen jaar was toen we op vakantie in Frankrijk waren. We bezochten Colmar, echt een aanrader. De kinderen kijken hieruit op het water naar de rondvaartboten die over het water voerden. Vooral het blote voetje van onze dochter, omdat ze per se maar één sandaal aan wilde, is toch wel erg eigenzinnig. Of de petten van onze zoontjes die per se binnenstebuiten gedragen moesten worden.   

Mijn favoriete seizoen foto
Mijn favoriete seizoen foto

5- Wat zijn de lekkerste seizoen producten voor jou?

Hier thuis zijn we toch wel fan van perziken en nectarines. Het is dan ook altijd een feestje als ik de producten weer in huis kan halen. Vooral aan het begin van het seizoen zijn ze heerlijk. Pruimen doen het trouwens ook erg goed.  

Printable copo

6- Beschrijf het gevoel wat je krijgt met je favoriete seizoen.

Het fijne in de zomer vind ik het weer. Als ik de zonnestralen op mijn gezicht voel, word ik daar meten vrolijk van. Dan merk ik dat ik meer energie heb en leuke dingen wil ondernemen. De kinderen kunnen heerlijk buiten spelen, modderbadjes maken en op de trampoline losgaan. Ik moet dan altijd ook even slikken als de herfst zijn intrede doet, maar gelukkig brengt dat ook weer zijn eigen charme met zich mee. 

7- In welk seizoen ga je meestal op vakantie of een weekend weg.

De zomer! Dan trekken we er met ons gezin op uit richting Frankrijk met onze eigen tent. Heerlijk om naar de zon toe te gaan en even wat langzamer te leven. Vaak vergeten we de tijd gedurende de dag en gaat alles een stuk langzamer. Heerlijk vind ik dat. De kinderen sjouwen rond op de camping, duiken in het zwembad en wij genieten met ze mee. 

richting Frankrijk met onze eigen tent
richting Frankrijk met onze eigen tent

8- Jouw favoriete zomergerecht is?

Ik vind het in de zomer ideaal om witlofsalade te eten. Je snijdt de witlof ik kleine stukjes, gooit er appelstukjes bij, banaan, sinaasappel, rozijnen en mixt er wat yoghurt doorheen. Strooi en nog wat kerriepoeder overheen en hussel het door elkaar. Meestal bakken we er nog een schnitzel bij. Een eenvoudig recept, maar wel vol vitamines.   

9- Wat is je favoriete seizoen kleding?

Ik denk toch een luchtig zomerjurkje. Laatst had ik een leuk model gevonden op Vinted en het ideale aan tweedehands shoppen is dan toch ook wel dat ik hem meteen in allemaal andere kleuren kon kopen. Heel betaalbaar en zo heb ik meteen meer opties om me te kleden. Het voordeel van een jurkje vind ik dat je met slechts één kledingstuk klaar bent. 

10- Welke seizoenen vind je de mooiste om foto’s te maken?

Sinds ik kinderen heb, maak ik in elk seizoen veel foto’s. Toch trek ik er het liefste in de lente op uit met mijn camera. De zon is dan nog niet te fel en de kleuren vaak mooier door de bloemen die net tot bloei komen. 

11- Hoe beschrijf je alle 4 seizoenen?

Het favoriete seizoen van Lindi
Het favoriete seizoen van Lindi

Lente 

Alles ontwaakt uit zijn winterslaap. De bloemknoppen gaan open, nieuwe leven wordt ontdekt. De lammetjes en jonge dieren kijken nieuwsgierig rond. Tijd om de sjaals achterwege te laten en onze dikke jassen in te ruilen voor dunnere exemplaren. 

Zomer 

Zwoele avonden, droge dagen, onweersbuien in de nacht. Muggen die gulzig zoeken om je te prikken en de citronella kaarsen die branden om ze te verjagen. Buitenleven alsof je nooit anders gedaan hebt en nauwelijks een voet in huis zetten overdag. 

Herfst  

Prachtige kleuren aan de bomen. De laatste warme bries in de wind als je de zomer afsluit en op de fiets zit. Langzaam wordt de lucht kouder en laten de bomen hun bladeren vallen. De regen die steeds vaker plassen vormt op de straat en de paddenstoelen die de grond uit schieten. 

Winter 

Koude nachten, wolkjes blazen als je buiten bent. Een sjaal en een muts, handschoenen tegen stijve vingers. Hopend op een wit landschap en ijs, zodat we kunnen schaatsen en met sneeuwballen kunnen gooien. 

Het favoriete seizoen van Lindi

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Eén reactie