Het favoriete seizoen van Elize

|
Het favoriete seizoen van Elize

Het favoriete seizoen van Elize is de Zomer. Ja, de Zomer geeft haar veel energie. Elize geniet echt van het mooie weer en de lang dagen. Wil je nog meer weten over Elize? Lees hieronder haar antwoorden op mijn vragen. Ik vond het superleuk om te lezen en ik heb genoten van haar foto’s.

Het favoriete seizoen van Elize

printable

1- Stel jezelf voor aan de lezers van Seizoenen blog?

Ik ben Elize, moeder van 2 kinderen en baasje van een lieve, enthousiaste labrador. In het dagelijks leven werk ik als behandelaar in de specialistische psychiatrie, volg ik een opleiding tot HBO verpleegkundige en in mijn vrije tijd probeer ik er zoveel mogelijk op uit te gaan met mijn man, gezin, familie of vrienden. Dit is variërend van mooie plekken bezoeken, uitjes, restaurants, avondjes uit, overnachtingen en vakanties. Hierover post ik op Instagram @travelandtrips en schrijf ik blogs (travelandtrips). Ik hou dus niet zo erg van stilzitten.. behalve, in de zon.

Ik ben Elize
Ik ben Elize

2- Welk seizoen of seizoenen zijn jouw favorieten?

Zo komen we eigenlijk gelijk uit bij mijn favoriete seizoen: de zomer. Ik kan écht genieten van warmte, zon en langere dagen in de zomer. Waar sommigen ‘klagen’ over de warmte heb ik dat niet snel, andersom wel. Mensen die mij kennen weten dat ik het vaak vanaf oktober tot maart altijd koud heb. Daarnaast vind ik de langere dagen echt fijn!

Waarbij mijn biologische klok in de winter om 19.00 al aangeeft dat het bedtijd is, ik me moe voel en liefst lekker op de bank series kijk, heb ik in de zomer energie voor tien! Dan ga ik vaak om 21.00 nog een lange wandeling met de hond maken of een stuk skeeleren. Of, dan kan ik wel stilzitten: genieten met een kop thee of wijntje in het avondzonnetje. Daar word ik echt zo blij van!

mijn favoriete seizoen: de zomer.
mijn favoriete seizoen: de zomer.

Zodra de eerste (goede) lentedagen zich aandienen geniet ik in de tuin van het zonnetje. De Lente komt daarom voor mij op een goede tweede plek, gevolgd door de Herfst waarin de zomer afloopt en het vaak ook gewoon heel grijs en regenachtig is (als ik ergens somber van word..) en de winter als laatst.

Begrijp me niet verkeerd; mooie winterdagen zijn er ook, sneeuw is ook ontzettend mooi en leuk met de kinderen, gezellige lichtjes met kerst geniet ik ook van, maar na 3 weken mag voor mij de lente weer beginnen en vervolgens de zomer 3 maanden langer duren ;)!

3- Het lekkerste winter recept is?

Stampot en soep. Voor mij past dat echt in de winter. Ik ben geen culinaire ster, dus heb geen speciale recepten en kom vaak uit met een recept via picnic. Ik hou wel van afwisseling daarin. Een keer linzensoep, andere keer courgettesoep, pompoensoep, etc. En ook zo met stampotten.

winterse lekkernij

Ik heb geen foto van een gemaakte soep of stampot, daarom een andere winterse lekkernij.

4- Laat je favoriete seizoen foto zien.

favoriete seizoen foto
favoriete seizoen foto

Ik heb geen favoriete foto, want ik maak ontzettend veel foto’s en ik heb zo veel mooie plekken mogen zien! Dit is eigenlijk een hele toevallige foto. We reden terug door Zwitserland na onze vakantie in Italië. We kregen een route met een stukje van de snelweg af (geen idee waarom, maar dat gaf de TomTom aan) en kwamen door deze prachtige vallei! Daar moesten we even stoppen.

5- Wat zijn de lekkerste seizoen producten voor jou?

Fruit. Al kan je in de winter tegenwoordig ook bijvoorbeeld aardbeien kopen, in de zomer heb je zoveel keus! En ik ben echt dol op fruit.

 ik ben echt dol op fruit
ik ben echt dol op fruit

6- Beschrijf het gevoel wat je krijgt met je favoriete seizoen.

Vrolijkheid, energie, enthousiasme, rust (ja tegenstrijdig, maar zet mij in de zon en ik ervaar door de zon en warmte een bepaalde rust), geluk, warm, etc.

Beschrijf het gevoel wat je krijgt met je favoriete seizoen.

7- In welk seizoen ga je meestal op vakantie of een weekend weg.

In de zomervakantie is onze ‘grote’ vakantie. Deels omdat we vastzitten aan de schoolvakanties en je dan 3 weken vrij kan zijn en daardoor meer de tijd hebt en deels omdat er dan beter weer is (zonder ver te hoeven vliegen). Meestal proberen we in februari en oktober (voorjaar, herfst) er ook een paar dagen, midweek of week tussenuit te gaan. Op die manier zijn de vakanties verdeeld door het jaar heen.

In welk seizoen ga je meestal op vakantie
In welk seizoen ga je meestal op vakantie

Sinds onze jongste geboren is gaan we eigenlijk traditioneel ieder jaar met sinterklaas een weekend weg met beiden families en vieren daar sinterklaas. Mijn zoontje heeft een lastige start gehad en bij toeval waren we dat jaar rondom sinterklaas een weekendje weg, een afsluiter voordat ik weer zou gaan beginnen met werken. Dat beviel zó goed! Er is zoveel leuks voor de kinderen in een Landal/Roompot/Centerparcs rondom die periode met activiteiten, een pietenhuis, pieten die bij je langskomen, etc. dat we dit weekendje er eigenlijk in hebben gehouden, waarbij beiden ouders en zussen ook bijna altijd mee gaan met hun gezinnen.

Toen de kinderen er nog niet waren hadden we niet echt een bepaalde periode dat we met vakantie gingen, het was meer afhankelijk van waar we naar toe wilden gaan en wat daar de beste periode voor is.

Het favoriete seizoen van Elize
Het favoriete seizoen van Elize

8- Jouw favoriete zomergerecht is?

Quiche Caprese vind ik wel een lekker zomergerecht. Verder vind ik het ook altijd fijn om te BBQ-en. Ik ben geen vleeseter, maar de gezelligheid met familie en vrienden, lekker buiten zijn met elkaar daar geniet ik van.

Quiche Caprese
Quiche Caprese

9- Wat is je favoriete seizoen kleding?

Wat ik fijn vind aan de zomer (écht zomer) is dat je niet hoeft na te denken over wat je aandoet. Niet nadenken over “moet er een vestje mee, moet ik laagjes aan, zou ik er nog een jasje over doen?” Elke dag is een een jurk, rok, korte broek en shirt altijd goed. Heerlijk. Het liefst draag ik dan nog een jurk, gewoon makkelijk, één kledingstuk. Én slippers; geen gedoe met zere-, warme-/ koude voeten, staan deze laarzen/ schoenen wel bij deze outfit, etc. Lekker makkelijk.

Het liefst draag ik dan nog een jurk
Het liefst draag ik dan nog een jurk

10- Welke seizoenen vind je de mooiste om foto’s te maken?

Alle seizoenen hebben wel een eigen charme op fotogebied. Ik vind het tijdstip belangrijker. Rondom zonsopkomst en zonsondergang heb ik de fijnste foto’s gemaakt; dan heb je het mooiste licht, de mooiste kleuren.

Welke seizoenen vind je de mooiste om foto’s te maken?
Welke seizoenen vind je de mooiste om foto’s te maken?

11- Hoe beschrijf je alle 4 seizoenen?

Lente

Bij de lente denk ik aan lammetjes, vogels die meer hoort, bloesem en bloemen die uitkomen, Pasen, aarde warmt weer op na de winter.

In de zomer is de zon, zonnebril, vakantie, warmte, groen, bbq, lange gezellige avonden, festivals, (geur van) zonnebrandcrème, waterpret, jurkjes/rokjes en sandalen/slippers.

Zomer
Herfst

Bij Herfst denk ik aan regen, wind, somber maar ook de vallende blaadjes, de mooie herfstkleuren, paddenstoelen, Halloween.

Winter is voor mij de associatie met sneeuw, koud, donker, lampjes, kerst, sinterklaas, openhaard, warme chocomel met slagroom, dekentje, dikke jas –sjaal- handschoenen, korte dagen.

Winter

Vind je deze rubriek ook leuk en wil je meedoen. Dat kan. Stuur een email naar seizoenenblog@outlook.com en ik zal alle informatie doorgeven wat je nodig hebt om dat te doen. Ik hoop tot snel.

Het favoriete seizoen van Elize is de Zomer. Ja, de Zomer geeft haar veel energie. Elize geniet echt van het mooie weer en de lang dagen.
Het favoriete seizoen van Elize

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Eén reactie