Het favoriete seizoen van Linda Swinkels

|
Het favoriete seizoen van Linda Swinkels

Het favoriete seizoen van Linda Swinkels is de Lente. Linda is een natuurliefhebber. Pasen zijn ook haar lievelings feestdagen. Dat en meer vertelt Linda Swinkels helemaal hieronder in dit artikel. Zij heeft ook een passie voor interieur- en tuinideeën. De moeite waard om haar blogs te volgen. Voor nu zal ik zeggen “heel veel leesplezier”.

Het favoriete seizoen van Linda Swinkels

printable

1- Stel jezelf voor aan de lezers van Seizoenen blog?

Hi, ik zal met even voorstellen, ik ben Linda, en mijn favoriete seizoen is de lente. In het dagelijkse leven ben ik een huis en tuin blogger. Ik schrijf dagelijks teksten voor mijn blogs kijkjeinhuisentuin, een wooninspiratie blog over het inrichten van interieur en tuin, mijn andere blog is lindaschrijfthetop, een lifestyle blog over gezondheid, leuke uitjes, honden verzorging en natuurlijk ook woon- en tuin tips. In dit artikel vertel ik waarom ik zo dol ben op de lentemaanden.

2- Welk seizoen of seizoenen zijn jouw favorieten?

De mooiste tijd van het jaar is wat mij betreft het voorjaar. Zodra de lente aanbreekt, krijg ik de lentekriebels en wil ik mijn interieur weer een nieuwe look geven. Niet alleen de wooninrichting wil ik weer gezellig maken, bij het zien van de eerste bloembollen, welke in maart alweer tot leven komen, krijg ik zin om te werken in de achtertuin.

De mooiste tijd van het jaar is wat mij betreft het voorjaar.
De mooiste tijd van het jaar is wat mij betreft het voorjaar.

3- Het lekkerste winter recept is?

De wintermaanden vind ik drie keer niets. Ik ben geen kookprinses en beleef geen plezier aan de feestdagen. Sterker nog vaak proberen we er op uit te gaan. Tussen Kerst en oud en nieuw gaan we naar een vakantiehuisje om daar het laatste dag van het jaar te vieren. Onze hondje Spike een Jack Russell, hij is bang voor het vuurwerk. We verblijven daarom het liefst in een hutje op de hei. Wel gaan we traditioneel, zoals waarschijnlijk veel mensen, tijdens de feestdagen gourmetten. Vaak kopen we vlees en vis en maken we zelf salades. Mij doe je het meeste een plezier met stokbrood en heerlijke kaasjes of andere smeersels.

4- Laat je favoriete seizoen foto zien.

Ik ben een echte natuurfreak, mijn beleving van de lentemaanden is vaak een intens geluksgevoel. Ik kan blij worden van de overvliegende zwanen, die vlak bij huis neerstrijken en een nest gaan bouwen. Maar ook erg vrolijk worden van de eerste vlinders op mijn vlinderstruik. Wil je een mooie compacte struik in de achtertuin, dan is het wel aan te raden om de Vlinderstruik te snoeien, dit doe je in de eerste maanden van de lente. Het plaatje is compleet als ik ’s avonds om een warme lenteavond, de kikkers in de sloot hoor kwaken. Dan is het voor mij op-en-top lente, gelukkiger kun je me niet maken.

mijn beleving van de lentemaanden is vaak een intens geluksgevoel
mijn beleving van de lentemaanden is vaak een intens geluksgevoel

5- Wat zijn de lekkerste seizoen producten voor jou?

Aangezien ik een tuinfreak ben kom ik graag in het tuincentrum. Mijn favoriete tuinwinkel is Van der Spek in Zevenhuizen. Een fijne winkel met daarbij een vers winkeltje waar je heerlijke aardbeien en seizoen producten kunt kopen, maar ook verse kaas, groente en fruit. Het is een ideale gelegenheid om even naartoe te gaan. Daarbij sla ik twee vliegen in een klap, ik kan op zoek naar nieuwe tuinplanten, welke ik altijd kan gebruiken en genieten van de eerste aardbeien. De zoete lekkernij is ideaal voor op brood of te gebruiken tijdens het dessert.

Het favoriete seizoen van 
Het favoriete seizoen van Linda Swinkels

6- Beschrijf het gevoel wat je krijgt met je favoriete seizoen.

Zodra de maand maart inzicht komt, leef ik op en krijg ik de lentekriebels. De temperatuur wordt langzaam aangenamer en de dieren en planten in de achtertuin komen tot leven. Waar een ander tegen de tuinklusjes aankijkt, word ik blij van het snoeien van de klimrozen en het wegknippen van de dode takken van de Hortensia. Wel ga ik pas aan de slag als het weer een paar dagen achtereen lekker aanvoelt en dus dubbele cijfers telt, anders is er een grote kans dat er vorst ontstaat. Maart roert immers zijn staart. Snoei je tijdens een te lage temperatuur dan kunnen je tuinplanten doodgaan.

Beschrijf het gevoel wat je krijgt met je favoriete seizoen.
Beschrijf het gevoel wat je krijgt met je favoriete seizoen.

7- In welk seizoen ga je meestal op vakantie of een weekend weg.

Pasen is een van liefste feestdagen, we dan traditioneel elk jaar een weekendje weg. Heerlijk erop uit met het gezin. Vaak gaan we dan naar een paasbrunch bij Van der Valk om daar uitgebreid te genieten van heerlijke warme en koude gerechten.
In de zomermaanden gaan we op vakantie. Vaak verblijven we in Nederland of België. Tot nu toe hebben we altijd geluk gehad met het weer. Omdat we graag genieten van een luxe vakantie gaan we vaak voor een vakantiehuisje met wellness mogelijkheden.

8- Jouw favoriete zomergerecht is?

In de zomermaanden leven we graag buiten, dat betekent buiten koffie drinken, maar zeker ook barbecueën. Mijn man maakt dan heerlijke salades met tonijn, ook staan er veel seizoen producten op tafel zoals meloen, aardbeien en ananas. Over drie jaar willen we verhuizen naar een landelijke omgeving. Zodat ik mijn geluksmomenten in de tuin nog meer kan beleven.

9- Wat is je favoriete seizoen kleding?

Voor mijn gevoel is de voorjaarsperiode de tijd dat ik weer mag gaan leven. Dat betekent dat ik de fleurige kleding weer tevoorschijn kan toveren. Ik vind het fijn om de korte rokje weer uit de kledingkast te halen, helemaal als het weer het toestaat. In mei is het vaak al lekker weer, vaak heb ik mijn favoriete spijkerrokje en topje al klaargelegd, zodat ik heerlijk in het zonnetje kan genieten van het mooie weer.

10- Welke seizoenen vind je de mooiste om foto’s te maken?

Vaak ga ik er dan op uit met mijn fototoestel, om de eerste voorjaarssignalen van de natuur vast te leggen, denk hierbij aan de kikkers, de insecten in de achtertuin, maar ik maak ook graag een wandeling in Lentevreugd om de eerstgeboren kalfjes bij de Schotse hooglanders op de foto te zetten.

voorjaar
voorjaar
de Vlinderstruik te snoeien, dit doe je in de eerste maanden van de lente
de Vlinderstruik te snoeien, dit doe je in de eerste maanden van de lente
Welk seizoen of seizoenen zijn jouw favorieten?
Welk seizoen of seizoenen zijn jouw favorieten?

11- Hoe beschrijf je alle 4 seizoenen?

Eigenlijk ben ik net een beer, in de lentemaanden kom ik tot leven en ben ik elke vrije minuut, in de natuur, mijn stadstuintje te vinden. In de zomer geniet ik van het mooie weer en beleef ik intens het buitenleven, maar zodra de herfst aanbreekt krijg ik een beetje een neerslachtig gevoel. De bladeren vallen van de bomen en de natuur geeft aan dat de zomerpret voorbij is. Ik kan steeds minder tijd in de plantentuin doorbrengen en dat vind ik jammer, want het snoeien, grasmaaien en het stijlen van de achtertuin zorgt bij mij juist voor ontspanning.
Zodra de winter in aantocht is, ga ik het liefst in een winterslaap, om in de voorjaarsmaanden weer tot leven te komen en te genieten van de eerste zonnestralen.

Vind je deze rubriek ook leuk en wil je meedoen. Dat kan. Stuur een email naar seizoenenblog@outlook.com en ik zal alle informatie doorgeven wat je nodig hebt om dat te doen. Ik hoop tot snel.

Het favoriete seizoen van Linda Swinkels

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

14 reacties

  1. Heel herkenbaar hoor! Ik heb weleens tegen mijn vriend gezegd dat ik net als een beer in winterslaap zou willen, maar helaas… de herfst ben ik trouwens wel steeds meer gaan waarderen omdat ik dan juist de natuur erg mooi vind met haar mooie herfstkleuren en de vele paddenstoelen.