Het favoriete seizoen van Kirsten

|
Het favoriete seizoen van Kirsten

Het favoriete seizoen van Kirsten is het favoriete seizoen van de meeste mensen. Lente is zonder twijfel een geweldig seizoen en Kirsten vertelt je waarom. Bedankt Kirsten voor je bijdrage in deze superleuke rubriek.

Het favoriete seizoen van Kirsten

1- Stel jezelf voor aan de lezers van Seizoenen blog?

Wat leuk dat je deze blog bent gaan lezen! Ik ben Kirsten, 36 jaar en moeder van twee meiden. Ik woon samen met hen, mijn vriend Sebas en onze twee honden Cashew en Layla in Nieuwerkerk aan den IJssel, een dorpje tussen Gouda en Rotterdam. Kirsten, werk als fulltime blogger, onder andere op mijn eigen blog Mamagisch.nl maar ook voor ondernemers die daar zelf te weinig tijd voor hebben.

Het favoriete seizoen van Kirsten
Het favoriete seizoen van Kirsten

2- Welk seizoen of seizoenen zijn jouw favorieten?

Mijn favoriete seizoen is de lente.

3-Het lekkerste winter recept is?

Bij wintergerechten moet ik altijd denken aan stamppot, maar dat is dus iets wat ik amper eet. In de winter heb ik altijd wel heel veel behoefte aan hartverwarmende gerechten, zoals een lekkere risotto, bijvoorbeeld de tomatenrisotto van Oh My Foodness, die is ZO lekker! Verder vind ik een goede quiche ook heerlijk, zoals deze spinazietaart , zoals wij ‘m noemen.

Kirsten spinazietaart
Kirsten spinazietaart

4- Laat je favoriete seizoen foto zien.

Ik vind de lente echt een seizoen om buiten te zijn. Wij wonen in een hele groene omgeving en ik vind het dan ook echt heerlijk om een lange wandeling door de polder te maken of om met de meiden op de fiets te stappen om vervolgens ergens in een speeltuin te gaan picknicken.

Het favoriete seizoen van Kirsten: Groene omgeving
Het favoriete seizoen van Kirsten: Groene omgeving

5- Wat zijn de lekkerste seizoen producten voor jou?

Elk seizoen heeft zijn eigen charme en natuurlijk heerlijke seizoensproducten. Ik ben echt dól op rabarbercompôte, maar de rest van mijn gezin gruwelt ervan. Des te meer is er voor mij, haha. Verder eten we in de lente, rond Koningsdag, altijd lekker asperges. En aardbeien. Bakken vol aardbeien!

6- Beschrijf het gevoel wat je krijgt met je favoriete seizoen.

De lente is zeker niet voor niets mijn favorieten seizoen. Ik vind het heerlijk om te zien dat alles weer groeit en de wereld om me heen groen kleurt na de grauwe dagen van de winter.

De kleur groen staat voor rust, veiligheid en harmonie. Nadat ik een paar jaar geleden flink ziek ben geweest en daaroverheen een burn-out te verwerken kreeg, kies ik tegenwoordig steeds meer voor mijn eigen welzijn. Het buiten zijn in zo’n rustgevende groene omgeving doet me altijd onwijs goed.

7- In welk seizoen ga je meestal op vakantie of een weekend weg.

Eigenlijk is elk seizoen prima om op vakantie te gaan, elk seizoen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Waar ik tegenwoordig wel voor waak is het op vakantie gaan in de bloedhitte, dat trek ik gewoon heel slecht. Afgelopen zomer zijn we naar Ierland op vakantie geweest. Ierland heeft een zeeklimaat, wat erop neerkomt dat het in de zomers nooit veel warmer dan 25 graden wordt. Stiekem is het daar dus de hele zomer gewoon lente. Heerlijk!

Ierland
Ierland

8- Jouw favoriete zomergerecht is?

In de zomer eet ik het liefst de hele dag fruit!

9- Wat is je favoriete seizoen kleding?

Ja dan kies ik toch wel echt voor de zomer. Ik hou ervan om jurken te dragen met blote benen en snel in een paar leuke slippertjes te schieten. Ook dat je in de zomer dan maar 1 of 2 kledingstukken hoeft uit te zoeken, tegenover de winter waarin ik voor de kast sta en me maar blijf afvragen of iets niet te koud zal zijn.

10- Welke seizoenen vind je de mooiste om foto’s te maken?

Ik ben niet zo’n fantastische fotograaf, maar in de zomer maakt het licht het wel makkelijker om te fotograferen. Al maak je de allermooiste foto’s in de herfst in het bos, wanneer er nog net een zonnetje door het bladerdak schijnt.

11- Hoe beschrijf je alle 4 seizoenen?

Eigenlijk vind ik alle seizoen echt hun eigen voor- en nadelen hebben. In de zomer zijn de dagen langer, is er veel licht maar kan ik weer heel slecht tegen de hele drukkende warmte. De herfst geeft prachtige aangezichten op staat en in het bos maar ik moet eerlijk bekennen dat de druilerige dagen me echt gestolen kunnen worden. Dat geldt ook voor de winter. Sneeuw en ijs zijn prachtig, maar dan het liefst wel op dagen dat ik de deur niet uit hoef.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie