Het favoriete seizoen van Linda

|
Het favoriete seizoen van Linda

Het favoriete seizoen van Linda is de Lente. Net zoals Patricia en Marjo. Linda vindt de Lente echt een geweldig seizoen om foto’s te maken en om buiten te wandelen. Ik ben jaloers op Linda omdat ik heel veel van bloemen hou en zij woont vlakbij de Keukenhof. Als er een park dat mooi is met bloemen is het de Keukenhof wel. Echt geweldig! Ben je ooit in de Keukenhof geweest?

Het favoriete seizoen van Linda

printable

1- Stel jezelf voor aan de lezers van Seizoenen blog?

Hoi! Ik ben Linda en woon samen met mijn gezin in het mooie dorp Lisse, in de Bollenstreek. We hebben 3 huisdieren: 2 katten en 1 hondje. Het is dus altijd een gezellige boel bij ons in huis! Naast mijn baan in loondienst, schrijf ik op mijn blog LindaSchrijft, graag over lifestyle en ouderschap. Daarnaast ben ik bezig met duurzaamheid op een betaalbare manier. Dit vind ik erg interessant, want er zijn veel meer mogelijkheden om duurzaam bezig te zijn dan je misschien zou denken!

Linda - LindaSchrijft
Linda – LindaSchrijft

2- Welk seizoen of seizoenen zijn jouw favorieten?

Mijn favoriete seizoen is toch wel de lente. Ik vind het zo mooi om te zien hoe de natuur weer tot leven komt na de winter. De knoppen van bloemen, de jonge blaadjes aan de bomen, de heerlijke geuren in de lucht, ik kan er heel erg van genieten! In dit seizoen ga ik ook graag buiten wandelen, in de buurt, in parkjes, de Amsterdamse Waterleidingduinen, het strand of in Keukenhof (bloemententoonstelling) bij ons om de hoek.

Lente-Keukenhof
Lente-Keukenhof

3-Het lekkerste winter recept is?

Mijn lekkerste winter recept is andijviestampot. Dat maak ik eigenlijk nooit zelf omdat ik de enige in huis ben die het lekker vind. Mijn schoonmoeder maakt het wel eens in de winter en dan is er vaak nog wel wat over. Heerlijk!

4- Laat je favoriete seizoen foto zien.

Favoriete-lentefoto
Favoriete-lentefoto

5- Wat zijn de lekkerste seizoen producten voor jou?

Oeh het lekkerste seizoen product is toch wel de asperge! Dit hoort niet echt bij mijn favoriete seizoen, de lente, maar is wel een van de lekkerste groenten. Als ik een lekker product zou moeten kiezen die in de lente geoogst kan worden, dan is het broccoli. Daar kun je ook vele kanten mee op, zoals een lekker soepje of gewoon als avg’tje 😉

Printable copo

6- Beschrijf het gevoel wat je krijgt met je favoriete seizoen.

Wanneer het na de winter lente word, word ik daar heel vrolijk van! Van het knusse binnen, weer gaan wandelen buiten en zien hoe de natuur ontwaakt. Dat vind ik mooi!

7- In welk seizoen ga je meestal op vakantie of een weekend weg.

Wij zijn op dit moment gebonden aan de schoolvakanties. Wij gaan dan in de zomervakantie een week of 2 op vakantie en vaak nog een weekend aan het einde van het jaar. Tot nu toe zijn we in Nederland gebleven, omdat onze kinderen nog jong zijn. Volgens jaar zal dat waarschijnlijk anders zijn en hebben we wel plannen om naar het buitenland te gaan.

8- Jouw favoriete zomergerecht is?

Een favoriete zomergerecht heb ik eigenlijk niet. Ik ben niet zo’n fan van de zomer eigenlijk. Natuurlijk is het fijn als je lekker buiten kunt zitten en de kinderen buiten kunnen spelen, maar mij niet bellen wanneer het buiten warmer dan 25 graden is..

9- Wat is je favoriete seizoen kleding?

Mijn favoriete seizoen kleding is toch wel een lekkere warme trui in de winter en een fijn t-shirt met korte of driekwarts mouwen in de lente. En dan als de eerste warme lente dag is, buiten gaan wandelen buiten zonder jas. Heerlijk!

10- Welke seizoenen vind je de mooiste om foto’s te maken?

Hihi, ook dat is de lente! Het licht is dan goed én het is prachtig om te zien wanneer de bloemen ontluiken en bomen weer in blad komen.

11- Hoe beschrijf je alle 4 seizoenen?

Na de lente is de winter mijn favoriete seizoen. Ik kan heel erg genieten van het knusse binnen zijn, op de bank met thee en een deken. De kinderen in huis, of juist een wandeling door de sneeuw. Prachtig!

Dat is een ander verhaal met de zomer. Niet dat ik er helemaal niet van houd, maar zoals ik hierboven al beschreef, ik ben niet gemaakt voor hoge temperaturen of zonnebaden..

De lente vind ik prachtig. De bloeiende planten en bloembollen, de bomen die weer blaadjes krijgen, mensen die na de winter weer lekker naar buiten gaan en genieten van de eerst zonnestralen. Heerlijk!

Herfst-paddenstoelen
Herfst-paddenstoelen

Herfst is de aanloop naar de winter, mijn 2e favoriete seizoen, als je het zo zou kunnen zeggen. De wind en de regen is dan de mindere kant van dit seizoen, maar ook in dit seizoen veranderd er veel in de natuur. Bomen verliezen hun bladeren en dieren zoeken een schuilplaats op voor de winter. Tijdens dit seizoen vind ik het ook mooi om buiten te gaan wandelen en met de kinderen op zoek te gaan naar bladeren en andere schatten waar we thuis dan weer mee kunnen knutselen.

Het favoriete seizoen van Linda

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

2 reacties